Sponsoreret indhold
 

Nøgenbadning, djævleløb og økologi for krop og sjæl – her er fem ting, du skal opleve på Musik i Lejet

 

Foto: Helena Lundquist

 

Den danske sommer i én festival

Musik i Lejet er placeret lige i midten af alt det bedste, den danske sommer har at byde på: Midt mellem skov og strand, bøgetræer og bølgebrus. Og det bliver naturligvis udnyttet til fulde – det står dig nemlig frit for, om du vil chille i skovens skygge, nyde solskinnet på sandstranden eller hoppe et smut i vandet, mens du venter på, dit yndlingsband går på scenen. Hvis du ikke allerede har prøvet det, kan vi anbefale nøgenbadning i solnedgangen, når solens sidste stråler maler bølgerne lyserøde. Just sayin’.

Når Musik i Lejet løber af stablen, lukkes hovedgaden fra Tisvilde midtby til festivalpladsen. Lad derfor den firhjulede blive hjemme og snup cyklen i stedet, så du får det allerbedste ud af de skønne omgivelser – eller parkér jernhesten, tag din festivalmakker i hånden og gå på opdagelse i den hyggelige, lille kystby.

 

Foto: Astrid Maria Busse Rasmussen

 

Økologi for krop og sjæl

Det er ikke kun selve festivaloplevelsen, der er økologisk helt ind til benet – du bliver også fodret med masser af økologi i Musik i Lejets mad- og ølboder. Royal har sørget for en 100 % økologisk pilsner i alle barerne på hele pladsen, så du på intet tidspunkt behøver tørste i sommersolen.

Madprogrammet i Lejet byder på retter fra nær og fjern, så der er masser at vælge imellem for de kræsne madører. Denne skribent kan personligt anbefale den klassiske flæskestegssandwich med frilandsgris fra Kødsnedkeren og fish’n’ships med eddikefritter fra Hooked. Vil du gå Lejet-planken helt ud, er du næsten nødt til bare én gang at fange østersvognen, der triller rundt på festivalpladsen med østers så friske, at de næsten spræller på tungen.

Musik i Lejet er generelt glade for at holde det lokalt og derfor er det også en lokal darling, der står bag årets Sommerfrokost. Her vil restaurant Tinggårdens chefkok, Jan Friis Mikkelsen, nemlig servere en lækker treretters sommermenu af lokale kvalitetsråvarer.

Når festivalen lukker og slukker, er der heldigvis intet, der går til spilde. Musik i Lejet har nemlig et samarbejde med fødevarefællesskabet Mad til Alle, som henter al overskudsmaden, tryller det om til gode retter og leverer det til udsatte borgere i lokalområdet.

 

Foto: Nicolai Hegelund Vilhelmsen

 

Kunstoplevelser på plakaten

Hvis man nu er til den stejle side og ikke lader sig imponere af hverken strand eller skov, er der heldigvis også masser af muligheder for at få udfordret og forkælet sanserne på anden vis. Musik i Lejet har nemlig allieret sig med en række kunstnere, der sammen med en masse frivillige er med til at skabe en helt unik, farvestrålende festivalplads.

Der er dømt store malerier på væggene, vilde udsmykninger og installationer rundt omkring på pladsen, som man kan (og meget gerne må) interagere med. Så hold gluggerne åbne og nyd kunsten, der udspiller sig lige foran snuden på dig – mange af skulpturerne er for eksempel rigtig gode som bænke eller podier, de er oplagte mødesteder, når vennegruppen skal samles, og så er de naturligvis ekstremt insta-venlige.

 

Foto: Musik i Lejet

 

Børnefest for fulde gardiner

Børnene skal skam ikke snydes, bare fordi de voksne skal på festival. På Musik i Lejet er der nemlig et børnevenligt program spækket med aktiviteter og underholdning. Børnene kan slå sig løs på skattejagt, bygge instrumenter, lave økologisk mad med insekter eller designe festival-t-shirts. Der er også sandslotudstilling, gå bananas-koncert, familiedisko med Kaptajn Krudt og Sømand Sif og familiekoncert med alle tiders favorit-antihelt Onkel Reje.

Aktiviteterne på stranden er gratis, og der er masser af events hver dag, så der er rig mulighed for at kombinere familielivet med den helhjertede festivaloplevelse. Eller eventuelt bare at hænge ud med Onkel Reje i Fiskerbaren, hvis det er det, man er til – så længe du bare lader børnene komme forrest i køen, dømmer vi ikke. Han er sgu en ret fed fyr.

Se det fulde program for Børn i Lejet lige her.

 

 

Foto: Astrid Maria Busse Rasmussen

 

Fart over festivalfeltet

Bare fordi man skal på festival, behøver man heldigvis ikke vokse sammen med sin campingstol. På Musik i Lejet er der sørget for masser af aktiviteter på stranden, der kan give dig og dine festivalvenner (eller nye bekendtskaber) sved på panden.

Du kan deltage i Djævleløbet gennem skoven om lørdagen – en frisk lille tur på fem kilometer i naturskønt terræn. Du kan også slippe din indre strandløve eller -løvinde løs og stille op til Bold i Lejet i enten strandvolley eller -fodbold. Der garanteres sjov, sammenhold og sved på panden – muligvis også lidt sand i badebukserne, hvis bølgerne går rigtig højt.

 

Musik i Lejet
Hvor: Hovedgaden 112
Hvornår: 19. – 21. juli 2018

 

 

Læs om Royal Økologisk her