Soundvenue Filmcast: HBO’s ’Big Little Lies’, Oscar-opvarmning og ’Trainspotting’ før og nu

Soundvenue Filmcast: HBO’s ’Big Little Lies’, Oscar-opvarmning og ’Trainspotting’ før og nu

Abonnér via iTunes

RSS-feed

Fra et ventet gensyn til skotske heroin-bøller til mordintriger blandt amerikanske overklassekvinder og det nært forestående Oscar-show.

Vært Martin Bunk, filmredaktør Jacob Ludvigsen og anmelder Lise Ulrich kommer vidt omkring i denne udgave af Soundvenue Filmcast.

HBO’s ’Big Little Lies’ er en stort anlagt miniserie produceret af Nicole Kidman og Reese Witherspoon, der også er at finde på rollelisten blandt en række prominente navne. Kan serien udfylde det feminine tomrum, som det ellers ofte ret mandsdominerede HBO har efterladt, eller har vi fået nok af fortællinger om livskriser blandt privilegerede hvide mennesker?

Dernæst bevæger trioen sig et par hakker ned i klassehierarkiet. Danny Boyles ’Trainspotting’ blev et kæmpehit og en generationsmarkør i 1996 og vender nu – 20 år efter – tilbage. Endnu et udslag af hul nostalgi, eller et relevant gensyn med en generation, der aldrig kom videre end ungdommens heroinrus?

Podbokserne dykker ned i betydningen af den oprindelige ’Trainspotting’ og kvaliteten af den nye, men når også at holde dundertaler til nationen og afsløre, hvad de ser mest frem til ved Oscar-showet på søndag. Allerførst står den dog på anbefalinger – og afbefalinger.

Soundvenue Filmcasts musik er som altid komponeret af Jonas Colstrup.