Sponsoreret indhold
 

Dagbog fra Wonderfestiwall: God stil, stærke kvinder og bornholmske lækkerier

 

 

8:00 – Godmorgen!

Du vågner i din seng derhjemme. Du er måske lidt træt efter sommerens festivaler, men du kan mærke, du ikke er helt færdig endnu, så du nupper lige sensommerens sidste festival med, inden du skal tilbage til virkeligheden: Bornholmske Wonderfestiwall, der ligger 16. – 19. august.

Efter morgenkaffen er du klar til at komme afsted. Men hvor i alverden er det nu lige, Bornholm ligger?! Ro på, så langt er der slet ikke. Wonderfestiwall har nemlig gjort det så nemt som overhovedet muligt at krydse Østersøen: De udbyder en pakkeløsning, hvor både partoutbilletten og hele rejsen er inkluderet – og den er selvfølgelig med retur, så du ikke er fanget på Bornholm med festival-blues, når kalenderen siger søndag.

Hvis du ikke orker at gå all in, kan du selvfølgelig også købe en endagsbillet. En Bornholmerbus fra Hovedbanegården fyldt med glade festivalgængere og en færge senere gjalder der ”Bornholm, Bornholm, Bornholm – du, min dejlige ferieø” ud ad højttalerne, når færgen lægger til i Rønne Havn. En lokalbus til festivalpladsen, og kun tre timer efter du gik ud ad døren, er du er i mål.

 

Foto: Wonderfestiwall

 

11:30 – Check-in

Festivaler i smukke, historiske omgivelser er ikke sådan at kimse ad. Wonderfestiwall kan bryste sig af at holde til i en bornholmsk skov ved foden af Hammershus, som er Nordeuropas største borgruin. Du skal da også lige have pusten over de lækre omgivelser, da du kaster telt og sovepose fra dig på campingområdet. Den varme augustsol glimter i vandet og lader Bornholm leve op til kælenavnet ’Solskinsøen’.

Du slår dit telt op, mens en flok lokale piger kæmper med en luftmadras ved siden af. Bornholmerne er nemlig så glade for det lokale initiativ, at gymnasieeleverne får fri til at tage på festival hvert år.

Du sonderer terrænet og mærker festivalstemningen sprede sig på campingpladsen. Du går forbi pigerne (der nu ølbowler foran en tvivlsomt opslået lejr) og videre forbi de små luksushytter. Her sidder nogle af dine kolleger sørme og skåler til dig i rosé. Helene fra HR vælter over og giver dig en krammer – hun er overhovedet ikke festivaltypen, men hun blev lokket med i 11. time, fordi luksuslejren byder på toiletter, lounge og morgenmad hver morgen. Du viser pænt Helene tilbage på plads og bevæger dig videre mod festivalpladsen.

 

Foto: Wonderfestiwall

 

14:00 – Proviantering

Inde på festivalpladsen er folk så småt begyndt at strømme til. Klientellet går fra de lokale gymnasieelever til både danske og svenske musikelskere – og ikke mindst den ældre del af lokalbefolkningen, der er dukket op for at snuse til festivallivet.

Du prøver at få fat på dine venner, men der er intet signal på telefonen. Heldigvis har Wonderfestiwall været obs på, at dækningen ikke er optimal, så der er kommet fri WiFi til folket. Vigtigt!

Du finder dine venner og sammen går I mod baren. Wonderfestiwall har alle dage haft til formål at være den mest inkluderende festival i Danmark – så inkluderende, at selv de lettere pengepunge kan være med på barpriserne. 100 kroner for fem store, kolde fadøl eller fire drinks er lige til at overskue. I nyder lidt koldt til ganen og får en hotdog med bornholmsk kalvekød fra en af de mange madboder.

 

Foto: Wonderfestiwall

 

16:00 – MUSIK!

Humlen summer i dine ben, den milde brise kilder dig under hagen, og solen danser over klitterne. Der var kort krise tidligere, da du mistede din pung, men alle kører heldigvis så sindssygt god stil på Bornholm, så du fandt den hurtigt igen. Det skal fejres med god musik – og her er Wonderfestiwall en helt genial festival.

Wonderfestiwall giver de andre festivaler baghjul, når det kommer til at sætte stærke kvinder på plakaten. Og du har travlt, for du vil gerne både nå at se Alma, Anne Linnet, JÆRV, Soleima og Jada. Alma kender du fra den der video, hvor hun sammen med Dua Lipa, MØ, Charlie XCX og Zara Larsson gav den som pigegruppe anno 2018 med ’IDGAF’. Electropopduoen JÆRV har sangerinden Amanda Glindvad i front, og du er helt vild med hendes besnærende tekstunivers pakket ind i et fængslende synthstrofer. Du er også kæmpefan af Soleima, der er godt på vej til sit store, internationale gennembrud med hitsinglen ”Low Life”, og det samme kan siges om unge Jada, der endnu ikke har skuffet med en eneste single eller koncertoptræden. Og Anne Linnet behøver ingen yderligere introduktion, vel? Dine venner insisterer desuden på at trække dig med til Medina, og du narrer ikke nogen med din påtagede modstand, for vi ved godt, at du kommer til at skråle med på “Kun for mig”, når først musikken spiller.

Du udelukker selvfølgelig ikke mændene, der også møder talstærkt op med så forskellige acts som hiphop-kongerne Benal og Kesi, oldies but goodies som Loveshop og Mew, de norske festaber KAKKMADDAFAKKA og det skotske stortalent Lewis Capaldi, der omsvøber klippeøen i sine sjælfulde kraftballader. Generelt er Wonderfestiwall gode til at booke alsidigt og bredt, og du glæder dig både til at vippe med til dansk hiphop og måske finde en sød type at flirte med til Hugo Helmig-koncerten.

 

Foto: Wonderfestiwall

 

Uspecificeret tidspunkt – Søvn

Du har haft den fedeste aften og vakler hjem i dit telt. En bornholmsk fyr sidder og småfniser ad dig i sin campingstol – han er frivillig vagt og sørger for, du finder trygt hjem til dit telt. Du kryber ned i din sovepose og falder lynhurtigt i søvn.

 

Foto: Wonderfestiwall

 

8:00: Op igen!

Du vågner ved lyden af fuglekvidder, og solen skinner ind gennem teltet. Dit hoved er lidt tungt, så du skynder dig ned til Opalsøen, som er det smukkeste stenbrud, du nogensinde har set. En hurtig dukkert i det klare vand, og du er næsten så god som ny. Formiddagen går med restituering – der er både morgenmad på campingpladsen, yoga og fodbold. Snart er du klar til endnu en tur på festivalpladsen med alle de søde bornholmere og nye musikoplevelser.

 

Hvor: Ved foden af Hammershus. Festivalindgangen er lokaliseret på Slotslyngen 7.

Hvornår: 16. – 19. august 2018.

Hvem: Mew, Lewis Capaldi (SCO), Medina, Carpark North, Scarlet Pleasure, Alma (FIN), Bikstok, Turboweekend, Kesi, Benal, Anne Linnet, Love Shop, Shaka Loveless, Saveus, Hugo Helmig, Kongsted, KAKKMADDAFAKKA (NO), Nonsens, Carl Emil Petersen, Faustix, Soleima, Pelle Peter Supreme Team, Ericka Jane, Fribytterdrømme, Moses:”Andreas”, FOOL, Humørekspressen feat. Kandis Johnny, IAMJJ, Jada, Alexander Oscar, EOS Tribe, JÆRV, Zookeepers, Barselona, Farveblind, Demon Head, The House, IVYxM, The Attic Sleepers, Elo, Natjager, Clara.

 

Se billettyper her