Sponsoreret indhold

Partytime: 5 tips til at holde et brag af en fest

Partytime: 5 tips til at holde et brag af en fest
Housewarmings, kandidatfester og fødselsdage – der er masser af anledninger til at holde en fest, men hvordan sørger du for at skrue den helt rigtige stemning sammen, så festen bliver en succes? Det får du her fem gode råd til fra en mand, der om nogen ved, hvordan man skaber en ordentlig fest.

Den mand er Milan Damjanovic, og han har masser af erfaring med at skabe fede fester. Gennem de sidste ti år har Milan holdt fester og events for hundredevis af mennesker, og i dag ejer og driver han cocktailbaren Lúlú på Ravnsborggade på Nørrebro i København. Milan er derfor den helt rigtige mand at spørge, hvis man vil vide, hvordan man blander en lækker cocktail og hvordan man holder en fest, der sparker benene væk under gæsterne.

Sådan skaber du en fantastisk fest

1. Skab god belysning
Sørg for, at der ikke er for lyst i lokalet, hvor festen skal holdes. Om det er et festlokale eller din egen stue, så se om du enten kan dæmpe lyset eller sætte noget for lamperne, så lysniveauet bliver skruet ned. Du kan også helt slukke de mest kraftfulde lamper og sætte en masse stearinlys op i stedet, det skaber en hyggelig stemning. Jo bedre belysning, jo mere hyggeligt er lokalet – og jo længere bliver dine gæster hængende.

2. Lav overraskende drinks
Overrask dine gæster med nogle drinks, de ikke havde forventet. Tag udgangspunkt i klassikerne, som du kender, men skift en enkelt ingrediens ud med noget anderledes, f.eks. lime med granatæble eller kog en sukkerlage med smag af lakrids eller pebermynte. Dine gæster bliver glade for, at du har gjort en ekstra indsats for at forkæle dem, og det smitter af på deres humør og feststemning.

3. Invitér forskellige typer mennesker
Sammensæt dit selskab, så forskellige typer mennesker og forskellige vennegrupper bliver blandet. En fest kan let blive kedelig, hvis det er en alt for homogen sammensætning, og så er det sjovt at snakke med nogle nye, og møde sine venners venner, som man ikke kender endnu.

4. Lav flere playlister
Brug en time eller to på at sammensætte et par forskellige playlister, så der både er en til starten af aftenen, hvor stemningen er i gang med at bygge op, og en til når festen er i fuld gang og folk gerne vil danse. Til slut kan du så have en tredje playliste klar, hvor klubmusikken erstattes af de gamle klassikere, som alle synger med på.

5. Involvér gæsterne i planlægningen
Det kan være tidskrævende at gøre det hele klar inden festen, så det er en god idé at hente hjælp hos gæsterne. Folk elsker at vise, hvad de er gode til, så hvis du har en ven, der har totalt styr på musikken, så sæt ham eller hende til at lave playlisterne. Eller lad alle bidrage til en fælles partyplayliste. Du kan også få din feinscmecker-ven til at stå for velkomstdrinken.
Når gæsterne bliver involveret i festplanlægningen hjælper det både dig og festen som helhed, fordi gæsterne er mere engagerede, når de føler, at de selv spiller en rolle i at skabe en god fest.

Hvilken type er du, når du er til fest?
Er du altid ansvarlig for playlisten eller venter du kun på at komme ud og få natmad? Måske kan du genkende dig selv i videoen herunder, og hvis ikke, kan du tage denne test, og finde ud af, hvilken festtype du er: Test dig selv: Hvilken festtype er du?

Sponsoreret indhold