Sponsoreret indhold

Tre danske hiphop-sange du skal høre på Spotify denne måned

Don x Lee x Barber 'Gucci Bag Sikini'

Der kommer ikke vildt meget stærk, melodisk gangstarap fra Århus. Og der er heller ikke synderligt mange hiphop-trioer i den nye generation af danske rappere (det var mere en 90'er-ting med folk som Suspekt, Den Gale Pose og Malk De Koijn).

Men det kan måske ændre sig nu.

Den århusianske trio Don x Lee x Barber har nemlig netop udgivet den ret upolerede, men ekstremt catchy 'Gucci Bag Sikini', der kunne være et tegn på, at man ikke skal undervurdere rapscenen i smilets by. Dermed ikke sagt, at der er vildt mange smil at hente her: Det er rå gade-rap, men det har melodi nok til at blive hængende i baghovedet hele dagen.

Enkelte jokes er der faktisk også: Hvem havde troet, at en trap-inspireret gangstarapper skulle rappe linjen »popper op ligesom 'hva' så, fessor?'«, som Lee gør i første vers? Det viser bare, at man aldrig skal undervurdere unge hiphopcrews som Don x Lee x Barber.

Sivas & MellemFingaMuzik 'Sensei'

Sivas og MellemFingaMuzik har en lang og succesfuld historie sammen. De samarbejdede allerede på de tidlige MellemFinga-sange 'Salute' og 'Chopped & Skruet' og har siden skabt klassikere som 'Araba 2.0' fra det skelsættende 'Militant Mentalitet'-album fra 2015 og bangeren 'Hacket' fra Sivas' 'd.a.u.d.a. II'-ep fra 2014.

Men det føles alligevel som om, de tre rappere har ramt et nyt højdepunkt på 'Sensei' fra Sivas' nye album 'Ultra', for her har de en rå, ufiltreret energi, der lyder som om, de har taget en tidsmaskine tilbage til tiden, før de blev kendte: Dengang det hele handlede om, hvem der havde de hårdeste rim til at beskrive en lige så hård virkelighed.

Der er mindre autotune, et tungt beat og betonhårde tekster. Sivas rapper godt nok om 'Rica', pigen fra sidste års Gilli-megahit, som Sivas også gæstede. Men 'Sensei' er faktisk anti-'Rica': En påmindelse om, at de her store rapstjerner stadig har en stærk tråd til gaden.

Omar 'Ik Noget Nyt'

Okay, nu har vi lige sagt, at der ikke er vildt meget melodisk gaderap i Århus, men der er selvfølgelig kæmpetalentet Omar. Og han har lige smidt sin måske mest catchy sang nogensinde i form af 'Ik Noget Nyt'.

Sangen viser rapperens ekstremt store udvikling gennem det seneste års tid. Han er gået fra at være en benhård gaderapper på det tidlige hit 'Ik' Tal Til Mig' til r'n'b-inspireret gentleman på 'Bar Sig Til' til denne her nye stil på 'Ik' Noget Nyt'.

Det caribisk- og afrikansk-inspirerede nummer er klart gældsat til den æstetik, Gilli har indført i Danmark de seneste år, men Omar giver lyden sit eget twist – især gennem sin vokal. Det er som en mere optimistisk, lysere version af rapperen Jamaika. Hos Omar får vi nemlig både skyggesiden af ghettolivet formidlet, men samtidig føles det hele også lidt som en sommerdag i kvarteret: Det er musik, der giver dig lyst til at glemme problemerne og hoppe udenfor i solen.

Hos Spotify kan du gratis streame al den musik, du elsker, eller gøre helt nye opdagelser. Udover 'DK Rap'-playlisten, der giver dig den bedste nye, danske hiphop, kan du også holde øje med de nyeste internationale hiphop-tracks på playlisterne RapCaviar og Flow.

Spotify er gratis at bruge, og hvis du vil kunne lytte til musik uden reklamer eller hente musikken offline, kan du opgradere til Premium.