Levi’s og Google vil gøre dine jeans interaktive

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det var ikke vanvittigt revolutionerende nyt, der kom ud af Googles nyligt afholdte udviklerkonference. De lancerede nogle modsvar til en del af Apples kæpheste – det var i bund og grund det. Men de løftede også sløret for et projekt, der kan vise sig at blive sjovt og i bedste fald interessant.

I samarbejde med tøjmærket Levi’s er de i fuld gang med at udvikle elektrisk ledende tråd, der kan væves ind i stof, så din jakke eller bukselomme bliver interaktiv. Udviklingen af tråden hedder Project Jacquard og er tiltænkt som et lavteknologisk supplement til dine devices, lidt som Apple Watch er tænkt som et supplement til en iPhone.

Ved at væve ledende tråde ind i for eksempel denim, uld eller andre tekstiler, kan mindre segmenter af stort set hvilken som helst beklædningsgenstand blive lige så interaktiv som enhver anden touchskærm.

Google kan på nuværende tidspunkt ikke sige alt for meget om, hvordan teknologien konkret kan bruges, men det kunne for eksempel være til at modtage opkald eller skifte musiknummer uden at tage telefonen op af lommen. For Google er det ikke bare et spørgsmål om at gøre tøj intelligent og interaktivt, men også et led i at gøre computere usynlige i hverdagens brugsgenstande. Det er altså en teknologi, der er relevant i alt fra løbetøj til sofaer, etc.

Levi’s, der på sin vis er et ret konservativt brand, har den bagtanke med Project Jacquard, at det kan understøtte, at forbrugerne får snuden ud af smartphonen og tilbage i virkeligheden.

Læs også: Sådan vil Google overtage det virtuelle verdensherredømme

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af