Fairphone 2: Den første smartphone du kan bygge op som Lego-klodser

Fairphone 2: Den første smartphone du kan bygge op som Lego-klodser

Mange har været tvunget til at smide en smartphone ud, selvom det kun var batteriet eller kameraet, der egentlig fejlede noget. Selvom store dele af en smartphone bliver genbrugt, så er køb og smid væk-kulturen skidt for miljøet – og for pengepungen.

Det problem kommer Fairphone 2 til livs. Det er nemlig den første smartphone, der er opbygget af udskiftelige moduler, så du kan købe en ny reservedel, hvis noget af hardwaren skulle gå i stykker. Det betyder også, at du stort set kan bygge din egen smartphone, som var det en Lego-model.

Nu har Fairphone gjort 15.000 af deres 2-model klar til forudbestilling, som i udgangspunktet er en relativt fornuftig telefon til prisen på omkring 4.000 kroner. Den har plads til to sim-kort, fem-tommersskærm, kører Android 5,1 Lollipop på en Qualcomm quadcore-processor.

Dels er den skabt til at blive repareret, så den kan holde længere, men den er også designet til at holde i udgangspunktet, lover det hollandske firma bag Fairphone 2.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Læs også: Marshall overrasker med smuk rock’n’roll-smartphone

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af