Sponsoreret indhold

Hey, har du egentlig overvejet at blive sæd-donor?

Hey, har du egentlig overvejet at blive sæd-donor?
Måske har tanken strejfet dig, men det er ligesom ikke blevet til noget. Det kan være fordi, du ikke kan lide idéen om potentielt at have små mini-kloner gående rundt ude i verden, eller fordi du ikke bryder dig om hele dig-i-en-kabine-med-en-kop-der-skal-fyldes-scenariet. Uanset grunden kan du her blive lidt klogere på, hvad det faktisk indebærer at være sæddonor.

Hvorfor skulle jeg dog ville det?

Fordi du har chancen for at hjælpe en enlig kvinde i England, et ufrugtbart hetero-par i Tyskland eller et homoseksuelt par her i Danmark med at få opfyldt deres allerstørste drøm: At få deres eget barn. For det bliver deres barn. Ikke dit. Du har bare givet dem nøglen til, at det kan lade sig gøre, ved at give dem noget, du ikke skulle bruge til noget alligevel.
 

Med hvad med selve… ehm… donationen?

Det er altså slet ikke så farligt. Nu skal jeg fortælle dig, hvordan det foregår: Du udfylder en ansøgning om at bliver donor online. Det er let nok. Så bliver du kontaktet og kommer ind til en lille samtale. Der aflægger du også en prøve, som bliver testet for sygdomme, og hvor meget fart der er på de små celler, samt en hurtigt blodprøve og urinprøve.

Ingen af delene gør ondt. Hvis prøverne er gode, kan du blive donor. Og så er det ellers bare at møde op så tit du orker og aflevere en omgang i en kop.

sæddonor 
 

Sponsoreret indhold
Weekenden starter til Fredagsrock i Tivoli
Hver fredag indhyller et nyt navn byens hyggeligste have i fest, fadøl og formidable toner. Oplev Mew, C.V. Jørgensen, Karl William og mange flere.
EKSTERNT LINK
Tivoli

Hvad får jeg for det?

Du får glæden ved at hjælpe, din egoist! Men du får faktisk også en kompensation på op til 500 kr. pr. donation, hvis alt er i orden med den. Det skal ikke ses som betaling for donationen, men mere en “Tak for hjælpen og her er lidt til bussen.” – så det er næppe pengene, der skal drive motivationen.

Men derfor er de nu meget rare at få alligevel. Og så kan du yderligere få et bonusbeløb, hvis du vælger at være donor med det, der hedder “udvidet profil”, hvilket betyder, at du giver flere baggrundsoplysninger om dig selv, blandt andet dit erhverv, din personlighed og babybilleder af dig selv.
 

Men står der så pludselig en teenager og ringer på min dør en dag?

Okay, det her er det helt store spørgsmål: Anonym eller ikke-anonym donor. Beslutningen er helt op til dig, så du skal tænke dig godt om, inden du vælger.

Hvis du er anonym er det kun dig og Cryos, der ved, at donationen kommer fra dig. Hverken børn, forældre eller myndigheder kan nogensinde få oplyst, at du stod bag donationen.

Hvis du er ikke-anonym gælder det stadig, at forældre og myndigheder* ikke kender din identitet. Men hvis et barn, der er kommet til verden takket være din donation, vil, kan det barn (men ingen andre) få at vide, hvem du er, når det bliver 18 år**. Om han eller hun derefter vælger at kontakte dig, er der ingen garanti for, men det er selvfølgelig en mulighed. Du er dog ikke tvunget til at have kontakt med dem, hvis du ikke har lyst, så du må gerne sige “tak, men nej tak”, hvis et donorbarn af din sæd en dag spørger, om du vil drikke en kop kaffe.
 
*I nogle lande skal klinikken eller myndighederne også have oplyst identiteten – men de giver ikke oplysningerne videre til forældrene.
**I nogle lande kan barnet få oplysningerne, når de bliver 16 år.
 

Okay, men er det ikke kun weirdos og perverse typer, der donerer sæd?

Nej, fjollehoved, det er helt almindelige mænd som dig. Du har garanteret en ven, kollega eller studiekammerat, der har gjort det – eller i hvert fald har overvejet det. Og han ser da meget normal ud. Herunder kan du se nogle andre ret almindelige typer, der har gjort det, og som syntes, det var helt i orden. Det kan være, du også har vænnet dig lidt til tanken nu?


 


 

Om Cryos
Cryos er verdens største sædbank, der leverer sæd til kommende mødre og fædre over hele verden. De har hovedkontor i Aarhus, hvor virksomheden blev etableret for snart 30 år siden, og har også adresser i Aalborg, Odense og København.