Sponsoreret indhold

Video: Kom med Pede B i studiet, og hør historien bag hans største hit

Når Pede B arbejder med et nyt nummer, kan han nørkle med en tekst i flere uger for at finde de helt rigtige ord. I et enkelt tilfælde var det dog den stik modsatte tilgang, der gjorde et nummer til en succes. Se Pede B fortælle historien her.

“Jeg regnede virkelig ikke med, at det her nummer ville blive et hit.”

Pede B, hvis rapstil som bekendt er kendetegnet af lange, fortællende tekster, er som udgangspunkt modstander af tanken om, at musik skal laves impulsivt. ”Det er en mærkelig undskyldning, dovne musikere har fundet på”, siger han. Men med ‘Hun vil ha” var det præcis det, der skete. Og som man kan høre i videoen, endte det med at være undtagelsen, der bekræfter reglen.

Til september udgiver Pede B nyt album, og her har han taget sig god tid til både at skrive teksterne, men også på at udvikle sig som rapper. ‘Sparring’ hedder albummet, og det er, som titlen antyder, blevet til i samarbejde med en række af Danmarks bedste rappere. Formålet med dét har ifølge Pede B blandt andet været at lægge ekstra pres på sig selv og derved blive endnu bedre.

Resultatet af anstrengelserne kan allerede nu høres på singlerne ‘Første Runde’ og ‘Energi’, der er forløbere for albummet, som udkommer 15. september. Udgivelsen markeres med en release-koncert d. 14. oktober i Amager Bio.

Læs også: Pede B har 18 forskellige gæster med på sit næste album ‘Sparring’