Sponsoreret indhold

Rom Film Fest 2016: Premierer, priser og luksuriøs drive-in biograf

Rom Film Fest 2016: Premierer, priser og luksuriøs drive-in biograf
Rom Film Fest er for 11. gang blevet afholdt i den italienske hovedstad, og det trak både hollywoodstjerner og internationale newcomers til byen. Festivalen bød desuden på en meget ekstravagant drive-in biograf.

Den ti dage lange filmfestival Festa Del Cinema Di Roma hyldede både brede storfilm og smalle nicheproduktioner, da filmstjerner og filmentusiaster blev inviteret indenfor til en lang række filmfremvisninger, pressekonferencer og særlige events.

Et af de mere i øjenfaldende events var den luksuriøse udgave af en drive-in biograf, som blev holdt på den smukke plads foran Palazzo dei Congressi. Små hundrede Mazda MX-5 roadster biler trillede ind på pladsen, hvor et kæmpe lærred var blevet spændt op i dagens anledning.

Det var den anmelderroste ‘Moonlight’, der under stor bevågenhed har turneret efterårets filmfestivaler og som også spås Oscar-chancer, der blev vist. Én af filmens hovedroller, Ashton Sanders, udtalte under festivalen at: »Barry Jenkins er en uforlignelig instruktør. Og ’Moonlight’ er ren poesi i bevægelse. You’ll see«.

Deltagerne ved lørdagens fremvisning af 'Moonlight' er en del af Friends of MX-5 - en slags international klub for Mazda-entusiaster.

Deltagerne ved lørdagens fremvisning af ‘Moonlight’ kom fra Friends of MX-5 – en slags international klub for Mazda-entusiaster.

Drive-in eventet blev afholdt af festivalens hovedsponsor Mazda, som for fjerde år i træk havde teamet op med festivalen og udover at være afsender på Mazda Lounge, hvor de højprofilerede interviews blev foretaget, også stod for Mazda Cinema Hall, hvor mere end 35 film blev vist i løbet af festivalen – og så altså en drive-in biograf.

Rom Film Fest havde tiltrukket gæster fra nær og fjern, og blandt de mere prominente kan nævnes Tom Hanks, der var mødt op for at modtage en Lifetime Achievement Award og havde taget sin hustru Rita Wilson med. Blandt de nye talenter kan nævnes Ashton Sanders og Jharrel Jerome, der begge spiller med i ‘Moonlight’, og i den anden ende af berømthedsskalaen var etablerede skuespillere som Juliette Binoche og Ralph Fiennes også mødt op. De var begge kommet til Rom for at hylde Anthony Minghella, instruktøren af deres fælles film ‘Den Engelske Patient’, hvis 20-års jubilæum blev fejret ved en særvisning under festivalen.

Læs flere historier fra Rom Film Fest 2016:

Efter ’The Birth of a Nation’-skandalen: Stærk homofilm ligner årets sorte Oscar-håb

Tom Hanks’ seks bedste citater fra Rom Film Festival – om Philip Seymour Hoffman, Clint Eastwood og Spielberg

Sponsoreret indhold