Ugens Viaplay-film: Tre grunde til at se Woody Allens ‘Midnight in Paris’

Ugens Viaplay-film: Tre grunde til at se Woody Allens ‘Midnight in Paris’

Tre gode grunde til at se ’Midnight in Paris’:

1. Paris bliver filmet, som byen kun ser ud på postkort. Men det er en fryd at give sig hen til harmonikamusikken, der smyger sig op ad Eiffeltårnet, ned ad Seinen og ind under Triumfbuen. Det er en rendyrket kliché, men det er med Woody Allens karakteristiske glimt i øjet.

2. Selve ideen om, at en forfatter (Owen Wilson) tager til Paris og rejser tilbage i tiden til 20’erne ved at stige ind i en Peugeot Type 176 fra 1925 ved midnat og møder tidens største kunstnere, er dybt original og overrumplende. Det syntes Oscar-komiteen også, for filmen vandt for bedste originale manuskript.

3. Selv om Pablo Picasso, Ernest Hemingway, F. Scott Fitzgerald og Salvador Dalí var seriøse kunstnere, er de godt nok nogle festlige gutter i ’Midnight in Paris’. Det er en overraskende stor fornøjelse at hænge ud dem, mens de drikker sig ned og afslører deres menneskelige træk bag deres kunstermyter.

Se ‘Midnight in Paris’ hos Viaplay HER.

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold