Sponsoreret indhold
 

Her er dommen over Asus Zenfone 4: Kamera og batteri i topklasse

Zenfone 4 er blevet lagt i hænderne på en tech-skribent, som har brugt telefonen til alle de mest almindelige situationer, et dagligliv byder på. Dette er hans indtryk af telefonen efter en uge.

Billede taget med Asus Zenfone 4

Den afgørende feature: kameraet

Et af de primære sellingpoints ved Asus Zenfone 4 er helt klart kameraet, og det holder, hvad det lover. Telefonen har ikke bare et, men to kameraer på bagsiden. Som nævnt kommer det med en lynhurtig Dual Pixel PDAF autofokus (ifølge Asus selv er det verdens hurtigste autofokus), som efter sigende skulle gøre Zenfone 4 i stand til at autofokusere på bare 0,3 sekunder. Det er i øvrigt lige så kort tid som det tager at låse telefonen op.

Om det faktisk tager præcis 0,3 sekunder, er svært at måle, men det går i hvert fald lynhurtigt. De to kameraer består af et 12MP hovedkamera med fokus på fotografering i omgivelser med lavt lys og et 6MP 120º vidvinkelkamera. Sammen med en fireakset optisk billedestabilisering giver det nogle virkelig flotte billeder og videoer. Det er ved videoerne, at det hurtige autofokus og stabiliseringsfunktionen virkelig kommer til sin ret. Disse to features, kombineret med 4K optagelser, giver dig utrolig kompetent fotografering i en smartphone til ikke ret mange penge.

Ved smartphonekameraer er softwaren en meget stor del af oplevelsen, og her har Asus fokuseret på det simple og produceret et kamera-interface, der er utroligt nemt at bruge. Her er en autotilstand, som generelt tager rigtig flotte billeder, og en Pro manuel tilstand, som giver dig mulighed for at foretage et hav af indstillinger. Du kan blandt andet styre fokus, lukketid, hvidbalance, ISO osv. Det giver gode muligheder for at lege med kameraet, men det er fedt med en god auto-indstilling, da det giver mulighed for fremragende billeder uden så meget besvær. Dét har Zenfone 4.

Billede taget med Asus Zenfone 4

Billede taget med Asus Zenfone 4

Godt batteri – og et meget vigtigt stik

Hvor kameraet et helt i top, placerer Asus Zenfone 4 sig mere i midten, når der kommer til indmaden. Det er lige præcis dét der gør, at den er nemmere at betale end så mange andre smartphones på markedet, og da den stadig har rigelig kraft til at klare et gennemsnitligt smartphone-forbrug, er det bestemt en positiv prioritering fra Asus’ side.

Zenfone 4 kommer med Snapdragons 630-processor og op til 6 GB RAM. Hertil kommer 64 GB lagerplads (som kan udvides med et SD-kort) og et 3.300 mAh batteri. Skærmen er 1080p og er ikke en 2K skærm, som vi ofte ser i de helt dyre modeller, men dette giver dels mulighed for en lavere pris og også en længere batterilevetid, hvilket Asus Zenfone 4 generelt gør rigtig godt. Skærmen ser fin ud, og batteriet får dig igennem en hel dags brug uden problemer overhovedet.

I bunden af Zenfone 4 sidder en USB-C indgang, en højttaler, som spiller overraskende højt sammenlignet med mere high-end-smartphones, og sidst men ikke mindst en mini aux-indgang. Det er superfedt at se, at Asus prioriterer dette, selv her i 2017 hvor både Apple og Google har skrottet det. Det er fedt at have, og lige meget hvad Apple og Google siger, så er det stadig på vores ønskeliste, når det kommer til smartphone-features.

Klassisk moderne og rent design

Med Zenfone 4 begiver Asus sig ikke ud i de helt store designkrumspring, men holder sig til et mere velkendt design. Dette er bestemt ikke en dårlig ting, da telefonen både ser godt ud og føles robust i hånden. Med sin aluminiumramme og glas på både for- og bagsiden har den et moderne design, der ikke skiller sig ud, men heller ikke synes kedeligt. Det er sådan set bare stilen for tiden.

Fingerscanneren er placeret på forsiden under den 5,5” store skærm og fungerer samtidig som hjem-knap. Den er lynhurtig og kan, ifølge Asus selv, låse telefonen op på kun 0,3 sekunder. På hver side af scanneren er de velkendte Android multitask- og tilbageknapper. De er begge skjult, når de ikke bliver brugt, men lyser op, så snart de tages i brug. Det giver et lækkert, rent look. Der er ikke noget klik i hjemknappen, men du kan vække telefonen bare ved at holde fingeren over den.

Volumen op og ned og tænd/sluk-knapperne sidder på højre side, og har en rigtig god klik-fornemmelse.

Bagpå har Asus formået at placere de to kameraer bag glaspladen, så der altså ikke er et kamera-bump. Det er en rigtig lækker detalje og imponerende, når man kigger på, hvad Asus har proppet i Zenfone 4 af kameralækkerier.

Billede taget med Asus Zenfone 4

Endelig vurdering

Asus Zenfone 4 er ikke en revolutionerende smartphone, men det er heller ikke meningen. Den henvender sig til dig, der elsker at tage gode billeder, men ikke vil give op mod 10.000 kr. for en iPhone X. Med Zenfone 4 får du et kamera i topkvalitet: verdens hurtigste autofokus, optisk billedstabilisering, 4K video, 12MP hovedkamera samt et 120º vidvinkel kamera. Det er mere, end hvad de fleste smartphones kan prale af. Hertil kommer rigeligt med kraft til et hverdagsforbrug, og et batteri der uden problemer får dig gennem et par dages forbrug.

Alt dette får du til en pris, der starter på ca. 3.800 kroner for 4 GB RAM og 64 GB lagerplads. Står du og skal have en ny smartphone, så er Asus Zenfone 4 helt klart et kig værd.


Køb den, hvis du…
+ vil have et supergodt kamera
+ gerne vil have lang batterilevetid
+ ikke vil betale for de helt dyre smartphones

Køb den ikke, hvis du…
– vil have en smartphone med et unikt design
– vil have en fysisk hjemknap

Se mere om funktioner, farver og priser på asus.com