Social medie-analyse: Hvilken hipster-type er de store danske festivaler?

Vi har analyseret nogle af de store danske festivalers tilstedeværelse på sociale medier og ud fra det, har vi vurderet hvilken hipster-type, de hver især er.
Marcus Palm Andreassen 2013_MG_1063
(Foto: Marcus Palm Andreassen)

Distortion

Distortion er: Lambrusco-hipsteren. Den stil- og selvsikre pige, der ikke er bange for at drikke af flasken, bunde 10 shots i baren og danse til den lyse morgen. Hun giver en finger til samfundet, men er egentlig meget glad for at bo i sin forældrekøbte lejlighed i NV. Tænk hvide sneaks (well, not for long) Adidas-joggingbukser og girl-bun.

Begrundelse: Som efter gadefesterne i gamle dage hersker kaosset stadig til en vis grad på Distortions sociale medier. Men hey, det er Distortion. Det er meningen, det skal være vildt og anderledes. Og i betragtning af, at det er en gratis vanvidsgadefest med omkring 100.000 besøgende, arrangeret af frivillige og ildsjæle, så bærer de helt klart igennem over hele linjen. Tonen i deres sprog og formidling matcher indholdet: Det er rowdy og i øjenhøjde. Meget af det samme indhold går igen på flere platforme, men særligt deres YouTube-kanal skal fremhæves. Den er skarp og rammer stemningen fra Distortion perfekt.

SoMe-stats: 

Facebook: 93.000+ følgere

Twitter: 7.000+ følgere

Instagram: 5.500+ følgere

Snapchat: På vej

Apps: Ja, på vej

Andet: YouTube

 

Læs også: Distortion-bossen forsvarer festivalens anarki: »Kaosset trives«

publikum_mortenrygaard3
(Foto: Morten Rygaard)

NorthSide

NorthSide er Ray-Ban-hipsteren: En lækker hipstertype, der er helt fremme i de blankepudsede sko og som ikke sætter en fod forkert, når playlisten skal stykkes sammen. Han hader at gå glip af noget, men omvendt har han det bedst i sin comfort zone. Tænk knasende sprøde sorte jeans og kraveløs læderjakke.

Begrundelse: NorthSide har en meget klar visuel stil på tværs af deres sociale medier. De er privilegerede af, at de ikke på samme måde får kritik for deres valg af kunstnere, men er alligevel positivt udadreagerende på alle henvendelser. Billeder af kunstnere præger i meget høj grad deres Instagram, men deres mere personlige, egenproducerede billeder fungerer sådan set bedst. NorthSide er stadig en ung, viljestærk festival, men den mangler at slibe nogle hjørner af for at danne en helt klar persona på deres sociale medie-platforme.

SoMe-stats: 

Facebook: 63.500+

Twitter: 8.000+

Instagram: 6.500+

Snapchat: Ja – northside_dk

Apps: Ja. Android/iOS

Andet: Gættekonkurrencen Music Match, Spotify, YouTube

 

Læs også: Q&A med NorthSides talsmand: »Vi har aldrig sagt, vi var en rockfestival«

arcadefire_tobiasnicolaikvistlarsen-7
Fra NorthSide (Foto: Tobias Nicolai Kvist Larsen)

Tinderbox

Tinderbox er Barolo-hipsteren: Den ældre hipster, der har givet lidt op på rotteræset, men kan godt lide at komme ud og vifte med ørerne i ny og næ – og når han gør det, så gør han det ordentligt. De store musikalske oplevelser trækker mere end socialt samkvem med nye bekendtskaber. Tænk hættetrøje, slidte Nudie-jeans fra bunden af bunken og Kato-frisure.

Begrundelse: Som den nyeste spiller på banen og uden erfaring er Tinderbox lidt mere famlende på de sociale medier end de andre. De læner sig både grafisk og tematisk op ad den aarhusianske storebror, hvilket selvfølgelig også er meget naturligt. På Twitter dominerer retweets fra de optrædende kunstnere og simple kunstnerbilleder udgør størstedelen af deres Instagrams. En stor del af materialet går igen på tværs af platformene, mens nogle kanaler ligger øde hen, for eksempel deres YouTube. Det lader til, at deres social media appearance bliver stærkere og mere afbalanceret i takt med, at de finder deres ståsted som festival, men der er et stykke vej endnu, før deres udtryk er helt klart.

SoMe-stats:

Facebook: 45.000+

Twitter: 6.500+

Instagram: 500+

Snapchat: Ja – tinderbox

Apps: Ja. Kommer snarest.

Andet: Spotify, YouTube

 

Læs også: Tinderbox afslører årets spilleplan

Roskilde-Vegard S Kristiansen
(Foto: Vegard S. Kristiansen)

Roskilde

Roskilde er: Fixie-hipsteren. Typen, der gerne vil ligne en slacker og en vildbasse, men i virkeligheden har fuldstændig styr på sit game. Han er ved at nå en alder, hvor han er ligeglad med, hvad folk tænker om ham. Til gengæld kan han virkelig godt lide at være der for sine venner og at møde nye mennesker. Tænk voldsomt fuldskæg, vintage-skjorter og skinny jeans.

Begrundelse: Roskilde er Danmarks største festival og det kan man tydeligt se. De har ressourcerne til at prøve ting af og være enormt aktive på samtlige sociale medier, de er repræsenteret på. Deres materiale er gennemtænkt på hver enkelt platform, samtidig med, der også er en vis sammenhæng. De har i kraft af deres alder og rolle i samfundet en meget naturlig stemme i deres formidling. Som alle andre festivaler, må Roskilde hvert år lægge øre til mange hug for programmet, men med selvironi og selvsikkerhed forsvarer de det uden at blive – alt for – bedrevidende. De var blandt andet first movers på Snapchat og bruger det stadig rigtig fint med blandt andet gæste-takeovers, men de skal også have stor ros for deres evne til at inddrage deres følgere på gode, gamle Facebook.

SoMe-stats: 

Facebook: 292.000+ følgere

Twitter: 91.500+ følgere

Instagram: 30.500+ følgere

Snapchat: Ja – roskildefest

Apps: Ja, Android/iOS

Andet: Spotify (blandt andet integreret i deres app), YouTube

 

Læs også: Roskilde Festival: Tre nye navne på plakaten, småjusteringer i programmet og dj’s til Apollo

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af