Sponsoreret indhold

Network is errthing: Sådan får unge musiktalenter en fod ind i branchen

Network is errthing: Sådan får unge musiktalenter en fod ind i branchen
September er over os, og det betyder for rigtigt mange én ting: tilbage til skolebænken. Gab, tænker du måske, men hvad nu hvis den skolebænk ikke var en bænk, men i stedet et springbræt ind i den danske musikbranche? Det er det, Royalties går efter, og de starter nu deres andet kuld af musikglade iværksættertyper op.

Men hvad er Royalties, spørger du måske? Jo, nu skal du høre.

Royalties er et nyt talentudviklingsprogram eller “skaberforløb”, som de selv kalder det. Og med ”de” menes blandt andre Royal Beer og musikvirksomheden Volcano, der sammen har sat projektet i verden. Formålet er at udvikle og danne netværk mellem folk, der gerne vil skabe noget indenfor musikbranchen – hvad end det er som solist, bandmedlem, manager, koncertarrangør eller noget helt femte. Det er ikke en decideret uddannelse, men et forløb man kan ansøge om at gå på sideløbende med, at man studerer jura, arbejder for Karrierekanonen eller arrangerer Musik i Lejet, som nogle af de tidligere deltagere har gjort.

Hvis du var til Distortion i sommers, har du måske allerede stiftet bekendtskab med Royalties. Som deres afsluttende fællesprojekt fyrede de nemlig op for gadefesten D Vitamin på Nørrebro med et line-up, der blandt andet bestod af Kenton Slash Demon og  Aalborg-duoen Farveblind, hvoraf det ene medlem, Magnus Grønnebæk, faktisk var Royalties deltager. Magnus fortæller om Royalties:

“Da jeg startede på forløbet, var jeg stadig ret grøn i musikbranchen, og Royalties har givet mig et kæmpe boost i forhold til at udvide mit netværk, forstå musikbranchen og udvikle de projekter, jeg er en del af.”

Sidste forløb havde desuden også medlemmer fra blandt andet Magnolia Shoals og Kissaway Trail, og på det nye hold finder man foruden det andet medlem af Farveblind også frontmanden for sommerdarlingen Aksglæde.

Det er nu ikke noget krav, at man er fast inventar på P6 Beat’s playlister for at være med på Royalites. Fordelingen er cirka 50/50 på udøvende musikere og andre typer af musikentreprenører som musikbloggere, producere, spirende bookere og så videre. Og ifølge Philip Wedgwood, Senior Brand Manager hos Royal Beer, er det vigtigt netop at kombinere de udøvende artister med andre typer “branchetalenter”, som han kalder det, for at deltagerne kan bruge hinandens evner og netværk:

”Igennem Tak Rock giver vi [Royal Beer] noget tilbage til rocken, der har givet os alle så meget. Med Royalties vil vi gerne give fremtidens passionerede musikentreprenører, ikke kun de udøvende artister, men også alle dem bag scenen, en mulighed for at få et godt afsæt til en forhåbentlig funklende karriere.”

Undervisning2 

Foruden det sidste afsluttende projekt er der ni heldagssessions med oplæg og projekter fordelt udover hele året, og derudover  tilbyder forløbet individual sparring med en fast mentor og en masse networking med branchens spidser.

Den nye sæson havde kick-off fredag d. 2. September, og hvis du har lyst til at se, hvad blomsten af musikbranchens ungdom har gang i af projekter det næste års tid, kan du jo følge lidt med på deres facebook og instagram.

 

Om Royalties:
Royalties-forløbet varer et år og er en blanding af fællessessions med oplæg fra markante personer i det danske musikmiljø og individuel sparring med mentorer. Nogle af de tilknyttede i sidste forløb var eksempelvis CEO’s for danske festivaler, spillesteder og pladeselskaber.

Royalties samarbejdspartnere tæller – foruden Royal Beer og Volcano – Dansk Artist Forbund, Lett Advokater, Spillestedet Stengade,  Phonofile og Gramex.

Læs mere på royalties.dk

 

Sponsoreret indhold