Ugens kulturguide: Star Wars Dag, Bryggegus og En Aften med Tove

Ugens kulturtilbud i København.
Movia bringer dig derhen.

Din guide til ugens kulturelle begivenheder i København. I denne uge kan du forkæle smagsløgene med en lækker Thanksgiving-middag på Nørrebro og højt belagt smørrebrød på Vesterbro, mens du ser Tove Ditlevsen-film. Du kan også tage til rockmusikquiz i Indre By, udfolde dig kreativt på Designmuseum Danmark, opleve det kolde og varme gus på Islands Brygge eller tage del i en hel dag dedikeret til Star Wars.
Forkæl smagsløgene med amerikansk-mexicanske lækkerier
Så er tiden atter inde til at gøre taksigelser og i den forbindelse sætte bestikket og smagsløgene i en udsøgt tilberedt kalkun. Smag dig igennem den amerikanske højtidstradition Thanksgiving med en tre-retters menu inspireret af det mexicanske køkken. Forretten består af græskar-pozolo med gedeost, mens aftenens hovedsensation er en økologisk kalkun med mole sauce og røgede kartofler. Til dessert er der chokoladetærte med kanelis. Saml appetit, kom forbi, mød nye venner og ”hold thanks in your heart”.
Thanksgiving Feast
Torsdag 23. november
Nomad/The Blues Woman
Læs mere om arrangementet her
You are the champions
Hvad er Freddie Mercurys borgerlige navn? Hvornår døde Kurt Cobain? Ved du måske lidt mere end gennemsnittet, har en kærlighed til rockmusik i alle genrens afskygninger og har lyst til at battle på paratviden med ligesindede musikelskere? Så sving forbi Din Nye Ven, når Rockquizzen blænder op for en hyggelig aften, hvor det er meget få forkerte svar, der skiller vindere fra tabere. Saml op til 4 venner på et hold og reservér evt. et potentielt vinderbord på forhånd.
Rockquizzenn
Torsdag 23. november
Din Nye Ven
Læs mere om arrangementet på Facebook
Vesterbro-klassiker og højt belagt
Tove Ditlevsen var Vesterbro, og Vesterbro var Tove Ditlevsen. Det er svært at finde en forfatter, som i den grad identificeres med netop dét københavnske brokvarter. Derfor er det også her, på Kulturanstalten, at du kan se eller gense filmatiseringen af 'Barndommens Gade'. Til visningen serveres der desuden højtbelagt dansk smørrebrød og småkager ad libitum. Den 14. december ville den ikoniske forfatter være fyldt 100 år, og Vesterbro Bibliotek og arrangementet er ét blandt flere, der har Tove Ditlevsen og hendes ord i centrum.
En aften med Tove
Fredag 24. november
Kulturanstalten
Læs mere om arrangementet på Facebook
Fredagsøl og hyggebyggeri
Kom da forbi Designmuseum Danmark, og bliv kreativt udfordret, mens du klinger øl med dine venner og sætter weekenden i gang. Denne fredag ringes julen ind med en japansk inspireret ’Byg & Bajer’. Kom på omvisning i udstillingen ’Learning from Japan’, og hør om hvordan dansk design er inspireret af japansk æstetik og håndværk. Fold julepynt i papir med Fuji-bjerge, bølger og kirsebærgrene, og smag Café Klints nye øl.
Byg & Bajer
Fredag 24. november
Designmuseum Danmark
Læs mere om arrangementet på Facebook
En galakse langt borte... på Amager
Det er de færreste mennesker, som ikke i et eller andet omfang er bekendt med George Lucas' 'Star Wars'-filmserie, der har tryllebundet millioner af film- og scifi-fans siden 'A New Hope' så dagens lys i 1977. Netop i anledning af 40 års-jubilæet og af at en ny film, 'The Last Jedi', får biografpremiere i december, inviterer Ørestad Bibliotek til en dag, der hylder det verdensberømte rumeventyr med et væld af aktiviteter, der relaterer til den fjerne, fjerne galakse.
Star Wars dag
Lørdag 25. november
Ørestad Bibliotek
Læs mere om arrangementet på Facebook
Saunagus på Bryggen
Kom og få både det varme og det kolde gys, når SaunaTrucken laver saunagus tre gange denne søndag aften. Hver omgang saunagus varer en time. Der er sørget for vand og snacks til pauserne mellem hver gus, hvor der også er mulighed for at hoppe en tur i bølgen. Medbring badetøj og 2 håndklæder; ét til at sidde på inde i saunaen og ét til at tørre med bagefter. Det er også en god idé at have badekåbe og badetøfler med til pauserne.
BryggeGus
Søndag 26. november
Islands Brygge
Læs mere om arrangementet på Facebook
Tag med Iris Gold på bustur rundt i København
Iris Gold er en sangerinde med musikalsk baggrund i hippietidens psych og soul blandet med 80’ernes og 90’ernes hiphop. Med dét afsæt skaber Iris sit eget nutidige lydunivers, der har de gode rytmer som klippefast grundlag, hvilket man kan høre på hendes nyeste single ’All I really know’. Iris er født i London, men er opvokset omkring Christiania, og det er i dag også de københavnske gader, hun bevæger sig i. Med 4A går turen forbi øvelokalet og Amager Bio, hvor hun håber at optræde en dag.
Tag med Anh Lê på bustur rundt i København
Anh Lê er restauratør og kogebogsforfatter. I 2003 åbnede Anh den anerkendte vietnamesiske restaurant LêLê, og hun har siden da udvidet virksomheden med en håndfuld LêLê street kitchens og derudover udgivet en række kogebøger om det vietnamesiske køkken. Når Anh skal søge inspiration til nye retter går turen ofte til blandt andet Torvehallerne, hvor hun kan snuse til råvarerne, og derfor tager hun en tur med 6A.
Tag med Emma Holten på bustur rundt i København
Emma Holten er redaktør på onlinemagasinet Friktion og menneskerettighedsaktivist. Siden 2011 har Emma været en aktiv del af den offentlige debat omkring ligestilling og kønspolitik, og hun optræder jævnligt i tv- og radioprogrammer samt på foredragsscener landet over. Emma er født og opvokset på Østerbro og nærer stor kærlighed til de dele af København, hvor fællesskabet dyrkes, og der er lige adgang for alle. Et par af dem besøger hun her på en tur med linje 3A.
Tag med Keith Lohse på bustur rundt i København
Keith Lohse er poet og radiovært på Radio24syv, hvor han i de mørkeste, ensomste timer sidder bag mikrofonen i Nattevagten - et program hvor lytterne ringer ind og taler med om dagens emne eller fortæller deres ofte tragiske eller tankevækkende livshistorier. Derudover beriger Keith dagligt Facebook med sine filosofiske, poetiske tanker om livets største og mindste øjeblikke - når han da ikke er blevet sat i karantæne for at skrive noget, Facebook-maskinen ikke bryder sig om. Keith er københavner fra inderst til yderst, og på sin tur gennem byen sætter han (mange) ord på sine oplevelser.
Tag med Eloq på bustur rundt i København
Eloq er i eget navn bedst kendt som producer og DJ, og har samarbejdet med kunstnere som Mø og Soleima – foruden hans tid i Cheff Records, hvor han første gang gjorde sig bemærket. De seneste år har Eloq også bygget sit navn op via producertrioen AV AV AV, hvor han sammen med DJ Er Du Dum Eller Hvad og Unkwon bedriver musik med nerve, brag og masser af synths. Denne sommer har Eloq og hans kumpaner stået på scenen til blandt andet Roskilde Festival og Musik i Lejet.