Sponsoreret indhold

Tre danske hiphop-sange du skal høre på Spotify denne måned

Gilli 'Frero'

Man glemmer nogle gange, at der fandtes en tid, før dansk hiphop var inspireret af afrobeats, caribisk musik og fransk rap. En tid før Gilli-sangen 'C’est La Vie' ændrede dansk hiphop i 2015.

Siden da har lyden taget Danmark med storm, men der er stadig ingen, der kan skabe den her perfekte blanding af storladen sangrap og inderlige, flersprogede rim som lydens opfinder selv.

De nye Gilli-singler 'Frero' og 'Mon P’tit Loup', der begge er produceret af stjerneproduceren Hennedub, er gode eksempler på hvorfor.

Det her er nemlig musik, der handler om gaden, ghettoen og de mennesker, der bor der. Men samtidig har sangene altid de medrivende omkvæd og tekster om at holde ud og holde sammen, som man kan relatere til uanset hvor man kommer fra – det er ghettomusik til hjertet. Og det kan alle synge med på.

Artigeardit 'vildedage'

Artigeardit har forenet to ting, man egentlig ikke troede kunne forenes inden for dansk hiphop.

På den ene side er han nemlig en ekstremt stærk, lyrisk rapper med flair for poetiske betragtninger og skarpe formuleringer. På den anden side er han en ung gadedreng med attitude nok for et helt klasseværelse på Nørrebro.

Karisma og teknisk kvalitet har ikke været så skarpt forenet i én rapper siden Hans Philip fra Ukendt Kunstner, og ligesom ham har Artigeardit også en evne til at få Københavns nat til at virke både lokkende, melankolsk og en smule magisk.

Hans nye album hedder 'vildedage', og titelsangen er klassisk Artigeardit: En ung, københavnsk rapper, der driver med ud i København, tænder joints og lader natten omslutte sig.

Kesi 'Kom over'

Kesi kan bare det her bedre end nogen anden.

Sig til en anden rapper, at han skal lave et kæmpestort pophit med et ekstremt catchy omkvæd, der samtidig skal vise, at han er en kæk gadedreng med glimt i øjet og skarpe replikker, og du får et kikset, akavet forsøg på et pophit.

Men hos Kesi fungerer det bare. Det er som om, alt på denne sang udånder overskud og selvtillid. Det lyder som sommerferiens bedste dag – også takket være mesterproduceren Hennedubs stilsikre, melodiske produktion.

Jo jo, Kesi kan også lave gadebangers som 'Nye produkter' fra tidligere i år, og han kan gå i klub-mode på ting som 'Ligesom mig'. Men det er lige før, poprap-Kesi føles som den bedste Kesi.

Især på den her sang. 'Kom Over' er nemlig en gentagelse af overskuddet fra 'Følelsen', scoretrickene fra 'Mamacita' og selvsikkerheden fra 'Ligesom mig'. Det er pop og hiphop forenet på naturligste vis; det er Kesi.

Hos Spotify kan du gratis streame al den musik, du elsker, eller gøre helt nye opdagelser. Udover DK Rap-playlisten, der giver dig den bedste nye, danske hiphop, kan du også holde øje med de nyeste internationale hiphop-tracks på playlisterne Flow og RapCaviar.

Spotify er gratis at bruge, og hvis du vil kunne lytte til musik uden reklamer eller hente musikken offline, kan du opgradere til Premium.