Sponsoreret indhold

Alt hvad du kan opleve på Smukfests første dag – stadig mulighed for endagsbilletter

Alt hvad du kan opleve på Smukfests første dag – stadig mulighed for endagsbilletter
Sherwood-området hvor der hele ugen er fest og koncerter - og adgang selv med enddagsbillet.
Foto: Smukfest/Mikkel Berg Pedersen
Først i august bliver Bøgeskoven igen fuld af kærlighed og musik, når årets Smukfest spiller op til fest og fællessang. Og der er stadig mulighed for at være med, for selvom partout-armbåndene røg efter et par timer, er der stadig endagsbilletter til salg.

De officielle festivaldage ligger d. 9.-13. august, men allerede søndag d. 6. kan teltet slås op på KærligHeden eller en af de mange andre campingarealer, og der kan du få lov at blive hele ugen, selv hvis du kun har billet til en enkelt af festivaldagene. Det samme gælder for for-fest området Sherwood, hvor du hele ugen kan hænge ud, spise mad og opleve koncerter.

Men det er alt sammen bare ekstra krymmel på softicen, for det er selvfølgelig især selve festivalen, du kommer for at opleve. Og onsdagen – hvor du stadig kan få billet til – byder på musik, du både kan skråle med på, danse til eller måske opleve live for allerførste gang.

De største navne på plakaten er selvfølgelig hit-mageren Mark Ronson, der skyder Smukfest i gang med et kæmpe DJ-set, og hvis ikke det får gang i dansefødderne, så gør de funkede Jamiroquai det nok. De udgiver et nyt album for første gang siden 2010 (det udkommer 31. marts), og den spritnye musik kan Smukfest-gæsterne altså få glæde af. Er man mere til dansk hiphop, så er det L.O.C., man skal gå efter, og da han sidste år kunne fejre 15 års jubilæum, kan man godt forvente at hans koncert bliver lidt af en hit-parade.

Af mindre onsdags-navne kan nævnes den stærke upcoming kunstner Bisse, der længe har glædet de danske anmeldere, og nu også er i gang med at erobre de menige musikelskeres hjerter. Det relativt nye initiativ HUN SOLO, hvor kvindelige artister på skift giver små solokoncerter, bidrager med et særligt Smukfest line-up, hvor en række endnu ikke offentliggjorte navne vil optræde.

Derudover er der dømt gensyn med festival-darlings som Turboweekend, Magtens Korridorer og Rasmus Seebach – og nye oplevelser med de mere ukendte, men kærlighedsfortjenende bands som beatrockgruppen Dør. Nr. 13, rapkollektivet De Danske Hyrder og gruppen Dø Chef Dø, som lukkede Live Camp med et festbrag af dimensioner til sidste års Smukfest.

Udover onsdagsbilletter, er der også de billige søndagsbilletter tilbage. De giver godt nok kun adgang til camping mellem søndag og mandag, men til gengæld koster de kun 295 kr. og man får masser af musik for pengene: The Minds of 99, Fallulah, Djämes Braun, Noah og Mads Langer optræder allesammen i løbet af søndag. Og så lukker og slukker genopstandne Gnags festen i Bøgeskoven med en helt særlig koncert, hvor veteranerne inviterer en håndfuld musikalske venner med på scenen.

Om Smukfest

Hvad: Danmarks smukkeste festival
Hvor: Bøgeskoven i Skanderborg – Dyrehaven 5, 8660 Skanderborg
Hvornår: 9.-13. august (uge 32) – camping åbner allerede d. 6. august
Hvem: Major Lazer, Ellie Goulding, White Lies, Jamiroquai, Zara Larsen, Alex Vargas og knap 100 andre danske og internationale artister.

Sponsoreret indhold