Sponsoreret indhold
 

Syv gode grunde til at se ’Westworld’ på HBO Nordic

Prøv HBO Nordic gratis her
1. Medrivende mysterier og vilde tvist ’Westworld’ er en western-inspireret sci-fi-forlystelsespark, der er befolket af livagtige androider. Flæns din konto og køb en billet til parken, og så får du lov til at gøre med androiderne præcis, som det passer dig – intet har nogen konsekvenser for andet end din samvittighed. Androiderne både ligner og agerer som rigtige mennesker i så høj grad, at det er uhyggeligt svært at gennemskue, hvem der er hvem. Det er hele pointen med forlystelsesparken, og det er med til at gøre det svært som seer at vide sig helt sikker på, hvad eller hvem vi kan stole på. Verdenen er kompleks – og det er serien i allerhøjeste grad også.

Vi har næppe sagt for meget, hvis vi afslører, at du godt kan forvente, tæppet bliver revet væk under dig en gang eller to, når du tager hul på serien. Men hvis du holder tungen lige i munden og samler de små spor sammen, du falder over undervejs, kommer du nærmere en løsning på alle mysterierne. Hvis du skulle tabe tråden, kan du heldigvis altid ty til det store, stygge internet, der koger over af fans, der i døgndrift diskuterer teorier.
2. Den er vanvittigt flot lavet Uanset om du er til westerns, science fiction eller inciterende thrillere, vil ’Westworld’ være en fryd for øjet. Først og fremmest kræses der for vores alle sammens indre cowboys/-girls (hvis du endnu ikke har forliget dig med en sådan, kommer det garanteret halvvejs i første afsnit – ellers har du nok en cowboybuks et sted, og det tæller også) med storslåede landskaber, dragende vidder og autentisk, halvlurvet saloonstemning. Overfor de gode, gammeldags western-dogmer kommer de sterile, futuristiske laboratorier, hvor androiderne i alle afskygninger støbes (i virkelig smukke Da Vinci-positurer), programmeres og forfines.

Alle genreformaterne er velproducerede, mødet mellem dem er spændende og velafvejet. Hele vejen kan man ganske enkelt ikke komme uden om, det er en af de allersmukkeste serier, man kan falde i staver over i øjeblikket.
3. Nolan, Joy og Abrams Du kender dem måske ikke, men Nolan, Joy og Abrams er navnene på de tre superkræfter, der står bag ’Westworld’.

Jonathan Nolan har tidligere været med til at skrive nogle af nyere tids kvikkeste mysterier på det store lærred såsom ’Memento’, ’The Prestige’ og ’Interstellar’ – sidstnævnte i selskab med sin hitinstruktør-bror Christopher Nolan. Til ’Westworld’ har han allieret sig med kollega og hustru Lisa Joy, der har arbejdet på serier som ’Burn Notice’ og ’Pushing Daisies’. To stærke navne, der agerer gedigne garanter for en både skudsikker og snørklet historie.

Foruden skaberparret har vi den legendariske J.J. Abrams med som producer på projektet. Et navn, du garanteret er stødt på, hvis du har hang til science fiction, action eller dramaserier. På hans forfatter-, instruktør- og producer-cv finder vi nemlig titler som ’Star Wars’, ’Star Trek’ og ’Lost’.
4. Et frisk perspektiv på kunstig intelligens Kunstig intelligens er jo ikke just et sjældent tema for det store lærred længere. Men i ’Westworld’ finder vi alligevel et perspektiv, der er langt mere nuanceret end den gængse good robot gone bad-fortælling.

I ’Westworld’ ser vi nemlig ikke blot forlystelsesverdenen fra de besøgendes perspektiv. Vi ser det mindst lige så meget – hvis ikke endnu mere – fra androidernes synsvinkel, hvilket i sig selv er en ret uhyggelig og betagende oplevelse. Når nogle af de karakterer, man som seer spejler sig i, per definition ikke er rigtige mennesker – hvad i alverden skal vi så gøre, når vi alligevel føler med dem? Hvad adskiller overhovedet os fra dem, når alt kommer til alt?

Serien rejser med denne vinkel en række virkelig spændende etiske spørgsmål om menneskets skruppelløse leg med kunstig intelligens på en nuanceret, udfordrende og forfriskende facon.
5. Din moral sættes på prøve De etiske spørgsmål omkring kunstig intelligens som netop nævnt er én ting. En helt anden ting er, at man, når man lever sig ind i seriens verden, ikke kan undgå at sætte sig lidt i de besøgendes sted. Hvis du nu pludselig kunne indtage en hel lille verden og gøre præcis, som det passede dig, uden det havde nogen umiddelbare konsekvenser – hvad ville du så gøre? Helt ærligt: Ville det overhovedet være sjovt at opføre sig ordentligt? Ville du efterleve eller undertrykke dine drifter?

Hvis du er i tvivl, kan vi selvfølgelig også hjælpe dig med at finde svaret via denne test.
6. Sidse Babett Knudsen Med frygt for at blive overdøvet af egen klaphat, må vi skamløst erkende, at det ganske enkelt bare er en virkelig stor fornøjelse at opleve en dansk skuespiller sejre som en bærende karakter i en international successerie af denne kaliber.

Sidste Babett Knudsen spiller rollen som den benhårde businesskvinde Theresa Cullen, der sørger for forlystelsesparkens sikkerhedsstandarder. En stærk rolle, som Babett Knudsen fortolker med insisterende gennemslagskraft og facetteret følsomhed.
7. … og resten af de medvirkende Foruden Sidse Babett Knudsen finder vi en perlerække af kraftpræstationer fra Hollywoods forskellige vækstlag. Først og fremmest har vi den altid kuldegysningsfremkaldende Sir Anthony Hopkins som parkens skaber, Dr. Robert Ford, der i Hopkins’sk stil fortolkes ærefrygtindgydende skarpt og overlegent underspillet.

Foruden Hopkins finder vi Evan Rachel Wood i en krævende hovedrolle, der for alvor har givet hende mulighed for at træde i karakter som skuespiller. Herudover finder vi en række stærke actionkyndige personligheder som James Marsden (blandt andet kendt fra ’X-Men’), Tessa Thompson (’Thor: Ragnarok’) og Thandie Newton (’Mission Impossible II’) samt stærke præstationer fra Jeffrey Wright og i særdeleshed Ed Harris, hvis bidske udtryk du ikke kommer til at glemme foreløbig. At Harris desuden tidligere har spillet rollen som manden bag den falske verden, Jim Carrey er fanget i i ’The Truman Show’, giver kun castingen et ekstra tankevækkende lag…
Hos HBO Nordic kan du udover 'Westworld' se alle sæsoner af nogle af de mest anmelderroste nye serier som 'The Handmaid's Tale', 'Big Little Lies' og selvfølgelig 'Game Of Thrones'. HBO Nordic har desuden et stort bagkatalog, der rummer nyklassikere som 'Curb Your Enthusiasm', 'The Wire' og 'Twin Peaks'. Alle nye kunder kan prøve HBO Nordic i 1 måned uden omkostninger.