Sponsoreret indhold

Ugens kulturguide: Loppemarked, filmisk hekseafbrænding og en hel weekends Nørrebro-sommerhygge

Ugens kulturguide: Loppemarked, filmisk hekseafbrænding og en hel weekends Nørrebro-sommerhygge
Din guide til ugens kulturelle oplevelser i København. Ugens udbud varierer mellem søndagsbrunch til skønne jazztoner i Kødbyen, pre-metalfestival og loppemarked i Byhaven, sommerfestivitas på Nordhavn og Nørrebro, og hekseafbrænding i en klassisk stumfilm Skt. Hans Aften i Cinemateket.

CopenHell
Varm op til en helvedesfed weekend
I weekenden løber CopenHell af stabelen, men du kan allerede varme op om tirsdagen, når metalfestivalen inviterer til take-over i Byhaven. Traditionen tro kan alle Copenhall-gæster få deres festivalarmbånd på, ligesom der varmes op med god hegn på anlægget, lækker mad fra Arepa Arepa, friskskænket fadøl, og merchandise, hvis du mangler at opgradere band t-shirt garderoben. Endelig vil det danske doom metalband Dirt Forge sørge for en solid live-indsprøjtning ved at sende møgbeskidte sludge-toner udfra Byhavescenen.

Copenhell Take-over i Byhaven
Pumpehusets Byhave
Tirsdag 20. juni
Læs mere om arrangementet på Facebook

Heksen
Skt. Hans hekse i Cinemateket.
Traditionen tro futter vi heksene afsted til Bloksbjerg, så hvad med at varme op til Skt. Hans Aften med en filmisk fremstilling af hekseafbrænding? 8 måneders optagelser og svimlende 2 millioner kroner røg i gryden med tudsespyt og hugormehaler, da instruktør Benjamin Christensen bryggede ‘Heksen’ sammen i 1922. Resultatet er overvældende i et visuelt univers, der i dunkel gru næppe er overgået siden. Få varmen i Cinemateket, før du bevæger dig ud og finder et bål, når tusmørket falder på.

Sankt Hans Aften i Cinemateket: ‘Heksen’
Cinemateket, Gothersgade
Fredag 23. juni
Læs mere om arrangementet på Facebook

Sommerfest
Sommerfest i Nordhavn
PB43 er en skøn oase i Nordhavn, hvor en række virksomheder og foreninger lader kulturproduktion, iværksætteri, produkt- og byudvikling m.m. danne rammen for et boblende kreativt fællesskab. Kom forbi og bliv klogere på de mange forskellige tiltag, når PB43s årlige sommerfest løber af stabelen denne lørdag. Der vil både være live-koncerter, DJs, fernisering, åbne værksteder, sauna, grill og billig bar. Det er børnevenligt, og der er gratis adgang.

PB43 Sommerfest
PB43, Skudehavnsvej
Lørdag 24. juni
Læs mere om arrangementet på Facebook

SommermarkedOsram
To dages sommerhygge på ydre Nørrebro
Osramhuset på ydre Nørrebro inviterer til sommermarked og en hel weekend i sommerens, den gode musik og hyggens tegn. Udbuddet af aktiviteter er mangfoldigt. Du og dem, du holder af kan forlyste jer med livekoncerter, danseshow, loppemarked, børneaktiviteter, ansigtsmaling m.m. Kort sagt: hygge og dejlig sommerstemning. Bioteket holder åbent og serverer lækker mad – så kom forbi med familien, børnene, naboer og vennerne.
Skulle vejrguderne ikke være med på løjerne, bliver alle aktiviteter rykket indendørs.

Sommermarked i Osramhuset
Osramhuset, Valhalsgade
Lørdag 24. og søndag 25. juni
Læs mere om arrangementet på Facebook

Morgenmad
Morgenmad og søndagsjazz på Vesterbro
Nyd din søndagsbrunch blandt Kødbyens Mad & Markeds mange lækre og forskellige madstande. Flere af dem har endda forberedt en lille ret, så du selv kan sammensætte lige den kombination, der giver dig energi og glæde til resten af din søndag. Tag mormor under armen, baby med i barnevognen og giv din savnede veninde et kald – der er plads til alle. Søndag betyder også jazz, så JazzNU vil stå klar til at ledsage din fortrukne brunchtallerken med de skønneste toner.

Morgenmad og marked
Kødbyens Mad & Marked
Halmtorvet
Søndag 25. juni
Læs mere om arrangementet på Facebook

Byhavenlille
Søndagslopper i Byhaven
Trænger garderoben til et gedigent sommerpift? Måske er det på tide, at pladesamlingen bliver udvidet. Eller måske har du bare lyst til at finde inspiration til hjemmet. Gå på jagt blandt Byhavens bugnende og velassorterede loppestanden i byens hyggelige oase.
Bliv varmet op af dejlige sommervibes og skulle tømmermændene være hårde (det er jo søndag), kan du forkæle dig selv og dine smagsløg med lækre burgere fra grillen og økopilsner eller kaffe fra baren.

Pumpehuset loppemarked
Pumpehusets Byhave
Søndag 25. juni
Læs mere om arrangementet på Facebook