Dagen derpå: Fem nye Apple-tiltag, du ubemærket bliver rigtig glad for

Nu er det dagen derpå for Tim Cook og vennerne i Apple. Deres keynote-tale som indledning til den store developerkonference WWDC er veloverstået. Der var meget få overraskelser i baghånden og det bliver næppe en

Der var så at sige fokus på udviklingen under overfladen, så Apple-brugere kan forvente en langt mere smart og behagelig oplevelse med deres devices – hvilket unægteligt også har stor værdi.

Efter røgen har lagt sig, er der dog funktioner, der stikker ud, som burde få tech-interesserede til at klappe febrilsk i hænderne.

Skærmbillede 2015-06-09 kl
(Foto: Apple)

Du kan let skifte fra Android til iOS

En af de funktioner, der ikke blev præsenteret under keynoten er en app, der hedder Move to iOS. Det er simpelthen en funktion, der skal gøre det nemt for Android-brugere trådløst at tage springet over til den anden side.

Hvis du har købt en iPhone, så kan du i iOS 9 hente alle kontaktpersoner, mails, billeder, videoer, bogmærker, baggrundsbilleder, musik, kalendre og beskeder enten via wifi eller Bluetooth.

Move to iOS henter tilmed dine gratis-apps fra din Android-smartphone og tilføjer betalingsapps til din iTunes-ønskeliste.

b1ebc6156af1851363fa325a1aab87479cbd45fa_expanded_large
(Foto: Apple)

NFC-læsere outsourcet til Square

En anden ting, der ikke direkte blev omtalt på WWDC, var nyheden om, at Apple så at sige har outsourcet produktionen af NFC-læsere til firmaet Square.

NFC-læsere kan registrere de NFC-chips, der sidder i iPhone 6 og en masse nyere telefoner. De kan først og fremmest bruges til betaling med en enkelt berøring fra telefonen.

Så for at betalingsservicen Apple Pay – og Androids og Facebooks for den sags skyld – kan få ordentlig luft under vingerne, kræver det, at disse læsere udvikles. Det gør de nu med Apples engagement i Square. Square ruller deres små NFC-læsere ud i efteråret med små forretninger som den primære målgruppe.

a87c4eeb25a8578cde78cb73901351781c062ae4_expanded_large
(Foto: Apple)

Apple kan følge din menstruationscyklus

Apple har ofte fået skudt i skoene, at de har været en anelse sexistiske, for eksempel under WWDC, hvor der tidligere meget sjældent har været kvinder på scenen (kønsfordelingen går dog i høj grad igen blandt publikum).

Det blev der dog lavet om på i går, hvor både Apple Pay og deres nye app News blev præsenteret af henholdsvis vice president of online stores Jennifer Bailey og Susan Prescott.

Det mest tiltrængte kip med hatten til kvinderne kom dog, da menstruationscyklus bliver integreret som en af de kropsfunktioner Apples HealthKit kan holde øje med. Det skulle man ellers mene, var en funktion, der lå lige til højrebenet, men den var ikke en del af HealthKit, da softwaren blev rullet ud i efteråret. Til manges store undren.

Skærmbillede 2015-06-09 kl
(Foto: Apple)

Søg direkte i apps

En af de funktioner, der virkelig kommer til at rykke noget, er en optimering af søgeresultaterne på i iOS 9-styresystemet, så de også inkluderer API. API står for Application Programming Interface og er så at sige den måde, apps og styresystemer taler sammen.

Det lyder ret kedeligt, men faktisk kan det åbne op for revolutionerende nye søgeresultater. Kort sagt kan du via Spotlight søge på indhold inde i en app og ikke bare på selve appen eller indhold på en hjemmeside. Eksempelvis søgte Apples senior vice president of software engineering Craig Federighi på ‘kartofler’ under demonstrationen og fik blandt andet links til opskrifter inde i en downloadet app.

Google har allerede i maj åbnet op for lignende søgeresultater til både Android og iOS. Med Apples opdatering vil de givetvis forsøge at tage en del af Googles søgetrafik fra dem.

9e83df6d3263322a35592263a22bc0d8b54d1483_expanded_large
(Foto: Apple)

Open source programmeringssprog

Swift er ikke bare efternavnet på en af vor tids største popstjerner eller en kompakt miniklassebil. Det er også det programmeringssprog til app- og hjemmesideproduktion, som Apple vil overtage verdensherredømmet med. Det blev lanceret i sidste år, men får nu en essentiel ny feature. Det bliver open source – det vil sige, at alle kan bruge det til at programmere.

Idéen bag Swift er at lave et så simpelt programmeringssprog, at de fleste uden stor viden på området kan bygge sine egne apps og hjemmesider.

Det vigtigste ved at gøre et programmeringssprog open source er at udviklingen og brugervenligheden bliver forbedret langt hurtigere, fordi alle udviklere kan arbejde i det samme sprog. Det kan betyde vilde nye og forbedrede apps snart.

 

Læs mere: De mest opsigtsvækkende afsløringer fra Apples store udviklerkonference

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af