Sponsoreret indhold

Se Roland Møller over for Charlize Theron i actionthrilleren ’Atomic Blonde’

Se Roland Møller over for Charlize Theron i actionthrilleren ’Atomic Blonde’
Sommertid er blockbustertid! De store filmselskaber bejler alle til biografgængernes gunst med hver deres store sommerfilm, men her præsenterer vi den film, der bør ”få alle andre sommerblockbusters til bare at overgive sig”, som Vanity Fair skriver i deres anmeldelse.

’Atomic Blonde’ er nemlig hverken endnu en film i rækken af superhelteposer eller en romertalsfilm, hvilket gælder for (for) mange af de andre sommerfilm. Det er i stedet noget så sjældent som en elegant spionthriller med blæret firserremixet lyd- og billede og endda med en stærk kvinde i hovedrollen. Og, nå ja, så er en af Danmarks mest hypede skuespillere lige nu også på rollelisten.

Her er fem gode grunde til at se ’Atomic Blonde’:

Roland Møller!

Det har været for vildt at følge Roland Møller, siden han fik sit gennembrud i sin allerførste rolle som Mureren i ’R’ fra 2010. Her spillede han en indsat i Horsens statsfængsel, hvilket han også var i virkeligheden med en stribe voldsdomme bag sig. Siden er han vokset som skuespiller med hovedrollen i den Oscar-nominerede ’Under Sandet’, og ’Atomic Blonde’ er den hidtidige kulmination på hans karriere, når han i rollen som Beckmentov bringer sin fysik og gadedrengekarisma ind foran Oscar-vinderen og verdensstjernen Charlize Theron.

… men også Charlize Theron

Og apropos skuespillere, der har udviklet sig. Charlize Theron brød igennem som sødmefuld love interest, men vandt siden en Oscar for sin transformation til seriemyrdende prostitueret som Aileen Wuornos i ’Monster’ (2003). Hun genopfandt sig selv igen som enarmet soldat i ’Mad Max: Fury Road’, hvor hun stjal alle scener fra Tom Hardy, og nu crasher hun endnu engang actiondrengenes pølsefest som undercoveragenten Lorraine Broughton, der fik The Daily Telegraph til at skrive: ”Et nyt actionikon er født”.

Baseret på en tegnet roman

’Atomic Blonde’ er lidt af et unikum. Filmen er baseret på den tegnede roman ’The Coldest City’ af Anthony Johnson, og det er for en gangs skyld et tegnet forlæg, hvor der ikke optræder superhelte i skridtnært spandex eller med superkræfter i det hele taget. Her har vi i stedet en kvindelig hovedkarakter, der både er bad ass og interessant, og den tager udgangspunkt i virkelighedens kontraspionage under Den Kolde Krig i Berlin. Og som Christopher Nolans Batman-film har lært os, så bliver en film baseret på et tegnet forlæg bedre, jo tættere den holder sig inden for et realistisk univers.

Actionsekvenserne

Instruktør David Leitch er tidligere stuntmand, og det kan ses på actionseksvenserne, at det virkelig er en ekspert, der har orkestreret dem. En kedelig tendens i tidens actionfilm er, at actionsekvenserne er klippet så hårdt, at det kan være svært at bevare overblikket. Men i ’Atomic Blonde’ er disse scener netop spektakulære, fordi mange af dem udspiller sig i lange, ubrudte takes, der placerer tilskueren midt i hæsblæsende ridt gennem Berlins gader.

Virkelighedsnært plot i en moderne udgave

Der kan næsten ikke være mere på spil i ’Atomic Blonde’, der udspiller sig midt i en af de vigtigste storpolitiske begivenheder i nyere vestlig verdenshistorie. På den aften i 1989, hvor Berlinmuren falder efter at have adskilt vesten fra kommunismen siden 1961, og magtbalancen i verden skifter, sendes MI6-agenten Lorraine Broughton (Theron) til Berlin for at knalde en spionagering. Men ’Atomic Blonde’ er en moderne koldkrigsthriller, så i stedet for at genskabe et støvet tidsbillede, remixes det blæret, men stilfuldt, på både lyd- og billedsiden til et farverigt og nutidigt drama.

‘Atomic Blonde’ har premiere d. 27. juli i biografer landet over.