Sponsoreret indhold

Hey, musiker! Drop selvkritikken og få nu bare din musik udgivet

Hey, musiker! Drop selvkritikken og få nu bare din musik udgivet
Sidder du og nørkler med tekstbidder, beats og akkorder i en uendelighed? Har du en mappe på laptoppen, der er propfuld af musik, som du ikke føler er klar til at blive udgivet? Eller handler det simpelthen om, at du ikke kan finde modet til at gøre det? Hjælpen er nær.

Hvad end det er, der holder dig tilbage fra at sende musikken ud, så kan du være sikker på én ting: du er ikke den første musiker, der har tænkt sådan. Måske kan du genkende en eller flere af de følelser, der holder dig tilbage, herunder og finde støtte i, at andre musikere (også de helt store) har følt præcis det samme – og i virkeligheden måske har siddet på et kæmpe hit.

1) Du er i tvivl, om nummeret er godt nok – den selvkritik lider Lady Gaga også af
Lady Gagas sang ‘Applause’ havde ifølge Gaga selv ikke det store potentiale. Men pladeselskabsbossen Jimmy Iovine elskede tracket, fra han hørte det første gang, og valgte det som single ud af 40 numre til en lyttesession – og singlen endte med at blive et hit.

Det er altså en god idé at lade andre lytte og komme med feedback. Sørg for både at få kritik fra dine meget musikkyndige venner – og fra de knapt så nørdede. Det vil måske komme bag på dig, hvor brugbar feedback en ikke-musiknørd kan give.

2) Du synes ikke, at nummeret er “færdigt” – Kanye West er aldrig færdig med et nummer
Inden Kanye West’s ultrapopulære album “Life of Pablo” blev udgivet i februar sidste år, lækkede Kanye selv albummet og fik feedback på numrene af sine fans. Derefter blev flere af numrene ændret og skruet på, inden albummet blev officielt udgivet på Tidal.

Tidligere har en udgivet sang været en done deal og enhver ny udgave blev kaldt et remix eller part II, men sange behøver ikke længere bestå af én original og derefter ekstraversioner. Når det hele udgives digitalt og lever på streamingtjenester, står det kunstneren frit for at lave om i et nummer – også efter det først er blevet udgivet.

Spinnup er musikerens bedste ven

Hvis det eneste, der holder dig tilbage fra at udgive din musik, er det tekniske aspekt af hvordan du gør det, så kan Spinnup være vejen frem. Det er en tjeneste, der gør det muligt for selvstændige bands og musikere at udgive deres musik på alle de store streamingplatforme – uden at skulle dele indtjeningen med nogen.

Derudover kan du på Spinnup pushe din musik til scouts, som kan vejlede dig og hjælpe dig videre. Scoutsne har forskellig baggrund inden for musikverdenen, og kan rådgive om eksempelvis musikproduktion og brandingstrategier. De agerer også bindeled til musikselskaberne, for de udvælger jævnligt musik, som de spiller for A&Rs hos Universal Music Danmark, Copenhagen Records og Hurricane Records, hvor Spinnup-artister kan være heldige at blive signet.

3) Du synes ikke nummeret er specielt nok – det kan Gotye nikke genkendende til
Da Gotye først skrev ‘Somebody That I Used To Know’, var han ikke selv særlig tilfreds med sangen og frygtede, at nummeret lød for meget som musik, han tidligere havde lavet. Allernådigst fik nummeret dog en plads på albummet ‘Making Mirrors’ og endte med at vinde hele to Grammy’er.

Har du lavet musik i lang tid, kan du komme til at havne i en suppe, hvor alt efterhånden lyder ens. Men husk på, at resten af verden ikke er nede i den suppe og i deres ører kan dit nummer lyde helt friskt.

4) Du lavede egentlig nummeret for din egen skyld, og det er slet ikke meningen, det skal udgives – det kender Metallicas James Hetfield godt
En af Metallicas mest kendte sange ‘Nothing Else Matters’ blev skrevet af forsangeren James Hetfield en sen nat på et hotelværelse, hvor han savnede sin kone derhjemme. Det var aldrig meningen, det skulle blive til noget, og Hetfield mente ikke det var et “Metallica-nummer”. Men bandet så potentiale i det og overtalte ham til at lade det være en del af deres selvbetitlede album.

Så du skal ikke være bange for at blotte dig selv eller frygte, at et nummer er for personligt, for hvis det rør noget i dig, så rør det sikkert også noget i andre.

Månedens Spinnup-artist: 808loveboys

Hiphopkollektivet 808loveboys består af fem flotte fyre fra Horsens, som laver moderne hiphop med masser af følelser og en lille smule autotune. Inspirationen fra Kendrick Lamar, J. Cole og Kanye West er ikke svær at få øre på, og det er en erklæret mission, at musikken skal vække følelser og stemninger hos lytteren.

Fra 808loveboys' instagram

Fra 808loveboys’ instagram

”808loveboys er et originalt nyt dansk hiphop kollektiv, som på fineste vis blander nye laidback hiphop toner med klassisk dansk rapfortælling. 808lovedboys er både syret, funky og sin helt egen størrelse i det danske urban landskab, og det bliver spændende at følge deres udvikling det næste års tid, for de kunne meget vel skabe sig en kæmpe following.”
Christian Møller, A&R, Universal Music Danmark

”808loveboys er et friskt pust inden for dansk hiphop – og thank god. Debutalbummet, der allerede er ude, spænder bredt; drengene kommer rundt om alt fra tunge beats og tunge og dybe følelser til at slå fast, hvem de er, med mere lette, funky og dansable bangers. Det er ungt, men befriende, og drøncharmerende, og især hittet “Hey, hvad så” vil klæde weekendens playliste.”
Spinnup Scout, Nanna Mejer Sørensen

Sponsoreret indhold