Sponsoreret indhold
Vintermørket er skabt til seriefreaks og filmelskere – her er nogle af de bedste streaming- og tv-nyheder

Vintermørket er skabt til seriefreaks og filmelskere – her er nogle af de bedste streaming- og tv-nyheder

'Camping', ©2018 Home Box Office, Inc. All rights reserved. HBO and related channels and service marks are the property of Home Box Office, Inc.

HBO Nordic: Sæsonpremierer og nye serie-stjerneskud

Efteråret på HBO Nordic byder på både dugfriske sæsoner og premierer på spritnye serier, der lægger sig til det solide katalog af film og serier. Her er de tre skarpeste nye, der byder på alt fra krimi til comedy.

’Loudermilk’: Hvis du savner godt selskab til de kolde aftener, er ’Loudermilk’ er godt bud. Komedieseriens anden sæson har netop fået premiere, og den byder lige som sin forløbersæson på interessante karakterer, sortsynet sarkasme og bittersød humor ført fornemt an af Ron Livingston og Will Sasso.

’Camping’: Hvis du var til ’Girls’, kan det være, du vil blive begejstret for at prøve en omgang ’Camping’. Det er nemlig ’Girls’-skaberen Lena Dunham, der – i selskab med sin gamle co-forfatter Jenni Konner – står bag den nye serie. 'Camping' er en amerikansk version af den britiske 2016-serie af samme navn. Jennifer Garner spiller hovedrollen som kontrolfreaken Kathryn, der begiver sig ud i det blå for at fejre sin mands (David Tennant) 45-års fødselsdag.

’Ray Donovan’: Over fem sæsoner har Ray Donovan (der spilles af Liev Schreiber) fixet de rige og berømtes problemer med sit eget privatliv til følge. Donovan fortsætter ufortrødent problemknuser-tilværelsen i New York i krimiseriens skarpe sjette sæson, der har premiere den 28. oktober.

På HBO Nordic kan du desuden se serier som ’Game of Thrones’, ’Westworld’, ’Silicon Valley’ og ’The Walking Dead’ samt film som ’12 Years a Slave’, ’Boyhood’ og ’The Imitation Game’.

'The Big Lebowski'

C More: Legendariske must-sees og ikoniske nyklassikere

C Mores filmafdeling har fået sig et solidt pift til den kolde tid, så der er masser af muligheder for stemningsfulde filmaftener eller horisontale maratoner. Der er såvel ældre filmperler som nyklassikere på prorammet. Vi har udvalgt to favoritter fra hver hylde.

’Psycho’ (1960): Kvinden i brusebadet. En af gysergenrens allermest ikoniske scener skabt af en af genrens allerstørste mestre nogensinde: Alfred Hitchcock. Den psykotiske gyserklassiker fra 1960 anses som en af de uhyggeligste film nogensinde lavet – og den er et absolut must-see for alle med hang til gys.

’Scarface’ (1983): »Say ’hello’ to my little friend!«, lød de uforglemmelige linjer fra Al Pacino i hans mindst lige så uforglemmelige rolle som Tony Montana i gangsterkrimien, der gik hen og blev en af alle tiders største kultklassikere. ’Scarface’ er skrevet af Oscar-darlingen Oliver Stone (’Platoon’, ’Born on the Fourth of July’) og instrueret af Brian De Palma, der snart er aktuel med thrilleren ’Domino’, som har vores alle sammens Nikolaj Coster-Waldau i hovedrollen. 'Scarface' kan ses fra den 1. november.

’The Big Lebowski’ (1998): I år er det tyve år siden, The Dude og hans bowling-buddies (i Jeff Bridges, John Goodman og Steve Buscemis skikkelser) rullede over det store lærred første gang. Men Coen-brødrenes klassiker indtog alle hjerter med hang til kynisme, nihilisme og/eller nydelige gulvtæpper i en sådan grad, at den stadig den dag i dag spiller for udsolgte biografsale – og nu også hjemme i C More-streamende stuer. Kan anbefales at se i følgeskab af en god white russian-drink. ’The Big Lebowski’ kan ses fra den 1. november.

’Lost in Translation’ (2003): Bill Murray og Scarlett Johansson. To vidt forskellige, men lige fortabte sjæle i gigantiske, mennesketætte og overvældende Tokyo. Sofia Coppola skabte regulær magi, da hun castede de to stjerner til at spille overfor hinanden i denne forførende, fintfølende filmperle, der gik hen og blev en kæmpestor succes – såvel på box office-plan som på awardfronten. ’Lost in Translation’ kan ses fra den 1. december.

C More tilføjede desuden klassikere som ’Back to the Future’-trilogien, ’Apollo 13’ og ’The Breakfast Club’ tidligere på efteråret. Til december ryger film som ’Out of Sight’ og ’Get Out’ også i kartoteket. På C More kan du desuden se serier som ’Peaky Blinders’, ’Condor’ og ’Vikings’.

Marvels 'Black Panther', ©2018 MARVEL.

Viasat Film inkl. Viaplay: Nye anmelder-darlings på film- og seriefronten

Viasat Film inkl. Viaplay går all in på nogle af tidens anmelderfavoritter i løbet af de mørke måneder. Vi har udvalgt to perler fra film-afdelingen og to fra serie-kataloget, der er værd at lægge sig på langs og nyde.

’Black Panther’: Marvels superhelte-eventyr om Black Panther (med Chadwick Boseman i hovedrollen) blev en gigantsucces ud over al forventning, da den indtog biograferne i begyndelsen af året. Spændingen og de smukke visuals er i højsædet – og at filmen tilmed er udstyret med et skarpt soundtrack kurateret af Kendrick Lamar, gør bestemt ikke oplevelsen mindre storslået.

’En frygtelig kvinde’: I slutningen af sidste år gik Christian Tafdrup for alvor planken ud, da han begik den dristige kønskomedie ’En frygtelig kvinde’ – til den helt store succes. Arketyperne herskerinden (spillet af Amanda Collin) og den skvattede underdog (spillet af Anders Juul) spillede de kostelige scener fra et parforhold – med masser af skælmsk satire og oprigtig tankevækkende analyse. ’En frygtelig kvinde’ kan ses fra den 18. november.

’Empire’ sæson 5: Der er heftig hiphop, slibrig r’n’b og intense intriger for alle pengene i de fire første sæsoner af ’Empire’ – og den femte af slagsen skulle ingenlunde være en undtagelse. Terrence Howard spiller rollen som hiphop-mogulen og Empire-bossen Lucious Lyon, Taraji P. Henson rollen som hans benhårde hustru – begge til anselige anmelderroser.

’Friheden’: Nina (Lene Maria Christensen) og Erik (Lars Ranthe) er kørt overordentligt sur i forældre- og forstadslivet i det lille hus ved Friheden s-togsstation i Hvidovre – så hvorfor ikke vende tilbage til deres fortid som storsvindlere? Der er dømt Olsen Banden’sk svindelspil og kreative planer i den charmerende danske dramakomedieserie. Nyt afsnit hver onsdag.

På Viasat Film inkl. Viaplay kan du desuden se sport og sportsdokumentarer, film som ’Manchester by the Sea’, ’Moonlight’ og ’Memento’, serier som ’The Walking Dead’ og nye sæsoner af 'Will & Grace' samt reality-tv som ’Love Island’ og ’Paradise Hotel’.

'Lykkeland', NRK1.

Tv-kanalrundfart: Drama, diversitet og striptease

Man kan hurtigt blive søsyg, når man tager på kanalrundfart på tv-bølgerne. Men i vintertidens navn har vi fundet et par spritnye serier, der måske kan hjælpe dig med at holde varmen, uanset om det er intenst drama, jordomrejser eller bar hud, der giver dig røde kinder. Nå ja – der er selvfølgelig også lidt julegodter til alle dem, der har brug for mere end bjældeklang i radioen for at komme i stemning.

’Lykkeland’ (NRK1): Hvad i alverden er det nu lige, der er med de der nordmænd og den der olie? I NRK1’s store seriesatsning ’Lykkeland’ skrues tiden tilbage til 1969, hvor historiens største oliefund blev gjort – og alting ændrede sig for bestandigt.

’Rituals’ (BBC Earth): Den britiske kanal sætter diversitet på dagsordenen i deres nye serie ’Rituals’, der tager sin seer med på en rejse til alverdens afkroge. Fra indonesiske dødsritualer og kinesisk kærlighed til sumobryder-babyer i Tokyo og kvinderollen i Papua Ny Guinea.

’Vi er bare mænd’ (TV3): Kan du huske den britiske 90’er-film, hvor en række arbejdsløse kammerater beslutter sig for at smide klunset for at tjene til dagen og vejen? Setuppet er det samme (minus dagpengekontoret), når seks helt almindelige mænd i TV3’s nye serie skal overskride deres grænser og rykke deres i forvejen mangelfulde selvtillid, når de skal strippe på Smukfest.

Julefilm for enhver smag (TV3 Puls): Det hele kommer hurtigt til at gå op i ønskelister, stress og jag, når julen banker på døren. Hvis Wham! ikke formår at formilde omstændighederne, kan du smække sukkerstængerne op og se julefilm hver eneste aften på TV3 Puls – helt fra den 29. oktober til juleaften.Hos YouSee kan du selv blande din helt egen tv-pakke, der består af både tv-kanaler og streamingtjenester. Hver tjeneste og kanal har en bestemt pointværdi, så du vælger selv, hvordan du sammensætter din egen personlige Bland Selv-pakke, som passer til lige netop dine behov – og hvis dine behov skulle ændre sig, kan du bare ændre din pakke igen.