Sådan vil Google overtage det virtuelle verdensherredømme

Sådan vil Google overtage det virtuelle verdensherredømme

Kampen om uafhængighed på nettet er lige nu større end nogensinde før og særligt de to største spillere kæmper om det virtuelle overherredømme. Google og Apple spytter lige nu nye styresystemer, betalingsservices og hardware ud, der for begges vedkommende er udtryk for, at de vil være så uafhængige af den anden som muligt. På snart sagt alle aktuelle teknologiske parametre ligger de i meget åbenlys konkurrence og samtidig kæmper de om at være klodens mest værdifulde brand.

Google afholder lige nu deres årlige udviklerkonference Google I/O, hvor nye og kommende produkter og tjenester præsenteres. Der er ikke kommet de store overraskelser fra konferencen endnu, men vi har kigget på de mest iøjnefaldende. Tendensen er helt tydelig, at deres mest afgørende præsentationer direkte konkurrerer med Apples produkter.

 

Under Google I/O præsenterede de – som en anden Oprah Winfrey – cloudtjenesten Google Photos, hvor alle brugere gratis og ubegrænset kan uploade billeder og video i høj kvalitet, starting right now. Det kan ses som en direkte konkurrent til Apples dyre iCloud-løsning.

Ganske som ventet annoncerede Google også deres kommende styresystem Android M, som udover nye og forbedrede apps også gør styresystemet lækrere og meget mere brugervenligt. Mange apps og tårnhøj brugervenlighed har netop været grundlaget for Apples styresystems store succes.

Vigtigst af alt vil Android M understøtte betalingstjenesten Android Pay, som gør at du med en telefon med fingeraftryks-godkendelse og NFC-chip aldrig behøver fiske dankortet frem igen. Det samme er allerede muligt med Apple Pay til iPhone 6, der dog i øjeblikket kun virker i USA. Men det ruller utvivlsomt ud worldwide inden længe.

Googles Project Brillo blev også som ventet fremlagt. Brillo er en supertynd platform, der kæder al husholdningens elektronik sammen i det såkaldte Internet of Things. Det er et direkte modspil til Apples HomeKit, der basalt set kan det samme.

Sidst men absolut ikke mindst, opgraderer Google både deres Virtual Reality-briller Cardboard og introducerer Google Jump, som gør det lettere at lave VR-videoer og dele dem på YouTube. Det sker samtidig med, at Apple netop har købt firmaet Metaio, der laver såkaldt Augmented Reality-software.

Om 14 dage er det så Apples tur til at afholde deres pendant til Google I/O. Det sker, når WWDC finder sted i San Francisco fra 8.-12. juni. Selvom det lader til, at Google lige nu jagter Apple, bliver det interessant at se, hvad Tim Cook og vennerne vil skyde tilbage med.

Læs også: Fremtidens internet: Google opruster med lydbårne links og nye søgefunktioner

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af