Sponsoreret indhold

Inspiration til studievalg: På ITU forenes kreativitet, IT og et stærkt fællesskab

Inspiration til studievalg: På ITU forenes kreativitet, IT og et stærkt fællesskab
Du skal vælge studie, og du er i vildrede. "Hvad har jeg lyst til? Kan jeg få et job bagefter? Hvordan er det overhovedet at læse på universitetet?" Tag det roligt, og læs videre, så kan det være du bliver lidt klogere på, hvad du skal vælge.

Der er et par ting, der – uanset hvem du spørger – er vigtigt for at få nogle gode studieår:
– Du skal være interesseret i emnet.
– Du skal have gode underviserer og et godt undervisningsmiljø.
– Og du skal være omgivet af nogle mennesker, der selv er engagerede (og som også er hyggelige at være sammen med, når der ikke er opgaver, men øl på skemaet.)
På IT-Universitetet i København er de to sidste kriterier i hvert fald opfyldt. Så er det bare spørgsmålet, om der også er én af studieretningerne, der tiltaler dig.

“Der er en speciel ITU-ånd. Den er meget åben. Fra den første dag, jeg trådte ind på universitetet, følte jeg mig velkommen, jeg følte mig som en del af et fællesskab. Den følelse har jeg hele tiden haft og har jeg stadigvæk.”

– Lauritz, studerende på Softwareudvikling

 

ITU tilbyder fire retninger af bacheloruddannelser, der hver især beskæftiger sig med forskellige dele af IT-verdenen: Global Business Informatics (populært kaldet “business-linjen”), Digitale Medier og Design, Data Science og Softwareudvikling. Fælles for dem er, at de rummer en hel del gruppearbejde, kombinerer teori og praksis og har stort fokus på at uddanne de studerende til at kunne fungere i “den virkelige verden”.

Uddannelsen til de kreative matematikere
Er du matematisk indstillet, men har også lyst til at være kreativ og skabe produkter, der faktisk bliver til noget, er Softwareudvikling et rigtig godt bud på en uddannelse for dig. Den kombinerer design og programmering af software med kommunikation, formidling og forretning. Du får altså både evnen til at skabe software og evnen til at formidle det til kunder og kolleger, som ikke forstår det tekniske aspekt. Og det er faktisk ret fedt at komme ud på en arbejdsplads og være dygtig til noget, som kollegerne ikke kender til, for så bliver der lyttet meget til dig, og du får stor medbestemmelse over det, du laver.

“Jeg tror, der er mange, der tænker “Softwareudvikling, hvad er nu det for noget, hvad betyder det egentlig?” Men det er jo alt; det er trafiklys, der bliver reguleret, og det er apps, og det er styresystemer på computeren og det er programmer, det er jo det hele.”

– Josephine, studerende på Softwareudvikling

 

De studerende på Softwareudvikling er – ligesom resten af universitetet – en god blanding af mennesker. Som Rebecca, der selv studerer Softwareudvikling, siger: “Jeg synes faktisk ikke, at der som sådan er en “type” herude, der er en helt vildt bred vifte af folk på min uddannelse.” Man behøver nemlig ikke være et computergeni, for at begynde på studiet, og uanset om man har fiflet med programmering på egen hånd eller aldrig har prøvet det før, kan man være med.

Og hvis man gerne vil have en tyvstart, kan man komme til BootIT, en workshop for de nye studerende, der ikke har forhåndskendskab til programmering, og som vil have en blød studiestart. Hele studiet igennem er der i det hele taget “vildt meget hjælp til os, der ikke har programmeret før”, som Alma siger i videoen i bunden af denne side.

Se Jens fortælle om livet som Softwareudvikling-studerende på ITU:

Hej til gode argumenter og farvel til fordomme
Er du stadig i tvivl, om ITU virkelig er så godt, som Lauritz, Josephine, Rebecca og Jens synes? Så er her en liste over et par ekstra plus-ting, som også er med til at gøre det til et rigtig fedt sted at tage sin uddannelse:

Småt, men godt: ITU er Danmarks mindste universitet og derfor føles det lidt som om alle kender alle – også på tværs af årgange og studieretninger.

ScrollBar: Om sommeren kan fredagsøllen nydes langs kanalen lige udenfor døren, og indendørs er der året rundt bordfodbold, beer pong og et dansegulv at fyre den af på.

Faciliteterne er helt i top: Den moderne glasbygning rummer et hav af grupperum og studiekroge, hvor gruppearbejdet kan foregå i fred.

_G8A1651-final-copy-jpg

Udvekslingsmuligheder: ITU ikke bare støtter, men opfordrer til, at de studerende tager på udveksling undervejs. De har samarbejde med universiteter verden over, og du kan selv vælge fra Australien over USA til Indien eller Japan – eller et af de mange andre lande.

Gode fremtidsudsigter: Der er rift om ITU-uddannede, så rigtig mange får job, ligeså snart de er færdige – og en del allerede inden eksamensbeviset er i hus.

I videoen her taler Alma, Liv og Morten de fordomme, de selv havde, og som du måske også har om livet som ITU-studerende – og skyder dem i sænk.

Nå, virkede det? Har du nu fået en bedre idé om, hvad du skal læse? Hvis svaret er ja, og det måske endda er på ITU, du vil søge ind, så læs mere om uddannelserne og optagelsen på itu.dk Du vil helt sikkert blive budt velkommen i ITU-familien.