Sponsoreret indhold

Hummel er klar til at tage kampen op med giganterne – lancerer to nye kollektioner

Hummel er klar til at tage kampen op med giganterne – lancerer to nye kollektioner
Siden slutningen af 1960’erne har Hummels ikoniske pilestriber været symbolet på dansk sportswear. Var der nogle, der skulle have glemt det, er deres nyeste Athletic Heritage- og Hive-kollektioner blot en venlig reminder. Ud fra arkivet hiver Hummel nemlig nogle af 80’ernes og 90’ernes helt store sværvægtere frem i form af velkendte sneakers og farvede tracksuits.

Fortid og nutid møder hinanden i Hummels nye Athletic Heritage-kollektion, hvor nogle af Hummels mest historiefyldte sko-designs er blevet nyfortolket. Den rummer tre sneakers – Victory, Diamant og Super Trimm – der alle har fået en tidssvarende overhaling. Fællesnævneren for alle tre silhuetter er overdelen af ruskind, der dog hos Victory og Super Trimm får selskab af henholdsvis kunstlæder og svinehud. 

Der er ingen grund til at ændre på noget, der fungerer. Af den grund er galionsfiguren for hele Hummels sneakerafdeling, Victory, blevet behandlet med respekt for sit tidløse design. Silhuetten har fået lov til at beholde sin tynde sål, og har, hvis det da er muligt, fået endnu mere retrofeel. Den sikre sejr bliver for alvor cementeret med farver som sort, rød og blå.

Det er først nu, at navnet Super Trimm, udlever sit fulde potentiale. For den nye silhuet er en super trimmet udgave af originalen. Skoen, der blev sat i verden i løbet af 80’erne for at hjælpe den tyske regering med at fremme landets sundhed, har fået en minimalistisk overhaling med minimal branding og samme originale og pompøse sål. Den minimalistiske tilgang til opdateringen af klassikeren munder ud i et passende, omend relativt konservativt farvevalg, da sneakeren kommer i sort, blå og mørkebrun.

Der er lidt flere valgmuligheder hos Diamant-modellen, der i sin nye udgave er skabt i hele fem forskellige farver. Denne model har både smidt hæl-brandingen og er blevet opdateret med en tykkere sål, men har bibeholdt Hummels klassiske pilestriber langs siden.

Pilestriberne går igen den nye Hive-kollektion, der centrerer omkring det ikoniske tracksuit, som på mange måder er synliggørelsen af 80’ernes æstetik med lige dele stilfremtoning og bekvemmelighed. Hive er Hummels mere modeorienterede brand, der de seneste år har tiltrukket sig opmærksomhed på grund af deres collab-kollektioner med brands som L.A.-baserede 424 on Fairfax, japanske United Arrows og berlinerfavoritten Overkill.

Tracksuitet, der altså er nyeste udspil fra Hummel Hive, fås i seks forskellige farver, der både inkluderer en hidsig lysegrøn og en mere anonym marineblå. Det er dermed kun op til den enkeltes mod og fantasi at beslutte, hvor opmærksomhedspåkaldende en kombination, man vil skabe, når man ifører sig det bedste bud på Danmarks nationaldragt.

Foto: The Basement

Tilsammen er de to kollektioner et dansk flag plantet midt i en renæssancetid i modebranchen, hvor verdens sportsgiganter genføder deres ikoniske silhuetter på ny, og får endnu en storhedstid retur. Renæssancen bæres af lige dele nostalgi og humor, fordi gensynet både minder os om simplere tider og samtidig får os til at trække på smilebåndet i en ellers til tider monoton modeverden. Hummels nye kollektioner får os til at føle noget, og af den grund er de ikke til at komme uden om.

Athletic Heritage-kollektionen er tilgængelig nu på Hummels egen hjemmeside og Hive-kollektionen kan findes i blandt andet Le Fix og Siersted. 

Du kan se endnu flere billeder af de nye, gamle silhuetter via @hummelstyle på Instagram.