Sponsoreret indhold
Serie-blokade? We’ve got you covered: Her er syv nye perler, du kan binge til efteråret

Serie-blokade?
We’ve got you covered:
Her er syv nye perler, du kan binge til efteråret

Prøv C More gratis her
 
 

Mr. Mercedes

Hvis du godt ku’ li’… ‘True Detective’, ‘Forsvarerne’ og ‘Castle Rock’.

Hvad? Højspændt thrillerserie om en pensioneret detektiv, som jagter en psykotisk morder, der kører en stjålen Mercedes ind i en folkemængde. Sæson to er netop udkommet.

Hvem? ‘Mr. Mercedes’ er baseret på Stephen Kings bestsellerroman af samme navn, som er blevet vakt til live i serieformat med tv-serie-kongen David E. Kelley bag roret, der tidligere har skabt serier som ‘Forsvarerne’, ‘Ally McBeal’, ‘Boston Legal’ og ‘Big Little Lies’. Rollen som detektiven varetages af en intens Brendan Gleeson, mens Harry Treason udgør en ligeså intens version af Mercedes-morderen. På rollelisten finder vi desuden Holland Taylor, som vi i de senere år har kunnet opleve i serier som ‘Two and a Half Men’ og ‘The L Word’.

Hvorfor? Stephen King er i sig selv en garant for neglebidende spænding, mens David E. Kelley sikrer en skudsikker seriefortælling og manuskriptforfatterskab – og at der ikke er (juridiske) huller i plottet, når det kommer til detektivarbejde. Og så er det på tide, Holland Taylor får sig et comeback i en større seriøs rolle som denne.

Se ‘Mr. Mercedes’ på C More

 
 

Tin Star

Hvis du godt ku’ li’… ‘Breaking Bad’, ‘Ozark’ og ‘Fargo’.

Hvad? Dramaserie om en undercover-betjent, der er flyttet til en søvnig, canadisk bjergby med familien for at undslippe sin voldelige fortid. Byen vågner, da et stort olieraffinaderi anlægges – og betjentens fortid og en mordgåde haler ind på ham. Sæson to er på vej.

Hvem? ‘Tin Star’ er skabt af Rowan Joffe, der de sidste tyve års tid har skrevet og instrueret dramatiske thrillere – senest Nicole Kidmans hukommelsestab-mareridt ‘Before I Go to Sleep’ fra 2014. Denne gang har han castet Quentin Tarantino-favoritten Tim Roth og Christina Hendricks, som vi bedst kender som Joan Holloway i ‘Mad Men’, i hovedrollerne som henholdsvis politibetjenten Jim Worth og olieraffinaderiets skarpe spin-boss, Elizabeth Bradshaw.

Hvorfor? Har du oplevet Tim Roth, når han er allerbedst – eksempelvis i Tarantino-klassikeren ‘Reservoir Dogs’ eller krimiserien ‘Lie to Me’ – står det ganske klart, at han fortjener langt flere hovedroller, end han i realiteten får. Samme sag gør sig gældende for Christina Hendricks, som endnu ikke helt har formået at træde ud af Joan Holloways skygge, hvorfor det er en absolut fryd at opleve de to brillere over for hinanden. Foruden castet og et spændingsmættet plot kan ‘Tin Star’ også nydes for resten af dens karismatiske, stærke persongalleri og ikke mindst de noir-klingende, smukke optagelser i de canadiske bjerglandskaber.

Se ‘Tin Star’ på C More

 
 

Vida

Hvis du godt ku’ li’… ‘Girls’, ‘Insecure’, ‘Jane the Virgin’ og ‘Devious Maids’.

Hvad? Dramaserie om to vidt forskellige, fremmedgjorte mexicansk-amerikanske søstre, der vender tilbage til rødderne, da deres mor dør. Sammen finder de ud af en chokerende hemmelighed om morens identitet. Sæson to er på vej.

Hvem? ‘Vida’ er baseret på en novelle af Richard Villegas Jr. og forvandlet til serieformat af Tanya Saracho, som tidligere har været med til at skrive for serier som ‘Girls’, ‘How to Get Away with Murder’ og ‘Devious Maids’. Castet er udelukkende latinamerikansk i tråd med plottet – men hvis man er til mexicanske telenovelas, har man måske mødt den ene søster, spillet af Melissa Barrera, før.

Hvorfor? ‘Vida’ er først og fremmest blevet rost for at være en autentisk skildring af latin-kulturen, der i internationalt tv-regi i årevis har været skammeligt degraderet til narkokarteller og illegale undergrundsmiljøer. Seriens mexicansk-fødte skaber, Tanya Saracho, er vokset op mellem Mexico og Texas, så hun har med andre ord en særligt personlig indgangsvinkel til serien, der tager udgangspunkt i latinamerikanske minoriteters historie. Hele castet og alle forfatterne er af latinamerikansk herkomst, ligeså er hovedparten af crewet – og de fleste er kvinder, nogle queer (hvilket serien også berører). Med andre ord: Det er en historie fortalt af autentiske stemmer, og det kan mærkes.

Se ‘Vida’ på C More

 
 

Howards End

Hvis du godt ku’ li’… ‘Downton Abbey’ og ‘Stolthed og fordom’.

Hvad? Mini-periodedramaserie i fire afsnit om britiske familier i starten af det 20. århundrede – den velhavende overklasse, de intellektuelle idealister og den knoklende arbejderklasse.

Hvem? Miniserien ‘Howard’s End’ er skrevet af ‘Manchester By the Sea’-skaberen Kenneth Lonergan baseret på E.M. Forsters romanklassiker ‘Howard’s End’ fra 1910. Folk kender måske fortællingen fra den Oscar-vindende filmatisering af samme navn fra 1992. Instruktørstolen har Lonergan dog i denne omgang overladt til britiske Hettie MacDonald, som har været med til at udvælge strålende kometer fra den britiske stjernehimmel til rollelisten, heriblandt periodedrama-favoritten Hayley Atwell i hovedrollen.

Hvorfor? Der er en grund til, at Kenneth Lonergan har været Oscar-nomineret for sine manuskripter af hele tre omgange, og at han tilmed vandt den sidste år for ‘Manchester By the Sea’ – som også indbragte ham BAFTA, et par Golden Globe-nomineringer plus det løse. Mandens pen er knivskarp, og hans personskildringer er smukke som få. ‘Howard’s End’ er endvidere blevet rost for sin gennemførte 1900-talsæstetik, sine smukke billeder og sit gennemført velspillende cast. Sidst, men ikke mindst, har din indre skabs-brite savnet noget saftigt til sin afternoon tea og butter biscuits. Oh yes, indeed.

Se ‘Howards End’ på C More

 
 

Condor

Hvis du godt ku’ li’… ’24 timer’ og ‘Homeland’.

Hvad? Højspændt thrillerserie om en ung CIA-analytiker, hvis idealisme sættes på prøve, da han står overfor en frygtelig plan, der udgør en dødelig trussel mod millioner af mennesker. Sæson to er på vej.

Hvem? ‘Condor’ er dels baseret på bogen ‘Six Days of the Condor’, dels af Sydney Pollacks filmklassiker ‘Three Days of the Condor’ fra 1975 med Robert Redford og Faye Dunaway, der blev en sand klassiker inden for konspirationsfilm. Hovedrollen som den idealistiske CIA-analytiker spilles kyndigt af irsk-britiske Max Irons – og hvis hans efternavn ringer en klokke, er det ikke så underligt, da den unge skuespiller (der på sidelinjen gør sig som model) nemlig er søn af den Oscar-vindende skuespiller Jeremy Irons. Rollelisten rummer desuden William Hurt (som vi blandt andet kender som Thunderbolt Ross i Marvel-universet), det arabisk-israelske skuespiltalent Leem Lubany samt et comeback til ‘The Mummy’-skuespilleren Brendan Fraser.

Hvorfor? Hvis du er en af de mange, der sad yderst på sofakanten til ‘Homeland’, og du savner dit jævnlige thriller-adrenalinkick, kan du med sikkerhed få pulsen op til ‘Condor’. Allerede fra første afsnit er spændingen i højsædet, så det er bare om at holde tungen lige i munden og finde sig i, at håndfladerne godt kan blive lidt for svedige til lege med telefonen imens (hvis du da overhovedet når at komme i tanker om, at du ejer sådan en).

Se ‘Condor’ på C More

 
 

Wrong Man

Hvis du godt ku’ li’… ‘Making a Murderer’, ‘The Staircase’ og ‘The Jinx’.

Hvad? True crime-dokumentarserie om tre forskellige fængselsfanger, der – i hvert fald efter eget udsagn – sidder inde for noget, de ikke har gjort.

Hvem? ‘Wrong Man’ er skabt af den amerikanske dokumentarinstruktør og -producer Joe Berlinger, der blandt andet står bag den berømte dokumentar ‘Paradise Lost’ fra 1996, og som anses for at være en sand pioner inden for den eksplosivt voksende true crime-genre. Denne gang har Berlinger taget tre forskellige sager op om tre forskellige mænd, der efter egne udsagn er uretmæssigt fængslede – to afsnit dedikeret til en dybdegående undersøgelse af hver enkelt sag. Vi kommer tæt på Evaristo Salas, der som 16-årig blev idømt 33 år for mord, Christopher Tapp, der blev dømt for mord og seksuelt overgreb på en 18-årig pige, samt Curtis Flowers, der sidder på dødsgangen i Mississippi for en morddom, han over to årtier har appelleret seks gange.

Hvorfor? Joe Berlinger forstår at skabe spændende, dybdegående portrætter – og han er som nævnt en af de dokumentarister, der har været frontløber i true crime-genrens indtog. At han samtidig har opsnuset tre stærke sager, der for alvor sætter båd skepsis og retfærdighedssans i beredskab, gør kun oplevelsen endnu mere intens.

Se ‘Wrong Man’ på C More

 
 

Riviera

Hvis du godt ku’ li’… ‘Succession’, ‘Patrick Melrose’ og ‘Mosaic’.

Hvad? Thriller-/dramaserie om en kunstekspert, der lever det glamourøse jetsetliv på den franske riviera. Da hendes mand dør i en mystisk bådeksplosion, konfronteres hun pludselig med alle hans vildeste hemmeligheder. Sæson to er på vej.

Hvem? ‘Riviera’ er skabt af den irske instruktør og forfatter Neil Patrick Jordan, som har sat pennen på papiret med kyndig hjælp fra den anerkendte irske forfatter William John Banville. I hovedrollen som den glamourøse overklasse-enke finder vi Julia Stiles, der de senere år med roller i ‘Dexter’ og ‘Silver Linings Playbook’ for alvor er trådt ud af sine tidlige romantiske komediers skygge og ind i de tunge filmrækker med Golden Globe- og Screen Actors Guild-nomineringer på cv’et. Stiles gøres selskab af svenske Lena Olin, der er kendt for blandt andet ‘Tilværelsens ulidelige lethed’ og ‘Chocolat’ samt Iwan Rheon fra ‘Misfits’ og ‘Game of Thrones’.

Hvorfor? ‘Riviera’ er en smuk serie. Og det er ikke kun, fordi den franske riviera ser mere end almindeligt lokkende ud i danske, efterårs-slørede øjne. Serien er nemlig overmåde veleksekveret og dragende smukt fotograferet. En anden god grund til at se ‘Riviera’ er det stærke, velspillende cast og i særdeleshed det intense samspil mellem Julia Stiles og Lena Olin, der slår vaskeægte gnister.

Se ‘Riviera’ på C More

 
Prøv C More gratis her