Sponsoreret indhold

Bag om Københavns største natklub: Branderter, røverhistorier og evig kærlighed

Bag om Københavns største natklub: Branderter, røverhistorier og evig kærlighed
Nick, Morten og Daniel
Arbejdet på en natklub er mere end at tage imod overtøjet, lange drinks over disken og rydde de tomme glas af bordene igen. Det er også at lære at holde hovedet koldt, at blive en bedre og mere udadvendt udgave af sig selv og at knytte bånd, der varer resten af livet. Vi har talt med tre af de mennesker, der er med til at skabe din fest, om, hvordan det er at arbejde på Københavns største natklub.

De tre venner Morten, Daniel og Danni er medlemmer af “Gentleman Logen”, som et par gange om året mødes og drikker champagne og spiser god mad. Logen er startet, for at de i alt seks loge-medlemmer har en anledning til at mødes og snakke om (og genopleve) de gode gamle klub-dage. De kender nemlig hinanden fra deres tid på natklubben Penthouse, hvor de alle har arbejdet, og de har baglommerne fulde af gode historier fra Københavns største natklub.

Letpåklædte kvinder i personalerummet
Daniel fortæller, at nogle af de bedste bar-vagter han kan huske, var, når de før i tiden havde burlesque dansere forbi klubben for at give show midt om natten. Danserne klædte nemlig om i personalerummet, så det lille rum var derfor proppet med fjer, glimmer, store kjoler og smukke kvinder, og det syn tiltrak naturligvis den unge Daniel: “Jeg fandt på enhver professionel undskyldning for at mase mig gennem rummet, og dem var der heldigvis nok af, fordi spirituslageret lå lige på den anden side. De fredage var barerne på klubben af en eller anden uforklarlig grund altid fyldt helt op til bristepunktet med spiritus”, som Daniel grinende siger.

Morgenfest blandt vilde dyr
Noget af det, Morten husker bedst fra sin tid på Penthouse, er morgenfesterne. Der sker noget mærkeligt, når man har været på vagt indtil kl. 05 og så endelig slipper tøjlerne og selv har en fest. Han husker en gang, hvor Danni og en anden medarbejder pludselig stod midt i rummet kun iført dameundertøj – som de så smed stykke for stykke til tonerne af LMFAO’s “Sexy And I Know It”.

En anden aften fik Morten overtalt resten af det ihærdige og ikke helt appelsinfri personale om, at de da skulle ende morgenfesten i Zoologisk Have. Så der stod de så; ti mand høj en søndag formiddag kl. 10 blandt familieudflugter og eksotiske dyr med en uforskammet høj promille.

Et ømt øjeblik mellem Danni og Nicklas til en af  de mange morgenfester

Et ømt øjeblik mellem Danni og Nicklas til en af de mange morgenfester. (privat foto)

Kærlighedsklubben
Det kommer ikke bag på nogen, at Penthouse har lagt hus til en masse scoringer og flirts, og det foregår i den grad også blandt personalet. Men det kan måske overraske, at der i mange tilfælde kan komme ægte kærlighed ud af de mørke lokaler. Danni mødte sin forlovede og moderen til sine to børn på Penthouse, hvor hun stod bag baren, da han var mellemleder. Efter en vagt tilbød han hende et lift hjem til forstaden, hvor hun boede, men “hun var ligeså spændt på at møde mig, som jeg var på at møde hende, så hun glemte helt at vise vej, hvilket betød at turen fra Indre København til Greve tog en hel time, hvor vi bare snakkede og snakkede”, husker Danni.

Snakken fortsatte på sms og førte til bookingen af en spontan rejse til Paris. “På det tidspunkt havde vi kun talt sammen på den tur i bilen og på sms, så vi var nok lidt nervøse for, om den anden overhovedet ville dukke op i lufthavnen”, fortæller Danni. Det gjorde de heldigvis begge to, og de havde fire romantiske dage i Paris sammen – og har været kærester lige siden. I dag er de forlovede og til april venter de deres tredje barn.

Bartender for livet
Det er ikke kun Dannis liv, der er blevet ændret af at arbejde på Penthouse. Alle tre drenge er enige om, at det at arbejde på den store natklub har givet dem ekstremt meget både personligt og professionelt. Som Morten opsummerer det: “Efter at have arbejdet derinde har jeg fået et kæmpe netværk, en masse fantastiske venner, som jeg stadig snakker med, jeg har fået mere gå-på-mod, er mere selvsikker og udadvendt, og jeg er blevet utrolig servicemindet og kvalitetsbevidst.”

Selvom det ikke ligefrem er et arbejde for de sarte, så er der en tendens til, at hvis man først er en del af natklub-branchen, så bliver man hængende. Danni arbejder på Penthouse på niende år, og både Daniel og Morten er også fortsat i fest- og restaurationsbranchen. Som Daniel siger: “At bartende er jo blevet en stor del af min personlighed og min identitet. På den måde har Penthouse nok haft meget stor betydning for, hvem jeg er som person i dag, når jeg tænker over det.”

Præsentation af Gentleman Logen

Hele logen består af seks nuværende og tidligere medarbejdere fra Penthouse og den hedengangne klub IN, der holdt til i Penthouse nuværende lokaler.
De tre loge-medlemmer, vi har talt med, er:

Danni Vergo, der er uddannet multimediedesigner og arbejder som grafiker og bestyrer på Penthouse.

Morten Broe Jørgensen, der i dag er bestyrer på Kostbar og eventafvikler hos bartenderbureauet Lets Tend.

Daniel Abildgaard Rasmussen, der er bartender og tjener på Geist, formand for Dansk Bartender Laug og studerer matematisk modellering og computing på DTU.

Logens medlemmer: René, Morten, Nicklas, Daniel, Danni og Nick

Logens medlemmer: René, Morten, Nicklas, Daniel, Danni og Nick (privat foto)

Om Penthouse
Penthouse er der garanti for, at der altid er gang i den på dansegulvet, og de glade medarbejdere gør alt hvad de kan, for at alle føler sig velkomne og har en fest.

Konceptet er, at når entréen er betalt, er der fri bar. Det betyder, at der er Royal øl, Tempt cider, Faxe Kondi Booster og sodavand af enhver art hele natten – så meget man overhovedet kan drikke.Fesbilleder-knap med baggrund.001