Sponsoreret indhold

Tre danske hiphop-sange du skal høre på Spotify denne måned

Fouli 'Gaden'

Albertslund-rapperen Fouli, der har marokkanske rødder, inkarnerer på mange måder det dilemma dansk gaderap står i lige nu: mange rappere kommer frem med hård, minimal gade-rap i stilen fra MellemFingaMuzik, men det er tit med den mere poppede såkaldte afrobeat-lyd, at man kan nå det helt store publikum.

Sådan har det også været for Fouli, der før har præsteret gaderap-hits som 'Quatro' og 'Vi Tales' (med duoen DC), men som på det seneste har fokuseret på sang-baserede tracks som 'Mi Fami' og 'De Ved Godt', der klart ligger indenfor den såkaldte afrobeat-lyd.

Men på hans nye single 'Gaden' lykkes det faktisk Fouli at forene de to stilretninger på meget overbevisende vis. Omkvædet har nogle af de melodiske undertoner, der præger afrobeat-stilen, mens lydbilledet og hans vers er kompromisløs gaderap. Måske behøver gaderappens dilemma altså slet ikke at være et dilemma alligevel.

Artigeardit 'Ses Senere'

På Artigeardits gennembrud, albummet 'Fristelse Fordærver' fra 2016, viste den københavnske rapper en imponerende flersidighed. Der var klassisk, overlegen New York-rap på hittet 'Forklar Ma', mens sange som 'Blir Ved' lænede mod autotunet gaderap á la Sivas.

Men på albummet 'Vildedage' fra i år har Artigeardit zoomet ind på én særlig lyd frem for at flagre rundt. Vi fik kondenseret poetisk storby-rap, der mest af alt dyrkede den småmelankolske stemning, når festen er ved at være slut, og man allerede kan mærke morgenen ankomme.

Det nye track 'Ses Senere' har noget fra begge af de album. For jo, det handler stadig om melankolske nattelivsfortælling á la Ukendt Kunstner; »Den her aften, den er til for at læg' ting bag os«, som han rapper. Men samtidig er lydbilledet en del mere klubbet og trappet, end de afdæmpede beats på 'Vildedage'.

Resultatet er en tungere version af Artigeardit, der lader en del arrogance flyde ind i det eftertænksomme – og det viser sig faktisk, at man har savnet arrogante Artigeardit!

Benny Jamz feat. Kesi & Branco 'Uuh'

Der er mange hiphop-sange, der handler om at prale og blære sig. Men der er få sange, hvor rappere praler lige så underholdende som her.

Benny Jamz lægger ud med at fortælle, at han altid kommer til tiden, fordi han altid ved, hvad klokken er – han kan nemlig ikke lade være med at kigge på sit diamantbesatte Rolex-ur.

Branco tager den derefter til et nyt niveau ved at blære sig med alle de ting, han køber til sine børn: Diamanter til sin datter og en go-kart til sønnen – selvom han ikke engang kan gå endnu. Kesi runder af med at fortælle, at han har »flere ringe end en Audi«.

Læg dertil et exceptionelt catchy omkvæd af den permanent undervurderede Benny Jamz, og du har intet mindre end et hit. Uuh!

Hos Spotify kan du gratis streame al den musik, du elsker, eller gøre helt nye opdagelser. Udover DK Rap-playlisten, der giver dig den bedste nye, danske hiphop, kan du også holde øje med de nyeste internationale hiphop-tracks på playlisterne Flow og RapCaviar.

Spotify er gratis at bruge, og hvis du vil kunne lytte til musik uden reklamer eller hente musikken offline, kan du opgradere til Premium.