Sponsoreret indhold

Koncertguide: Her er de bedste navne fra Fredagsrock-plakaten – fra festgaranti til nostalgi-trip

Koncertguide: Her er de bedste navne fra Fredagsrock-plakaten – fra festgaranti til nostalgi-trip
SAVEUS giver koncert ryg-mod-ryg til Karl William d. 1. september.
Foto: Daniel Hjorth
Med artister som Lil Wayne og Erykah Badu i toppen af plakaten har Tivoli i år gjort nogle solide scoops. Programmet rummer i alt 33 artister og bands fordelt på 24 koncerter fra april til september, og der må siges at være noget for enhver smag. Her fremhæves de koncerter, der især fortjener et kryds i kalenderen.

Internationale legender

Blandt de internationale must-see koncerter finder vi en række stjerner, som på hver sin facon har sat et markant aftryk inden for deres musikalske felt. Der er dømt 70’er-funky grooves, når det legendariske discoorkester CHIC feat. Nile Rodgers indtager Fredagsrock d. 9. juni. Med sidstnævnte i spidsen på guitar og hits som ‘Le Freak’ og ‘My Forbidden Lover’ er Plænen kridtet op til feststemte fødder.

I 2016 var Brian Wilson presents Pet Sounds på afskedsturné i anledning af 50-års jubilæet for albummet af samme navn – et af rockhistoriens vigtigste udgivelser. Turnéen blev udvidet, og nu slår Beach Boy-legenden vejen forbi Fredagsrock, hvor han giver koncert d. 30. juni. En koncert der både inkluderer en kronologisk opførsel af ‘Pet Sounds’ samt en parade af de største Beach Boys-hits.

Erykah Badu

Erykah Badu

Erykah Badu indhyller Georg Carstensens gamle have i fløjlsblød og soulet inderlighed d. 14. juli. R’n’b-dronningen fra Texas medbringer hits som ‘On & On’ og ‘Didn’t Cha Know’, ligesom hun på det seneste har remixet numre af både Kanye West og Drake, så gæsterne kan forvente en magisk Tivoli-sommeraften.

11. august er det med at finde håndtegn og hiphop-attitude frem, når Lil Wayne slår vejen forbi Fredagsrock, hvilket er lidt af et scoop. Dels er sydstatsrapperens besøg i Europa ikke hyppige, dels er han kendt for at give sig selv fuldt ud i et gennemført og karismatisk show. Så man kan roligt skrue forventningerne i vejret, når ‘the best rapper alive’ besøger Tivoli.

Lil Wayne

Lil Wayne


 

Nye danske stjerner

Traditionen tro præsenterer Fredagsrock også et udvalg af landets nye talentfulde musikere og i år er ingen undtagelse. 18. august blændes der op for en stor r’n’b-poppet aften under de rød-hvide faner, når Phlake og Chinah hver især indtager scenen. Sidstnævnte trio, anført af udtryksfulde Fine Glindvad, rider på en velfortjent bølge af international hype, men nyder også hjemlige roser for deres veldelfinerede elektroniske pop i form af P3 Gulds Talentpris og gode anmeldelser af den nye EP ‘Hints’.

Chinah

Chinah (Foto: Thomas Sonderup)

1. september er det også tid til at føle national stolthed, når Karl William og SAVEUS vil fyre op for to gange medrivende popfest. Karl William er nykronet P3 Guld-vinder og den unge aarhusianer plejer at gøre indtryk med sine eftertænksomme tekster og stærke tilstedeværelse på scenen. Martin Hedegaard har for længst smidt X Factor-mærkatet, og har nu som frontmand i SAVEUS foldet sig stilsikkert og selvstændigt ud som Danmarks næste popprins med internationalt format.

Karl William

Karl William


 

Programmet

Det samlede line-up ser således ud:
Gulddreng + Page Four • Joey Moe • WhoMadeWho + bob hund • Infernal + Kongsted • Johnny Madsen • Kato + TOOMANYLEFTHANDS • Medina • Beth Hart • CHIC feat. Nile Rodgers • Danseorkestret + Zapp Zapp • Gnags • Brian Wilson presents Pet Sounds • House of Pain + Clemens • Erykah Badu • Mads Langer • Rasmus Walter + Noah • Burhan G • Lil Wayne • Phlake + Chinah • 5 Seconds of Summer • Karl William + SAVEUS • TV-2 • The Savage Rose & Tivoli Copenhagen Phil

Derudover er et enkelt navn stadig tilbageholdt – det er sæsonens sidste koncert d. 22. september, som først offentliggøres senere. Læs mere på fredagsrock.dk
FROCK_2017_Program_redigeret