Sponsoreret indhold

Tre danske hiphop-sange du skal høre på Spotify denne måned

Icekiid 'Kamehameha'

Icekiid optager en ret speciel plads på den danske urbanscene. Han er en af de første artister, der bragte den varme afrobeat-musik til vores kolde land med hits som 'Blondiner & Brunetter' og FCK-hyldesten 'Gulddans'. Men han er ikke som sådan en del af den såkaldte afrobeat-bølge, der i kølvandet på MellemFingaMuzik og Gillis 'C’est La Vie' introducerede spansk guitar og bouncy beats til Danmark.

I stedet har Icekiid gjort sin egen ting. Og det fortsætter han med på den nye single 'Kamehameha', der sprudler af energi og overskud.

Den unge sanger og rapper er i topform, når hans flow skøjter hen over de afrikanske rytmer. Man kunne næsten kalde det et sommerhit, hvis ikke vejret udenfor var gråt som en elefant.

Titlen er i øvrigt en reference til Dragon Ball Z – en mangaserie, der for tiden er mange rapperes foretrukne reference. 'Kamehameha' er en slags ekstremt magtfuld magi i Dragon Ball Z, og lige nu virker Icekiid også som om, han tryller pænt stærke magiske tricks ud af ærmet hver gang, han udgiver en ny sang.

Don x Lee x Barber 'Kan ikk' gå mere'

Pladeselskabet Force One Music har bragt os store talenter som ghetto-sangeren Jamaika og r'n'b-duoen RoseGold. Det seneste skud på stammen er Århus-trioen Don x Lee x Barber, der dyrker en trap-orienteret lyd og foretrækker melodiske flows.

De er med andre ord pænt inspirerede af Atlanta-musik, men Don, Lee og Barber giver tingene deres eget islæt. Som på 'Kan ikk' gå mere', hvor et catchy omkvæd giver den feststemte sang en større dimension. De lykkes rent faktisk med at få en sang, der handler om, at man er ved at vælte omkuld, til at lyde helt euforisk.

Det bliver spændende at se, om Don x Lee x Barber har mere på hjerte end de her tunge bangers. Indtil videre har de nemlig overbevist med stærk sangskrivning, dog uden at medlemmerne for alvor stikker frem. Men 'Kan ikk' gå mere' er endnu et skridt i den rigtige retning.

Omar feat. Pay 'Bedre dage'

Det er ikke tit, den århusianske autotune-crooner Omar deler mikrofonen med andre. På gennembrudssinglen 'Bar' sig til' fra sidste år dukkede den mere lyrisk anlagte ven og samarbejdspartner Artigeardit op med et enkelt vers. Ellers ruller manden bag sange som 'Samme sprog' og 'Ik noget nyt' oftest alene.

Men nu har han altså udgivet 'Bedre dage' med Pay, som Omar vist også har en både personlig og artistisk forbindelse til. Og de to rappere har en stil, der passer godt sammen. De synger begge mere, end de rapper, og på 'Bedre dage' dyrker de begge en dybt melankolsk grundstemning.

Det er sange, der lyder som afdæmpede klagesange fra ghettoen. »Håber bedre dage kommer«, synger Omar på omkvædet, og netop dén længsel mod noget mere, er der meget få artister, der kan fremstille bedre end rapperen fra Århus.

Hos Spotify kan du gratis streame al den musik, du elsker, eller gøre helt nye opdagelser. Udover DK Rap-playlisten, der giver dig den bedste nye, danske hiphop, kan du også holde øje med de nyeste internationale hiphop-tracks på playlisterne Flow og RapCaviar.

Spotify er gratis at bruge, og hvis du vil kunne lytte til musik uden reklamer eller hente musikken offline, kan du opgradere til Premium.