Fremtidens internet: Google opruster med lydbårne links og nye søgefunktioner

Fremtidens internet: Google opruster med lydbårne links og nye søgefunktioner

Der sker mere end vanligt i Google lige for tiden. De seneste par dage har vi set en sand syndflod af nye funktioner til Googles eksisterende produkter.

De har lavet extensionen Tone til deres Chrome-browser, der ved hjælp af lyd kan sende links til andre computere i nærheden. Det fungerer ved, at koble et link med en bestemt lyd, som din laptop afspiller og andre laptops i nærheden opfanger ved hjælp af mikrofonen. Så popper linket op på alle computere i nærheden. Udvidelsen er selvfølgelig begrænset af afstand mellem computere og at både Tone og computerens mikrofon er tændt.

Samtidig har Google åbnet op for, at man kan fremsøge tweets i søgninger på mobilen. Den trafikstrøm, mange websites får fra googlesøgninger, har Twitter ellers tidligere måttet undvære, men nu letter Google altså lidt på låget.

Tidligere åbnede de op for at bestille mad direkte i en søgning. Det tyder generelt på at Google drømmer om at rykke deres søgefunktioner tættere sammen med betalingsordninger.

Samtidig rygtes det, at Google vil gøre det meget nemmere at dele videoer og billeder fra deres søgeresultater på Facebook og Twitter.

Noget kunne tyde på, at Google varmer op til deres årlige I/O developer-konference, der finder sted 28.-29. maj. De nye funktioner, kan være tiltænkt at skabe noget buzz i medierne op til den store begivenhed.

Læs også: Nu kan du bestille mad fra en googlesøgning

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af