Hvad kommer Facebooks nyhedstjeneste til at betyde for dig?

Facebook har i dag lanceret Instant Articles, der lader medier uploade deres indhold direkte på Facebook. Indtil videre har blot ni internationale medier fået lov at lege med og i mediebranchen er de fleste lidt skeptiske over for den nye dreng i klassen.

Medierne frygter at Facebook med det nye koncept vil trække tæppet væk under deres indtægtgrundlag, der stammer fra annoncekroner baseret på sideklik, selvom Facebook forsikrer, at de nok skal sikre medierne annonceindtægter. Facebooks bevæggrunde bag det nye koncept er – officielt – at de gerne vil give brugerne en bedre oplevelse.

Om det nye koncept bliver de etablerede mediers død eller en væsentlig gamechanger, ved vi ikke. Men vi ved, hvad du får ud af den nye udvidelse. Her får du syv, små forbedringer fra Zuckerberg til dig:

IA4
1. Kortere loadingtider

En af Facebooks primære årsager til at integrere mediernes produkter direkte i det sociale medie er, at det tager for lang tid at loade artikler for brugere. På de sekunder det tager at loade en side, vil de fleste enten hoppe videre eller lægge mobilen i lommen.

Det problem imødekommer Instant Articles, der lover op til 10 gange hurtigere loadingtider.

IA7
2. Mere delevenligt materiale

En anden fordel ved at have det redaktionelle indhold indlejret direkte i Facebook er, at det bliver lettere at dele mellem brugere og det ser lækrere ud.

Når man deler indhold fra Instant Articles undgår man det relativt frustrerende copy/paste-helvede mellem apps, som vi kender i dag. Derudover bliver alt indhold  sat op direkte i appen, så det adskiller sig tydeligt fra den nuværende billede+overskrift-skabelon, der ellers dominerer facebookfeedet i dag.

IA5
3. Interaktivt indhold

Instant Articles åbner også op for, at du kan lege med interaktive kort og andet grafisk indhold direkte i appen. De bliver indlejret som en lille hjemmeside inde i selve artiklen, så man flydende kan gå på opdagelse i grafer, statistikker eller diagrammer.

IA2
4. Autoplay-videoer

Videoer bliver integreret, som vi kender dem i facebookfeedet i dag. De afspilles automatisk lydløst, når man scroller ned over dem. På den måde kan de flydende understøtte artiklers øvrige indhold – eller være skideirriterende, alt efter hvilket temperament, man har.

5. Lyd-captions

På samme måde som med videoerne kan du med Instant Articles indlejre lyd, som enten underlægning eller uddybende perspektiver på en artikel eller billede. Hvorvidt Facebook ønsker at bevæge sig ind på decideret radio- eller podcastudsendelse (eller tv for den sags skyld), melder de ikke noget om endnu.

IA3
6. Større billeder, der er lettere at zoome ind på

I artiklerne kan med et enkelt tap zoome ind på billeder og ved at tilte smartphonen kan du navigere rundt i billedet. Det er særligt attraktivt for de meget billedbårne medier, der hurtigt bliver begrænset af Facebooks beskæringer og skaleringer.

7. En lang næse, hvis du er på Android

Hvis du ikke har en iPhone i hånden, så er det i første omgang surt show. Instant Articles ruller – som så meget andet – i første omgang kun ud på iOS.

Af uransagelige årsager er Soundvenue ikke blandt de ni internationale medier, der har fået lov at bruge det i første omgang, men – boy, oh boy – hvor vil gerne.

Følg med på Soundvenue.com/tech, hvor vi fremover sætter fokus på digital kultur og ny elektronik.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af