Sponsoreret indhold

Samsung Galaxy S8 imponerer – godt design fra inderst til yderst

Samsung Galaxy S8 imponerer – godt design fra inderst til yderst
Samsung Galaxy S8 er endelig kommet i de danske butikker, og det er værd at bemærke, for Samsung har vist sig fra deres bedste side og givet os et smartphone design, der ikke ligner nogen andres. Og det på et tidspunkt hvor selv Apples iPhone ikke er blevet fornyet de sidste tre år.

Design
Samsung Galaxy S8 er skåret i et enkelt stykke aluminium belagt med glas på begge sider. Den er kun 8 mm tynd, og så kommer den endelig i en helt sort udgave, hvilket Samsung-fans har ventet på i flere år. Med S8 har Samsung formået at fjerne kamerabumpet bagpå, og denne gang er fingerscanneren rykket om på bagsiden ved siden af kameraet. Det er den af en helt speciel grund, nemlig den helt vanvittige skærm, som Samsung har sat i S8’eren.

Skærmen er 5,8 tommer og spænder over 2960×1440 pixels, hvilket svarer til en opløsning på ca. 2K. Skærmformatet er dog et andet, end vi er vant til. Det er nemlig 18,5:9 i stedet for 16:9, hvilket ellers efterhånden betragtes som standardformatet. Grunden til at Samsung har valgt at gøre dette er, at du på den måde kan få en meget større skærm og stadig bruge din smartphone med én hånd. Derudover er skærmen, som Samsung nu kalder for ”infinity display”, buet ud over kanterne på S8, ligesom vi tidligere har set det på blandt andet S7 Edge og Note 7. Det høje display og de buede kanter gør altså, at du kan få en 5,8 tommer skærm presset ned i en ret lille og kompakt smartphone.

På siden af telefonen finder du de normale volumen op/ned og tænd/sluk-knapper, men med S8 er der blevet tilføjet endnu en knap: Bixby-knappen. Bixby er Samsungs nye, virtuelle assistent, der kan sammenlignes med eksempelvis Google Assistant. Bixby viser en række kort, skræddersyet til dig, med forskellige informationer om vejr, sport, nyheder osv. Bixby vil løbende blive udvidet af Samsung gennem softwareopdateringer. I bunden af telefonen sidder en USB-C indgang til opladning, og Samsung har heldigvis ladet os beholde jack-stikket i denne omgang også. Samsung har endda inkluderet et par ekstragode AKG høretelefoner, som til hver en tid overgår de standardhøretelefoner, der normalt følger med smartphones.

samsung_test

Kamera
Det bagudvendte kamera i Galaxy S8 består af stort set samme hardware, som det der sidder I S7’eren, men med S8 har Samsung fokuseret på opdatering af softwaren, der ligger bag. Det er 12 MP og kommer med optisk billedestabilisering, og selvom det består af stort set samme hardware som det i S7, så er det på ingen måde et dårligt kamera, der sidder i S8. Kameraet i S7 er faktisk stadig et af de bedste på markedet. Det tager flotte billeder, fokuserer super hurtigt og som noget nyt har Samsung tilføjet Snapchat-lignende filtre i kamera-appen. Derudover kan det optage i slowmotion og optage 2160p med 30fps og 1080 med 60fps.

Samsung ved, at vi elsker selfies, og derfor har de i S8eren givet frontkameraet en ordentlig overhaling. Det er opgraderet til et 8 MP kamera, der kan tage video i 1440p, og kommer derudover nu med autofokus. Noget som frontkameraer altid har manglet, men som er en kært velkommen tilføjelse.

Foto taget med Samsung Galaxy 8 eller 8+

Foto taget med Samsung Galaxy 8 eller 8+

Software
Samsung har tidligere været kendt for deres dårlige Android-skin TouchWiz, men det er altså blevet meget bedre de seneste år, og med Samsungs seneste version er deres software endelig kommet på niveau med deres hardware. TouchWiz er på mange områder lige så godt eller bedre end Googles eget Android-design.

Interfacet ser virkelig lækkert ud, og der er rigtig gode muligheder for at modificere din oplevelse med TouchWiz. Eksempelvis kan du downloade ny font, ændre udseendet på ikonerne og ændre opløsningen på skærmen. Det giver præcis den oplevelse, som du personligt gerne vil have, og det er ofte disse små ting, der giver en samlet god oplevelse med en smartphone i det lange løb. Galaxy S8 kommer med TouchWiz 8.1, som er bygget over den seneste Android version, Android 7 Nougat.

Specifikationer
Samsung Galaxy S8 kommer med den helt nye Exynos 8895 processor og 4 GB RAM, og Samsung har denne gang valgt at sætte 64 GB lagerplads i S8, hvor de tidligere har været begrænset til 32 GB. Som altid kan der udvides med et microSD kort på helt op til 256 GB, hvis de indbyggede 64 GB ikke skulle være nok. Med 4K video-optagelser løber det hurtigt op.

Batteriet i S8 har der været en del snak om. Både på grund af Samsungs uheldige oplevelse med Note 7, men også fordi batteriet i S8 er ret småt, sammenlignet med hvor stor en skærm der sidder i den. Det er nemlig ”kun” på 3.000 mAh. Der er ikke noget at sige til, at Samsung ikke tager nogle chancer, når det kommer til størrelsen på batteriet – better safe than sorry – og til gengæld lader batteriet utrolig hurtigt op, så i sidste ende har det ikke den store betydning.

Pris og tilgængelighed
Samsung Galaxy S8 kan købes på Samsungs egen hjemmeside og koster 6.199 kroner. Det er mange penge, men for dem får du også rigtig meget smartphone. Den kommer i farverne Midnight Black, Orchid Gray og Arctic Silver.

samsung_back

Læs også: Med Galaxy S8 har Samsung sat barren højt – men spænder samtidig ben for sig selv