Sponsoreret indhold
‘Happy Death Day’ tager røven på den klassiske teengyser – og booster dit sexliv

‘Happy Death Day’ tager røven på den klassiske teengyser – og booster dit sexliv

 

 

Fans af den klassiske teen-slasher kan glæde sig til at få en ganske anden gyseroplevelse med ’Happy Death Day’, som puster nyt liv i en gammel opskrift. Det er en kalejdoskopisk historie om collegepigen Tree (Jessica Rothe), der igen og igen vågner på samme dag – sin fødselsdag – blot for at blive brutalt myrdet ved aftentide af en maskeret psykopat. Tree må afsløre sin morder og afværge sit eget endeligt, hvis hun nogensinde skal bryde det mareridts-loop, der er blevet hendes dødsdag.

Her er fire stærke grunde til at se ’Happy Death Day’:
 

1. Den er inspireret af en absolut filmklassiker

Tree er tvunget til at genleve den samme dag på repeat, indtil hun får afværget sin egen død – ikke ulig Bill Murray i 90’er-kultfilmen ’Groundhog Day’. Murray skulle godt nok ikke outsmarte en brutal morder for at redde skindet, men “bare” finde det gode i sig selv, før han kunne komme videre i livet og væk fra provinsbyen Punxsutawney. Præmissen er dog populær, fordi den tvinger vores hovedperson til tage sit liv og sine valg op til overvejelse inden for et meget afgrænset tidsrum, og automatisk får os til at spørge os selv, hvad vi ville gøre i samme situation. Hvis hele din fremtid afhang af, hvor succesfuldt du kom igennem i dag, hvad ville du så gøre – eller gøre om – for at få det meste ud af den?
 

 

2. Den har baglandet i orden

Filmen er produceret af det super succesfulde gyserfilmstudie Blumhouse, der tidligere på året blandt andet stod bag indie-sensationen ‘Get Out’ og M. Night Shyamalans anmelderroste thriller ’Split’. Blumhouse er kendte for at levere stramme og velproducerede gyserfilm på små budgetter, og har tidligere lanceret gigantfranchises som ’Paranormal Activity’, ’Insidious’ og ’The Purge’-filmene. Når Blumhouse-logoet toner frem på lærredet, ved man, at man er i sikre gyserhænder.
 

 

3. Den giver sin scream queen en chance til

’Happy Death Day’ vender genren på hovedet, idet Tree agerer både sagesløst slagtelam og final girl i flere forskellige versioner af den repeterende dødsdag, der ofte synes at hælde mod særdeles blodige slutninger. Alle, der har råbt »Lad være med at løbe op ad trappen!« ad lærredet under en gyserfilm, kan glæde sig over, at Tree således hen ad vejen får flere forsøg på at rette op på sine fatalt dårlige beslutninger. Deriblandt ikke mindst hvilke venner hun stoler på. For ligesom i klassiske teengys a la ’Scream’ – som ’HDD’ tonalt er tæt beslægtet med – skal morderen måske findes iblandt de nærmeste… Med andre ord: Vælg din biografmakker med omhu!
 

 

4. Det er sundt (og sexfremmende) at se gyserfilm

»Nej, nej, nej!« protesterer du måske fra et sted bag sofapuderne, men det er faktisk sundt for dig at få et godt gys i ny og næ. Det får adrenalinen til at pumpe rundt i kroppen, og nydt i selskab med andre – som i biografen – giver gyset samme kollektive rus som ved en virkelig sjov komedie, der sender lattermusklerne på fedtforbrændende overarbejde. Som om det ikke var nok, har et studie fra Indiana University i 1986 vist, at gyserfilm kan hjælpe med at få en fræk date i hus: Kvinder er nemlig tilbøjelige til at finde deres partner langt mere seksuelt attraktiv, hvis hun bliver bange, mens han ikke lader skræmme af gyserfilmen. Og omvendt sætter det også gang i mænds libido, når de kan agere beskytter overfor en gyserskræmt date. ‘Happy Death Day’ er med andre ord et godt filmvalg, hvis du håber på en lykkelig slutning – på din date altså.

’Happy Death Day’ har premiere den 19. oktober i biografer landet over – se spilletider her.

Læs også Soundvenues anmeldelse: ’Happy Death Day’: Gys og grin i underholdende slasher-take på ’Groundhog Day’
Læs også: Kan ‘Happy Death Day’ trække min elskede teen-slasher-genre op af sumpen?