Sponsoreret indhold

De 6 mest overbevisende grunde til at tage på Tinderbox i år

De 6 mest overbevisende grunde til at tage på Tinderbox i år
Foto: Morten Rygaard for Tinderbox
Med sin kun tredje sæson forude må Tinderbox stadig siges at være festival-Danmarks nye dreng i klassen, men den har allerede slået sit navn fast. I år med et musikalsk lineup og forskellige tiltag, der virkelig konsoliderer Tinderbox som en af landets uomgængelige festivaler. Her er seks rigtig gode grunde til at besøge dette års festival i Tusindårsskoven.

1) Musikken selvfølgelig

Uden artister er der ingen festival. Tinderbox har skabt en stærk profil, der både tilgodeser den brede smag og det mere genreorienterede, der henvender sig til den selektive koncertgænger. Der er blandt andet grund til at klappe i hænderne over de tre rocksøstre i Haim, danske fremadstormende Chinah og svenske Tove Lo, ligesom Saveus og Veronica Maggio står for den intense og medrivende popoplevelse. På den vildere side møder vi navne som Travis Scott og altid fascinerende Die Antwoord, der lagde Roskilde Festival ned med et vanvittigt show forrige år. Og mon ikke Run-DMC og Suspekt med garanti får sat hiphop-festen i brand? Endelig er der noget smukt ved at finde Odenses egen verdensstjerne på plakaten, for hendes evige energi og entusiasme på scenen får nok et ekstra nøk, når hun her optræder helt og aldeles på hjemmebane.

Tinderbox har desuden særligt fokus på elektronisk musik, som har sin helt egen scene, Magicbox. Hele området omkring Odenses friluftsbad integreres i en kæmpe elektronisk dansefest indhyllet i lys og lyd.

Magixbox-scenen hvor især de elektroniske artister optræder.

Den yderst veludrustede Magixbox-scene hvor de elektroniske artister optræder.

2) Lokal forankring

At være medvirkende til at rette et øget og positivt fokus på Odense forpligter. Også ud over musikken. For Tinderbox er den lokale forankring vigtig. Det handler både om samarbejdet med lokale madboder, virksomheder, uddannelsesinstitutioner og frivillige fra lokale foreninger, men det handler også om en lokal tilstedeværelse i Odense ud over de tre dage, festivalen varer. I år er tre af kunstnerne på Tinderbox for eksempel fundet igennem Tinderbox Band Battle, der er en konkurrence for lokale kunstnere, og så har festivalen lavet take over af den hyggelige café Nelle’s, hvor der blandt andet er blevet budt på musikquiz, ølsmagning, stand up og live-musik. 

3) Få det hele med

Som festivalgænger kender man scenariet alt for godt: man halser frem og tilbage mellem scenerne for at nå så mange koncerter som muligt. Ikke her. Tinderbox er en festival, hvor du stort set kan få det hele med – på flere måder. Musikprogrammet er planlagt sådan, at du (næsten) kan komme til at høre alt det, du er kommet i Tusindårsskoven for at høre. Kunstnerne på de to store scener spiller på skift, så her behøver du ikke gå glip af noget. Tinderbox er også ”the place to be” i forhold til at få overblikket over området, som må siges at være en af landets fedeste festivalpladser. Tag en tur i festivalens ikoniske pariserhjul eller gå en tur op i baren på toppen af bakken, der ligger midt på festivalpladsen, så får du serveret en fantastisk udsigt over festivalpladsen og Tusindårsskoven.

Tinderbox ved skumringstid

Tinderbox ved skumringstid

4) Triatlon med billet-præmier

Øl og fastfood sætter sig på sidebenene, så hvad er mere oplagt end en frisk triatlon til at sætte kroppen i gang? I år afholder festivalen nemlig Tinderbox Triatlon, som afvikles på åbningsdagen 22. juni, inden musikprogrammet begynder. Og man skal ikke lade sig skræmme, for de fleste kan være med på distancerne: 50 meter svømning, 500 meter cykling og 100 meter løb – og så en række udfordringer undervejs, som giver ekstra kulør til de tre klassiske discipliner. Som Tinderbox Triatlon Champ vinder du en partoutbillet til Tinderbox 2018, og der kåres både en mandlig og en kvindelig vinder.

5) Pantindsamling med et godt hjerte

Tinderbox går forrest i den gode sags tjeneste. Efter et vellykket første år fortsætter festivalen samarbejdet med Røde Kors om pantindsamling på festivalen. Sidste år blev der indsamlet pant for 112.230 kr., og beløbet går til sårbare og nødlidende mennesker i Danmark og resten af verden. Du kan også som festivaldeltager donere din pant ved centrale pantstationer, i pantbeholdere på festivalpladsen eller ved at give panten til de frivillige pantsamlere fra Ungdommens Røde Kors. Resultatet er en ren og pæn festivalplads og en positiv forskel for mennesker i nød. What’s not to like?

Pantsamlere fra Røde Kors Ungdom

Pantsamlere fra Ungdommens Røde Kors

6) Festival på fine Fyn

Siden Midtfyn Festival måtte dreje nøglen om i 2004 har der manglet en vægtig festivalspiller på Fyn. Her scorer Tinderbox højt på alle parametre – både i arealmæssigt omfang og på den musikalske bane. Ligesom den hedengangne institution ved Ringe er Tinderbox præcis det overflødighedshorn af en festival, som Fyn og Odense fortjener: Musik, der tilgodeser den brede smag og har den mere kræsne festivalgænger for øje. Gode madboder; logistik, der bare spiller; søde, servicemindede medarbejdere og frivillige samt en afslappet, hyggelig vibe blandt alle. Det hele er medvirkende til at gøre den fynske festival til et sommer-must, og man må efterhånden konkludere: Tinderbox er kommet for at blive!

Om Tinderbox
Hvornår: 22.-24. juni.
Hvor: Tusindårsskoven udenfor Odense
Hvordan: Endagsbillet til torsdag, fredag eller lørdag eller partoutbillet til hele festivalen.
Hvem spiller: Mø, Tove Lo, Chinah, TooManyLeftHands, HAIM, The Killers, Veronica Maggio, Suspekt, Phlake, Afrojack, Kings of Leon, Pet Shop Boys, Travis Scott, Lukas Graham, Martin Garrix og mange flere. Se hele programmet her.

Læs også: Tinderbox afslører ny scene og frisk bandpakke – bl.a. Afrojack og Sean Paul

Læs også: Tinderbox afslører de første navne til Magicbox-scenen