Sponsoreret indhold
 

Elton John er ’Rocketman’: Kom bag den flamboyante facade på en levende legende

 
 

1. Tæt på en levende legende

Mere end 350 millioner solgte album på verdensplan. 30 studiealbum, et hav af opsamlinger og soundtracks. Udødelige ballader, ikoniske klassikere og kæmpehits, der ældes som rigtig god rødvin. Sir Elton John er en levende legende (72 år og still going strong), og hans bidrag til musikhistorien er fuldkommen uvurderlig. Derfor er det med andre ord på tide, vi kommer tæt på manden bag ’Your Song’, ’Tiny Dancer’, ’Don’t Go Breaking My Heart’ og alle de andre – og det gøres for allerførste gang i spillefilmsformat med ’Rocketman’ (opkaldt efter endnu en af Eltons utallige giganthits).

Men filmen er ikke blot et portræt den flamboyante, pailletbegejstrede figur, som vi kender som Elton John på scenen. Det er et portræt af manden bag spøg og skæmt-brillen: Reginald Kenneth Dwight. Lige fra hans begyndelse som musikalsk wunderkind og en (for at citere filmen) »fat boy from nowhere« til hans kurs mod stjernerne. En lang, hård vej brolagt med indre kampe, seksuelle erkendelser, depressioner og stofmisbrug.

 
 

2. Taron Egerton kørt i stilling som den nye Rami Malek

Tidligere på året tog Rami Malek fusen på alle, da han løb afsted med en Oscar for sin fænomenale skildring af Freddie Mercury i ’Bohemian Rhapsody’. Alt tyder på, at Taron Egerton, der har scoret rollen som Elton John, har gode odds for at kunne følge i Maleks fodspor – han har nemlig allerede imponeret vidt og bredt med sin præstation som Elton John.

Ifølge filmens musikproducer, Giles Martin, har selveste Elton John endda udtalt, at han aldrig nogensinde har hørt nogen synge sine sange bedre end Taron Egerton. Et hurtigt smut online (eller på en hvilken som helst karaokebar hvor som helst på kloden) vil fortælle dig, at mange har forsøgt. En imponerende ros, der unægteligt må være et tegn på, at der er seriøse krummer i den 29-årige brite, der på skuespilfronten har vundet anerkendelse for sine roller i blandt andet ’Kingsman: The Secret Service’, ’Eddie the Eagle’ og ’The Smoke’.

 
 

3. Dexter Fletcher-magi

’Rocketman’ har været mere end almindeligt længe undervejs. Elton John og hans mand, David Furnish, forsøgte allerede at stable projektet på benene i selskab med Walt Disney Studios tilbage i 2001, og navne som Justin Timberlake og Tom Hardy har da også været oppe at vende til rollen som Elton John.

Endelig i 2017 begyndte projektet at tage form med Taron Egerton som Elton og med ingen ringere end Dexter Fletcher i instruktørstolen. Et regulært instruktør-scoop, idet Fletcher også overtog instruktørrollen til ’Bohemian Rhapsody’ fra Bryan Singer. Derfor ved vi allerede, at Fletcher formår at male et overvældende effektfuldt portræt af en legende, som er tro mod manden, musikken og alt derimellem – helt ned til de mindste detaljer.

 
 

4. Stjerneparade på skærmen

Foruden den yderst lovende casting af Taron Egerton som Elton John byder rollelisten også på masser af velkendte perler. Her finder vi blandt andre den skotske stjerne Richard Madden (som vi kender som Robb Stark i ’Game of Thrones’ og hovedrollen David Budd i Netflix-hittet ’Bodyguard’) i rollen som manageren John Reid, mens rollen som Eltons musikalske makker Bernie Taupin varetages af Jamie Bell (der har spillet med i film som ’King Kong’, ’The Adventures of Tintin’ og ’Fantastic Four’, siden han gjorde storstilet debut som ’Billy Elliot’).

Rollelisten rummer endvidere navne som Bryce Dallas Howard, der imponerede som hovedrollen i det stærke, SoMe-kritiske ’Black Mirror’-afsnit ’Nosedive’, Gemma Jones fra ’Marvellous’, ’Harry Potter’- og ’Bridget Jones’-filmene samt Stephen Graham fra ’Snatch’ og ’This Is England’.

 
 

5. Meget mere end en biopic

Elton John er ikke en hvilken som helst sædvanlig superstjerne – og dette er ikke en hvilken som helst historie om en nobody, der blev rockstjerne. Derfor er der heller ikke lagt op til en film, der er brygget på den gængse biopic-opskrift som set hundrede gange før.

Taron Egerton har selv udtalt, at filmen snarere er en »fantasy-musical« frem for en normal portrætfilm. Ud fra denne udtalelse kan man lynhurtigt forestille sig, hvordan Elton Johns vilde musikuniverser (forfattet med hans trofaste lyrikmakkers Taupins poetiske pen) let kunne gå hen og blive en oplevelse af de helt store, når de får det store lærred at brede sig ud på.

 

‘Rocketman’ kan ses i biografer landet over fra den 29. maj – find spilletider her.

Advertisement