Sponsoreret indhold

Yeezy-season er over os: Her er de tre bedste Kanye West-tracks fra 2018

Kanye West 'Yikes'

Der var mange spørgsmål, da Kanye efter flere måneders småskør adfærd endelig skulle udgive sit ottende album, 'Ye'. Ville rapperens musik blive radikalt anderledes? Ville han tale om sit mentale helbred? Og kunne han overhovedet stadig skabe stor musik?

Når beatet på 'Yikes', som er anden sang på 'Ye', dropper, bliver en del af spørgsmålene besvaret. Kanye kan i dén grad stadig lave musik, og den er ikke radikalt anderledes – udover at han er blevet en del mere åben omkring sine mentale problemer og indre kampe.

For ’Yikes’ er på den ene side ekstremt selvsikkert: Han kalder sig selv en superhelt, og omkvædet (der i øvrigt er skrevet af Drake) er catchy som på et radiohit. Men på den anden side rapper han også om onde ånder omkring ham, stoffer han har taget og dæmoner han kæmper med: »They don’t know they’re dealing with a zombie!« rapper han et sted, og slutter derefter sangen med et urskrig.

Jep, det her er Kanye anno 2018: Stadig genial, men en del mere dyster og konfliktfyldt.

Kids See Ghosts 'Reborn'

Hvis Kanyes soloalbum ’Ye’ var et spændende, spraglet blik ind i en splittet mands indre, er Kids See Ghosts-projektet med Kid Cudi et skridt mod frelsen. Det bliver især tydeligt på 'Reborn'.

Kanye West tager et uvant skridt tilbage i kulissen og lader Kid Cudi tage styringen på det messende nummer. Et blidt beat summer afsted, mens Cudi nynner om at være genfødt.

Det er nok den mest direkte positive sang, der er kommet ud af Kanyes studiesessions på bjergtoppen i Wyoming, hvor al hans nye musik er indspillet. Budskabet er opløftende, og produktionen er noget af det mest polerede, Mr. West har signeret i årevis.

Når Kanye dukker op på nummeret, taler han om skammen, kritikken, medicinen og alle de andre ting, der har gjort, han har følt sig trængt op i en krog den seneste tid. Men i modsætning til på ’Ye’, hvor mørket tit svømmer ind over sangene, føles det her som en sang, der peger mod en eller anden form for frelse.

Kids See Ghosts '4th Dimension'

I den ene ende af 'Kids See Ghosts'-albummet har vi det optimistiske 'Reborn'. I den anden er der '4th Dimension'. For hvor 'Reborn' var en sang om at finde frelse, føles det her som at være fanget i noget foruroligende.

Kanye West har samplet og forvrænget en gammel jazz-julesang, hvilket giver lydsiden et foruroligende skær – især fordi der efter kun ét minut dukker en masse hånligt grinende, dæmoniske stemmer op. Hjælp, hvad fanden foregår der lige her?

Selv Kid Cudi, der oftest synger på en nærmest messende og beroligende måde på det her album, rapper pludselig om, at alle er syndere, der ser spøgelser.

Det siger vist alt om Kanyes evner som producer, at det er lykkedes ham at skabe både 'Reborn' og '4th Dimension' inden for samme album – han rummer både det dystreste og mest opløftende. Han er en mand, der er lige så god til at skabe drømmefantasier som mørke mareridt.

Hos Spotify kan du gratis streame al den musik, du elsker, eller gøre helt nye opdagelser. Udover Flow-playlisten, der giver dig den mest spændende nye hiphop, kan du også holde øje med de nyeste hiphop-tracks på playlisterne DK Rap og RapCaviar.

Spotify er gratis at bruge, og hvis du vil kunne lytte til musik uden reklamer eller hente musikken offline, kan du opgradere til Premium.