Sponsoreret indhold
 

Ny podcast med Jasper Ritz gør dine fordomme om Forsvaret til skamme

Hør podcasten på iTunes

Måske skal du, kære læser, til at finde ud af hvad du skal være, når du bliver voksen. Eller måske er du allerede mere eller mindre færdiguddannet, men er begyndt at overveje, om det nu også var det helt rigtige.

For hvis du skal vælge mellem militæret eller en eller anden højpandet uddannelse, hvor du kan sidde og dissekere Foucault og drikke din SU op i fredagsbaren, vælger du sikkert – som så mange andre – det sidste. Men hvis du generelt gerne vil lære ved at gøre, i stedet for kun at læse om det, og har ambitioner om at blive leder en dag, så skulle du måske alligevel overveje en lederuddannelse inden for Forsvaret. Det er nemlig slet ikke, som du måske tror.

»Forsvaret var for mig en gammel rigid maskine, hvor fastgroede, overskægsbærende typer spiste smørrebrød og rettede på civile, når disse sagde “ni” i stedet for “najne”. Men jeg mødte sgu topprofessionelle mennesker med drive og visioner,« fortæller Jasper Ritz, der er vært på podcasten ‘Forsvaret i virkeligheden’.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Jasper Ritz er måske bedst kendt fra programmerne ‘Menneskeforsøg’ på DR3 og ‘Funny Ha Ha’ på TV2 Zulu, men han har siden bevæget sig fra tv over i podcastland. Sammen med Martin Høgsted laver han ‘Farmænd Podcast’, og nu har han så kastet sig over at undersøge, hvordan man uddanner sig til officer i Forsvaret. Det gør han gennem fire episoder af hver et kvarters varighed i podcasten ‘Forsvaret i virkeligheden’.

I første episode tager Jasper til åbent hus i Flyvevåbnet, hvor dem, der overvejer at søge ind, kan stille spørgsmål og snuse til livet som officer. I episode to besøger han Patrick, der er i gang med uddannelsen, og han fortæller om sammenholdet mellem de studerende, der bor side om side i Nyboder i midten af København. Sammen med Jonas, der er officer på kasernen i Slagelse, kravler Jasper i tredje episode ind i en pansret mandskabsvogn – eller ‘tank’, som Jasper kalder det. Og i sidste episode er det den tidligere oberstløjtnant Finn, der fortæller om livet efter Forsvaret, og hvordan en officersuddannelse også kan bruges til at være leder ude i virkeligheden.

En af de mange ting, Jasper finder ud af, er, at når du uddanner dig som officer, er du efterfølgende sikret et job i Forsvaret. Her er der altså tale om en uddannelse, hvor du med et diplom i hånden går direkte ud i fast arbejde frem for at sidde i kø på Jobcenteret med dagpenge på dimittendsats sammen med alle de andre akademikere.

Hvis du selv vil høre, hvordan det er at uddanne sig og arbejde som officer i Forsvaret, så smut ind på iTunes, hvor alle fire afsnit af ‘Forsvaret i virkeligheden’ ligger tilgængelig – eller scroll ned til playeren herunder.

Du kan læse mere om Officersuddannelsen på blivofficer.dk, hvor du også kan se mere om podcasten.
 

Lyt til ‘Forsvaret i virkeligheden’ her: