Soundvenue Filmcast: Genistregen ’The Square’ og DR3’s ekstrem-empatiske dokuhits

Soundvenue Filmcast: Genistregen ’The Square’ og DR3’s ekstrem-empatiske dokuhits
DR3's 'Hård udenpå' er blandt de programmer, der er på dagsordenen i den nye Soundvenue Filmcast.

Abonnér via iTunes

RSS-feed

I den nye udgave af Soundvenue Filmcast handler det om almindelige mennesker i ekstreme situationer og ekstreme mennesker i almindelige situationer.

Vært Martin Bunk, filmredaktør Jacob Ludvigsen og filmskribent Lise Ulrich kaster sig over Ruben Östlunds ’The Square’, der er noget så sjældent som en hylende morsom Guldpalmevinder. Danske Claes Bang har den altoverskyggende hovedrolle som en selvtilfreds museumskurator, der bliver pillet langsomt fra hinanden over filmens spilletid. Og trioen erkender blandt andet, hvordan de selv følte sig ramt i satiren over privilegerede vestlige menneskers selvtilfredshed og hykleri.

Dernæst skal det handle om DR3’s meget succesrige bølge af intime dokumentarprogrammer. ’Prinsesser fra Blokken’ var et kæmpehit, men på det seneste har vi også fået miniserier som ’I forreste række’, ’Tykke Ida’, ’Hård udenpå’, ’Hemmeligheder fra Nuuk’ og ’Siri – en prinsesse giver aldrig op’.

Giver programmerne en vigtig og empatisk megafon til mennesker og problematikker, som ellers typisk har været holdt ude af det gode medieselskab? Eller er der tale om en nyfigen exploitation med samme grundlæggende mission som god gammeldags reality?

Allerførst står den dog på en runde med det bedste og værste, podbokserne har set siden sidst, og her kommer både ’Alias Grace’, Jonatan Spang og Peter Aalbæk Jensen i spil.

Soundvenues temamusik er som altid komponeret af Jonas Colstrup.