Sponsoreret indhold

Anbefaling: Otte aktuelle rockbands, som du bør holde skarpt øje med i den kommende tid

Anbefaling: Otte aktuelle rockbands, som du bør holde skarpt øje med i den kommende tid
Tak Rock! taler med store bogstaver, når der skal sættes ord på, hvor meget rocken stadig betyder i 2016. Nedenstående otte plade- og koncertaktuelle anbefalinger er alle enige i dén betragtning, hvad enten der så står hard rock, blues, indie eller noget helt fjerde på visitkortet.

Blended Brew

Hard rock-kvintetten Blended Brew har siden 2009 knoklet hårdt på at få rockdrømmen realiseret. Glumsø-bandets blend af 70’er rock, spillet gennem en forkærlighed for 90’ernes ditto, har indtil videre ført til opvarmningsjob for AC/DC, koncerter i så ufremkommelige steder som Kina og Makedonien, og så ikke mindst hele to månedlange turnéer i det forjættede rockland, USA. Dette års ’Laughing At Your Feet’-EP (udgivet på Mighty Music) fulgte flot op på gruppens selvudgivne debut ’Hand Patrones’ fra sidste år. Blended Brew arbejder for tiden på nyt materiale.
 

Sønner Af Smede

Bag det fabelagtige bandnavn (og ja, de er faktisk alle sønner af smede) gemmer sig en ung kvartet fra Køge, som indtil for nylig kaldte sig Sons Of Smith og sang på engelsk. Med navneskiftet fulgte også et skift til danske tekster, som har vist sig at være til Sønner Af Smedes klare fordel. Bandets håndgribelige og inspirerende tekster er sat til en gennemført melodiøsitet uden at give køb på den rå rockkant, som er bandets varemærke. En stil som ikke ligger langt fra Magtens Korridorer, som Sønner Af Smede i øvrigt har spillet support for.
 

Taxit

Igennem de seneste knap tyve år har den jyske musikby Skive fostret en imponerende række af succesfulde og genreudfordrende grupper som Superheroes, Carpark North og Duné. Blandt de seneste skud på stammen finder man den unge kvartet Taxit, som med indspilngerne af deres seneste to singler er gået efter en autentisk ”live i studiet”-lyd, hvor man behændigt har undgået de faldgrupper, som den gængse ”lagkageproduktion”, hvor man mikser mange spor over hinanden, kan afstedkomme. Resultatet er et udtryk, hvor Taxit’s bundærlige alternative rock står knivskarpt.
 

The Boy That Got Away

Power-trioen The Boy That Got Away er som snydt ud ad næsen på midt-90’ernes danske rockboom. Tight, velspillende, melodiøst og hårdt rockende. Inkluderet i aarhusianernes række af koncerter var også sidste år en supporttjans for Dizzy Mizz Lizzy. Og de garvede kolleger har åbenbart kastet deres kærlighed på netop The Boy That Got Away, som derfor er blevet inviteret til på ny at varme op for Dizzy Mizz Lizzy i 2017. Bandet arbejder på højtryk for at få opfølgeren til deres 2014-debut klar til udgivelse i starten af det nye år. De første singler fra pladen er allerede ude, og de varsler godt nyt.
 

Stonebird

At de fem langhårede musikere i Stonebird er villige til at knokle endog meget hårdt for at få deres musik ud, beviste københavnerne tilbage i august, hvor de gav intet mindre end 30 koncerter på bare tre dage. Ovenpå dén kraftpræstation er det blandt andet blevet til koncerter i Sverige, hvor kvintettens musikalske og knivskarpe kærlighedserklæring til 70’ernes tungrock passer som fod i hose. Stonebird holder for tiden pause fra koncerterne for at hellige sig tid til indspilninger af nyt materiale.
 

Grumpynators

Grumpynators’ helt særlige blanding af metal, punk og klassisk psychobilly er blevet navngivet ”motorbilly”. For godt nok har de fire københavnere sat kryds ud for både ”højt hår” og ”kontrabas”, men de har også tilført hele balladen deres eget touch. Og ligesom legendariske danske foregangsmænd indenfor genren, såsom Nekromantix og Godless Wicked Creeps, har Grumpynators fundet deres kernepublikum syd for den danske grænse.

Foruden en række shows i Tyskland, kan du opleve Grumpynators og deres helt særegne udtryk live her:
10/12 – High Voltage, København
 

Bæst

Den så absolut mest uforsonlige anbefaling i denne omgang tilfalder de aarhusianske dødsmetallere i Bæst. De har efter en levetid (ordspil utilsigtet) på knapt et år udgivet en enkelt demo, samt EP’en ’Marie Magdalene’. Sidstnævnte indeholder potentielle nyklassikere som ’Rape The Blessed’ og ’Wormlord’, og med den selvudgivne plade har kvartetten inkasseret flotte ord fra den danske undergrund. Bæst er et band på vej frem, og med det store fokus, der er på dødsmetal fra den gamle skole i disse år, kan bandet nå langt.

Du kan i den kommende tid opleve Bæst live følgende steder:
5/11 – Metal Magic Festival, Fredericia
10/11 – Gimle, Roskilde
01/12 – Voxhall, Aarhus
02/12 – Stengade, Købehavn
03/12 – Kansas City, Odense

 

Freddy And The Phantoms

Selvom Freddy And The Phantoms i deres DNA er et bluesrock-ensemble, er de ikke afvisende overfor distortede hammondorgler og ekstra fuzz på guitaren. De er blevet sammenlignet med Graveyard og Rival Sons, og netop denne mikstur har kastet overvældende anmeldelser af sig i Danmark såvel som i resten af Europa, hvor bandet har turneret flittigt.

Den garvede kvintet er hele tre albums inde i karrieren, og kan i de kommende uger opleves live følgende steder:

13/10 – Hugos Kælder, Køge
25/10 – Lille Vega, København
05/11 – Kappelborg, Skagen
16/11 – Fatter Eskil, Aarhus
18/11 – Lehmitz, Hamborg
10/12 – Light Of Day, København

Sponsoreret indhold