Sponsoreret indhold

Test: OnePlus 3T er en smartphone i topkvalitet til bundpris

Test: OnePlus 3T er en smartphone i topkvalitet til bundpris
OnePlus 3T er netop kommet i 3’s butikker i Danmark, og i den anledning har vi givet en tech-kyndig anmelder telefonen i hånden og bedt ham vurdere, hvad kinesiske OnePlus har kunnet præstere med deres seneste flagskib. OnePlus har skabt et navn for sig selv ved at tilbyde vilde specs til lave priser, og 3T er ingen undtagelse. Her er det samlede resultat af testen.

Kameraet

OnePlus 3T har ikke bare ét, men to 16 MP kameraer. OnePlus har nemlig endelig givet folket, hvad de vil have: Et ordentligt kamera på begge siderne af din smartphone.
Det bagudvendte kamera har en f/2.0 blænde, kan tage billeder og video i 4K opløsning og har en HDR-funktion. Derudover kan det optage slowmotion-video med 120 FPS i 720p opløsning.

Når det kommer til smartphone-kameraer, er en stor del af det at tage et godt billede op til den software, der ligger bagved, og her har OnePlus virkelig ramt hovedet på sømmet med 3T. Det er muligt at indstille kameraet manuelt, men det ikke nødvendigt, for med 3T’s auto-funktion er det bare virkelig nemt at tage et godt billede. OnePlus 3T tager billeder med et varmt skær, og generelt bliver farverne virkelig flotte på de billeder, den tager.

Videoerne bliver også rigtig flotte, og især lyden er meget klar og tydelig. Så er du vild med for eksempel at optage koncerter, er 3T et godt bud på en go-to telefon.

Foto taget med OnePlus 3T (Foto: Christian Ellegaard Andersen)

Foto taget med OnePlus 3T (Foto: Christian Ellegaard Andersen)

Designet

OnePlus 3T er en Android-telefon, og den ligner en Android-telefon – en ret neutral én af slagsen. Det er på ingen måde en grim telefon. Faktisk har den et ret fint udseende med en lækkert mat finish på bagsiden, som ikke tager imod så meget som et enkelt fingeraftryk. Det er fedt – især sammenlignet med alle de blanke smartphones derude, som nærmest bliver dækket af fingeraftryk, bare man overvejer at samle dem op.

Fingerscanneren er placeret på forsiden og fungerer samtidig som hjem-knap. Der er dog ikke noget klik i den, men du kan vække telefonen bare ved at lade fingeren hvile på den. På højre side sidder tænd/sluk-knappen, og på venstre side sidder volumen op/ned og en ‘Alert Slider’, som skifter mellem lyd og lydløs tilstand.

På bagsiden stikker kameraet en smule ud fra den aluminiumskasse, som omslutter hele telefonen, kun brudt af antennelinjerne i toppen og bunden. Kamera-bumpet er et nødvendigt onde, når man ønsker en så tynd telefon som OnePlus 3T. Den er nemlig kun 7,35 mm tynd og føles endnu tyndere i hånden, da bagsiden buer en smule ind i siderne. De buede kanter og den matte finish får telefonen til at ligge virkelig godt i hånden. Det hele ser meget symmetrisk ud, men det kunne have været fedt at se antennelinjerne rykket ud i kanten som f.eks. på en iPhone 7.

OnePlus har fra begyndelsen lavet anmelderoste smartphones, men når det kommer til design, er OnePlus ikke en banebrydende spiller på markedet. De lægger energien et andet sted.

En fed detalje, som OnePlus har tilføjet, er, at når du går i video-mode, så anbefaler telefonen dig at vende den på siden, så du optager i 16:9 format, hvilket de fleste TV og computerskærme også er i. Der er ikke noget værre end at se en aflang video, fordi fotografen glemte at vende telefonen på siden.

OnePlus3t_bagside5

Indmaden

OnePlus er kendt for sine specifikationer, og 3T er fyldt med de bedste specs, du kunne ønske dig: Bag den 5,5 tommer store optiske AMOLED 1080p skærm sidder en Quad Core Kryo™ processor sammen med hele 6 GB DDR4 RAM og 64 eller 128 GB lagerplads. Oversat til menneskesprog: det er rigtig godt kram, du får i hænderne.

Selvom OnePlus er meget tynd, er der blevet plads til en 3,5 mm jack-indgang og den efterhånden standard USB-C-indgang, som her understøtter OnePlus’ Dash Charge. Dash Charge oplader OnePlus 3T’s 3.400 mAh batteri så hurtigt, at du på kun 30 minutters opladning har nok juice til en hel dag. Det er fedt. Selvom 3.400 mAh ikke er det største batteri i verden, så holder 3T overraskende godt strøm. Ofte er der 60+% tilbage, når den kommer i laderen om aftenen.

Det mærkes tydeligt på OnePlus 3T, at der er skruet helt op for specifikationerne. På intet tidspunkt i testperioden har der været problemer med apps, der crashede, laggende interface eller andre småting, som kan forekomme hos smartphones. Hele vejen igennem har det været en flydende oplevelse.

Det afhænger måske også af OxygenOS 3.5, som er det Android-skin, OnePlus bruger. Det er en af de bedste Android-oplevelser, du kan få (udover den rene Android-oplevelse). OnePlus gør meget ud af at inddrage deres brugere, og ved hjælp af et omfattende forum har OnePlus fået og implementeret idéer direkte fra deres egne brugere. Der er rig mulighed for at tilpasse layoutet og brugeroplevelsen ved for eksempel at skifte ikonstørrelse og bytte om på navigationsknapperne. Styresystemet kan virkelig mange ting, men er meget simpelt at bruge, og så ser det bare lækkert ud.

Foto taget med OnePlus 3T (Foto: Christian Ellegaard Andersen)

Foto taget med OnePlus 3T (Foto: Christian Ellegaard Andersen)

Endelig vurdering

OnePlus 3T er OnePlus’ bedste telefon til dato og en af de bedste Android-telefoner på markedet overhovedet lige nu. Det er nemt for en producent at sætte den nyeste processor, 6 GB RAM og 64+ GB lagerplads i en telefon, men det er ikke ensbetydende med, at de har skabt en god smartphone. Når det kommer til stykket, handler det om brugeroplevelse, og her leverer OnePlus 3T virkelig.

Det er imponerende, hvad OnePlus har præsteret med 3T, når man samtidig kigger på prisen. Den ligger på ca. halvdelen af deres direkte konkurrenters, og telefonen er helt på samme niveau som – hvis ikke bedre end – flere af disse. Prisen starter på 2.970 kroner for den “lille” model med 64 GB og 3.200 kroner for 128 GB. OnePlus 3T er tilgængelig nu i alle 3’s butikker og på 3.dk. Med et abonnement fra 3 ligger prisen på henholdsvis 4.270 og 4.500 kroner.

Køb den, hvis du…
+ vil have en af de bedste smartphones på markedet lige nu
+ gerne vil have lang batterilevetid
+ ikke vil betale for de helt dyre smartphones

Køb den ikke, hvis du…
– vil have en smartphone med et unikt design
– vil have en fysisk hjemknap

Vind OnePlus 3T

3 har for tiden en konkurrence, hvor du kan vinde telefonen fra denne test. Det foregår på 3’s hjemmeside – du skal scrolle lidt ned på siden for at finde konkurrencen.

Læs også: Vi kårer årets bedste smartphones – til prisen, samlet set og den største overraskelse

Læs også: OnePlus imponerer igen: Lancerer endnu et billigt bæst af en smartphone

Sponsoreret indhold