Standard #11: Artigeardit og den store lyriksnak – er gadepoesien død?

Standard #11: Artigeardit og den store lyriksnak – er gadepoesien død?
Artigeardit.
Foto: Frederik Gram/Soundvenue

Abonnér via iTunes

RSS-feed

Er komplekse tekster vigtige for en rapper i 2017? Det virker ikke umiddelbart sådan.

Dansk hiphop har takket være gaderappen aldrig været større, end den er nu, men fokus er mere på autenticitet og melodi end på poesi. Det er der i princippet ikke noget galt med, men savner man ikke nogle gange de hiphopsange, der suger os ind i et dybere lyrisk univers?

Det spørgsmål udforsker værterne Kristian Karl og Mads Viktor i det nye afsnit af Standard, Soundvenues hiphop-podcast.

Med i studiet har de rapperen Artigeardit, der er et af de unge talenter, der stadig fokuserer på skarp lyrik – samtidig med, at han også insisterer på at have den kant og karisma, der kendetegner gaderappen. Kan en ny generation af rappere som Artigeardit løfte arven fra opløste Ukendt Kunstner, der jo netop formåede at forene gadehiphop med poesi?

Bliv klogere på det hele i det nye afsnit af Standard, hvor der også er eksklusiv premiere på Artigeardits nye track ‘laos’.

Sidst, men så afgjort ikke mindst: Husk at komme til det første Standard Live nogensinde til Podcast Festival i Skuespilhuset den 19. november. Læs mere på Facebook HER.

Standard udkommer hver 14. dag og gæstes af rappere, producere og eksperter for at diskutere de mange aspekter af hiphoppens dominerende rolle i kulturlandskabet – også inden for mode, tv, film og alt hvad der sker på internettet.

Abonnér på Standard via iTunes HER.