Sponsoreret indhold

Mad-guide: 9 retter på Papirøen, der er perfekte til en kold øl

Mad-guide: 9 retter på Papirøen, der er perfekte til en kold øl
Copenhagen Street Food – eller Papirøen, som det bare kaldes – er hjemsted for madboder fra hele verden, og der er nok at vælge mellem: østers, falafel, suppe, glutenfri wraps og mindst fem forskellige slags burgere. Derfor får du her en guide til de 9 bedste retter at nyde sammen med en kold, økologisk øl, rangeret fra lidt til meget sulten.

Om man kommer for at tage en øl eller for at stille sulten, så fører det ene ofte til det andet. Derfor er udgangspunktet for denne guide, at retterne skal gå godt til en kold, økologisk øl. Og hver eneste ret er nøje udvalgt og afprøvet, så du kan være sikker på, at anbefalingerne holder.

1. Stegte plantains fra Latienda
Foto: Frederik Gram
Hvis det kun er en snack, du trænger til, så er det absolut bedste bud en portion plátanos fritos (på dansk: friturestegte madbananer) med salsa og guacamole. Hvis ikke du har smagt madbananer før, så er det vigtigt at sige, at madbananer ikke smager som almindelige bananer – de er nærmere som en slags kartoffel: ikke så meget smag, men god tekstur. Hører du til dem, der elsker hvad som helst friturestegt, vil du elske de salte bananchips, der er en populær sydamerikansk snack. Du finder dem i den columbianske madbod Latienda.

2. Hotdog fra Pølse Kompagniet
Hotdog_flaske
Hotdogs er endnu en dansk klassiker, der hos Pølse Kompagniet har fået en moderne overhaling. Hver eneste af Kompagniets pølser er lavet af dansk, økologisk svinekød, og lagt kærligt i et lækkert brød, der pyntes med alt fra stegte peberfrugter til bacon og spicy mayo. Er du rigtig sulten, så vælg en Superdog, der er en hel ret (bestående af pølser, stegte kartofler, bacon, salat og dressinger) lagt ned i et hotdogbrød.

3. Pulled Duck burger fra Duck It
Foto: Frederik Gram
“Hvordan kan jeg servere Confit de Canard* på en let-spiselig måde?”, spurgte Duck It-indehaveren Tony sig selv. Svaret var: i en burger. Måden den fransk-importerede Berberieand tilberedes på, har Tony udviklet, afprøvet og smagt til i månedsvis, indtil han havde den helt rigtige opskrift. Udover burgeren selv er boden også lidt af en oplevelse, for alle ansatte er nøje instrueret i at tage godt imod publikum, og de serverer lige så mange smil som andeburgere.

*and langtidsstegt i eget fedt.

4. Bløde tacos fra Tacos Chucho
Tacos_flaske
Det mexicanske køkken har de sidste par år fået en opblomstring herhjemme og er derfor også repræsenteret på Papirøen. I Tacos Chuchos fine, råhvide foodtruck parkeret tæt på indgangen kan du få de traditionelle bløde tacos fyldt med for eksempel chipotle kylling, chorizo eller avocado og alle slags hjemmelavede grønne og røde salsaer. Vælg selv, om du bare skal have en enkelt til lækkersulten eller tre styks og blive mere mæt.

5. Smørrebrød fra Handmade
Foto: Frederik Gram
Det ville være en underdrivelse at kalde det en håndmad, for Handmade laver smørrebrød så højtbelagt, at du ikke kan se brødet. Dét kommer ellers friskbagt direkte fra Gilleleje Havn, så der er ingen grund til at gemme det væk, men når der både skal være plads til kartofler, flæskesteg, rødkål, bacon, rå løg, mayonnaise og kunstnerisk ristede løg på toppen, så bliver der en smule pladsmangel. En perfekt komponeret og ultra dansk måde at stille den halvlille sult på.

6. Luksustoast fra Toast’n’Chili v. The Spoon Company
Toast_flaske2
Hvis du tror toast er kedeligt og set før, så glem dine fordomme, og løb over til Jan hos Toast’n’Chili, der laver en mean toast, som vel egentlig mere er en paninistegt sandwich. Den kommer i to akkurat lige velsmagende varianter: Enten med øko flæskesteg med øko coleslaw, syltede agurker og flæskesværdscrumble (så hver eneste bid er med sværd) eller den vegetariske udgave med øko portobello-svampe, syltede søde kartofler, trøffel/oliven-mayo og gouda-ost.

7. Fish ‘n’ Chips fra Tolboden Fish ‘n’ Chips
Foto: Frederik Gram
Måske Danmarks bedste fish’n’chips serveres på Restaurant Tolboden i København, og derfor har de også åbnet en bod af samme navn på Papirøen, der udelukkende serverer denne ene, engelske klassiker. Fisken er dansk torsk og de friske, papirtyndt skårne rodfrugter, der bruges som garniture til pommes fritterne, er dyrket på Julian Gård i Smidstrup ved Gilleleje.

8. Lår og fritter fra Copper & Wheat
CopperWheat
Den fransk-ejede bistro-bod Copper & Wheat serverer velsmagende egnsretter, og nærmest det hele er både noget, der mætter, og som passer med øl. Bestil for eksempel et par confiterede andelår med tilhørende ande-fritter, der er noget nær berømte på Papirøen; for selvom menuen hos Copper & Wheat skifter hver uge, så indeholder den altid de berømte pommes frites, som er dobbeltstegt i andefedt. Fritterne kan også købes alene og bruges som snack, når øllene (eller klokken) er blevet lidt mange.

9. Kødsymfoni fra Brasa
Brasa_flaske
Nogle vil mene, at skal man være ordentlig mæt, så skal der KØD på bordet, og dem er der også en bod til. Brasa griller kød i alle afskygninger og sammensætter dem i en boks, så du får lidt af det hele: Der er store stykker svinenakke på spyd, spicy chorizo-pølser og kylling marineret i rødvin. Det hele garneres med en halv majs og lidt salat ved siden af – så har du også fået din daglige mængde grøntsager.

Økologi og bæredygtighed på Papirøen
Selvom retterne på Papirøen er hentet fra hele verden, er råvarerne så vidt muligt dyrket på dansk jord. Blandt Copenhagen Street Foods stadeholdere er der ambitioner om hovedsageligt at bruge økologiske og danske ingredienser i maden for at lave så bæredygtig mad som muligt. Derfor er det selvfølgelig passende, at den primære øl, der sælges, også er både økologisk og brygget i Danmark – og det er Royal Økologisk.

Se, hvor du ellers kan finde Royal Økologisk, og få nyheder om events og koncerter på Royal Beers Facebookside.

Sponsoreret indhold