Sponsoreret indhold
 

Bliv en af Danmarks første fremtidsdesignere

Er du typen, der ryster app-idéer ud af ærmet? Har du en designer gemt i maven? Eller vil du bare gerne finde den der helt rigtige uddannelse, hvor du kan være både kreativ og konkret?

Så kan det være, du skal overveje ITU’s redesignede kandidatlinje: Digital Design og Interaktive Teknologier. Men for at overvejelserne ikke drukner i ECTS-point og IT-slang, har vi allieret os med to studerende, der har fortalt os alt om uddannelsen, deres projekter, og hvor fedt det er at kunne vælge og vrage, når de kommer ud på den anden side lige om lidt.

 

Mandana Azari og Regitze Breddal Puck

 

Innovation all over

Regitze Breddal Puck og Mandana Azari møder mig med store smil foran den elevdrevne kaffebar på ITU. De køber mig en kop kaffe (ti kroner – tag dén, Starbucks) og viser mig rundt, mens de hilser på sådan cirka alle, de møder på vejen.

»Det er en lille skole, så man føler sig på en måde altid hjemme«, fortæller Mandana. »Da jeg gik på CBS før, er jeg helt sikker på, jeg aldrig så den samme person to gange«.

Det er tydeligt, at hun ikke er den eneste, der har det sådan. Folk sidder og læser, hyggesnakker eller arbejder over det hele – på gangene, i de store lokaler bag glasfacaderne og i de såkaldte ’skyboxe’, som pigerne nu låser os ind i. Et lokale, der nærmest svæver ud over resten af universitetet.

Det overmåde tjekkede mødelokale, vi sidder i, giver et meget godt indblik i stedet ITU. Både fordi man bogstaveligt talt kan se hele universitetet deroppefra, men også fordi det er så kreativt kreeret. Innovation er hele universitetets kerne – og det er en kerne, adskillige virksomheder de seneste par år har fattet, de er nødt til at investere i.

 

Skyboxene på ITU – de “svævende” mødelokaler

 

Teknologi, der bringer os tættere sammen

Både Regitze og Mandana læser på tredje semester af deres kandidat. Om lidt skal de begge skrive speciale. Og så har de begge studiejobs i Coops digitale afdeling, hvor de arbejder med supermarkedskædens app. En afdeling, der stødt er vokset, siden de blev ansat.

»De har lige fået øjnene op for, hvad ITU og vores linje kan. Siden vi er startet, har de fået flere og flere ITU’ere ind«, fortæller Regitze.

Det giver jo sådan set ganske god mening, hvis man tænker på, hvor vanvittig en udvikling, de digitale medier har undergået i løbet af de sidste par år. Tænk bare på, hvor mange apps, du selv havde på din telefon for fem år siden, og hvor mange, du har brug for i dag. Fra Wordfeud og iTunes til de 40-50 mest nødvendige – am I right?

‘Homesick’ – Mandana og hendes gruppes projekt i interaktionsdesign

Men det hele handler ikke om apps på DDIT. Det handler om, at man skal finde på og designe den interaktive løsning, der er bedst for alle. Så folk får mere ud af deres hverdag og af hinanden. Ofte er det endda til faktiske brugere og virksomheder, der har brug for en interaktiv løsning på et konkret problem.

Mandana: »Som designere er vi med til at forme verden og fremtiden. Så alt kan jo ikke bare være en app – nogle gange skal man også designe til, at folk snakker mere sammen. Teknologien kan også inkorporeres på andre måder«.

Der er masser af eksempler på cases, pigerne har arbejdet med, hvor en app var den mest logiske løsning. Men der er så bestemt også andre, hvor de har tænkt ud af telefon-boksen.

De har for eksempel arbejdet på lampen GlowSlow. En beroligende lampe, hvis blide lys skifter som meditativ hjertebanken, når man rører den. En lille innovativ lyskilde af indre ro – og en udfordrende kommentar til samfundets konstante effektivisering.

De har også skabt en bamse, der med et lysende stofhjerte på ydersiden afslører, når dens tvilling-bamse får et klem. Således vil eksempelvis forældre og hospitalsindlagte børn kunne kommunikere med hinanden. Med et kærligt klem fra det ene lysende hjerte til det andet. En helt enkel, rørende teknologi, der er alt andet end fremmedgørende.

 
 

Morgendagens most wanted

At hjælpe folk. Det er det, både Regitze og Mandana allerhelst vil, når de er færdige med deres uddannelse om lidt. Designe løsninger, der har brugeren i centrum. Gøre hverdagen, livet og alt derimellem lettere, hvor de kan.

I løbet af deres uddannelse har de selv valgt de specifikke fag, de gerne vil specialiseres i. Man styrer nemlig selv, hvilke kompetencer, man lægger i kandidatrygsækken, så man kan komme til at arbejde med alt det, man brænder mest for. Om det er interaktivt design, servicedesign, interfacedesign eller brugeroplevelsen bag det hele.

Men uanset, hvilke kompetencer, man ender med at have, kan man være ret så sikker på, at man er blandt morgendagens most wanted på arbejdsmarkedet. At de allerede nu arbejder i en afdeling, der efter den første ansatte ITU’er straks fik smag for flere af slagsen, giver et meget godt indblik i efterspørgslen.

»Det er ret betryggende at vide, at der ér et job til os, når vi er færdige«, siger Mandana. »Og jeg kan faktisk tillade mig at vælge og vrage lidt«.

Læs mere om Digital Design og Interaktive Teknologier her.

 

IT-Universitetet i København tilbyder kandidatuddannelser i Digital Design & Interaktive Teknologier, Datalogi, Softwareudvikling, Spil og Digital Innovation & Management.

Læs mere om ITU her