Sponsoreret indhold

Cocktailopskrift til vinterens fester: Mojito med sukkerærter og lakrids

Cocktailopskrift til vinterens fester: Mojito med sukkerærter og lakrids
Imponér dine gæster med dette nordiske take på den klassiske mojito. Friske sukkerærter og mild lakrids er en overraskende lækker kombination, og sammen med rom og mynte har du en cocktail, der vil være en rigtig god start på enhver fest.

Milan Damjanovic ved, hvordan man skaber en fest. Han har gennem ti år holdt fester og events for hundredevis af mennesker, og i dag ejer og driver han cocktailbaren Lúlú på Ravnsborggade på Nørrebro i København. Milan er derfor den helt rigtige mand at spørge, hvis man vil vide, hvordan man blander en lækker cocktail og hvordan man holder en fest, der sparker benene væk under gæsterne.

Den klassiske Bacardi mojito har du sikkert allerede styr på, men her kommer opskriften for en god ordens skyld:

Opskrift på klassisk Bacardi mojito
• 4 limebåde
• 2 tsk. rørsukker
• 5 mynteblade
• 6 cl. Bacardi Carta Blanca Rom
• Isterninger (allerhelst knust is)
• Danskvand

Skær en lime i fire både, læg dem i bunden af glasset og hæld to skeer rørsukker på. Tag din muddler, og mas limes og rørsukker, så saften fra limesne blandes med rørsukkeret. Myntebladene og rommen hældes i glasset, og så kommer isen i – knust eller i hele terninger – og det hele røres godt rundt, så saften i myntebladene kommer ud i cocktailen. Top af med danskvand og eventuelt en smule mere is, og garnér med en kvist mynte. Voilà.

Er du klar på et prøve en anderledes mojito, så er den twistede Bacardi mojito med sukkerærter og lakrids et godt bud. Sukkerærterne gør at denne udgave er lidt friskere og mindre sukkersød end den klassiske Bacardi mojito, og så har den en afrundet, diskret eftersmag af lakrids.

Opskrift på Bacardi mojito med et twist af sukkerærter og lakrids
• 4 limebåde
• 1 cl. lakridssirup
• 1 cl. sukkerlage
• 3 stk. sukkerærter
• 6 cl. Bacardi Carta Blanca Rom
• 6-7 mynteblade
• Isterninger (allerhelst knust is)
• Danskvand

Skær en lime i fire både, læg dem i bunden af glasset. Hæld lakridssirup og sukkerlage på og læg tre sukkerærter i. Det hele muddles, så saften fra limes og sukkerærter moses ud i siruppen. Hæld rommen og myntebladene på og hæld is – knust eller i hele terninger – i glasset og rør godt rundt, så smagen fra myntebladene kommer ud. Top af med danskvand og eventuelt lidt mere is, og garnér med en sukkerært og en kvist mynte. Servér.

Sukkerlage kan let koges sammen af lige dele sukker og vand (f.eks. to deciliter af hver), som bringes i kog, så sukkeret opløses, og derefter køles af og hældes på en flaske.

Den hjemmelavede lakridssirup laves på samme måde, der tilføjer du bare 1 tsk. lakridspulver per deciliter sukker.

At lave drinks med et twist er en god måde at overraske sine gæster til middage og fester på – få flere gode råd til at holde en ordentlig fest her.

Hvilken type er du, når du er til fest?
Har du fast plads foran bardisken eller hovedet plantet i telefonen hele aftenen? Måske kan du genkende dig selv i videoen herunder, og hvis ikke, kan du tage denne test, og finde ud af, hvilken festtype du er: Test dig selv: Hvilken festtype er du?

Sponsoreret indhold