Skræddersyet Trailerpark-tidsplan: 10 anbefalinger i I/O-programmet

Trailerpark Festival slår i morgen dørene op til et nyt hjertensbarn og en hel ny del af festivalen. De kalder det Input/Output eller slet og ret I/O og er et dagsprogram, der fokuserer på opdagelsen af teknologi, kreativitet og menneskelig interaktion gennem et hav af udstillinger, talks og workshops. Og bare rolig: Programmet er både for nørder, hobbyfolk og de, der bare er fascineret af kunst og teknologi.

Du har adgang til I/O, hvis du har partout- eller fredagsbillet og vi kan kun anbefale, at du kommer tidligt ud af fjerene fredag, for Trailerpark har strikket et imponerende program sammen. Så imponerende, at du sandsynligvis ikke kan nå det hele.

Derfor har vi skræddersyet en tidsplan for dig med de helt store uundgåelige indslag og mindre perler, så du kommer vidt omkring i det omfattende program.

Here we go:

1898807_786842668018120_6372425067051665797_o

Creative Mornings – sætter scenen og fylder skuffen

Du kommer godt fra land, hvis du starter dagen med at stikke snuden ind til Creative Mornings. Creative Mornings er et koncept, der omfatter et morgenmåltid og et kort, inspirerende foredrag på udvalgte fredage i 157 byer over hele verden, blandt andet i København og Aarhus.

Creative Mornings er særligt populært i startup-miljøet, hvor gæster ynder at få et skud inspiration ved siden af et espressoshot.

Samtidig med at det sætter scenen for resten af dagen, så ruster det dig til at snakke med alle de kreative hjerner, der er at finde til I/O. Og så har du også lidt at stå imod med de næste par timer.

PS: Det er vigtigt, at du orienterer dig om, hvor Creative Mornings bliver afholdt, for du kommer tilbage hertil flere gange i løbet af dagen. Mens du går videre kan du begynde at spamme Twitter og Instagram med hashtagget #TrailerparkIO.

10.00-11.00, Royal Stage

pablo

Konfetti-campingvogn

Når du er godt fyldt op efter Creative Mornings, så kan du kickstarte dagen med et brag ved at træde ind i den evige ungdoms campingvogn.

I gården står der nemlig en kunstinstallation, der udnytter teknologi til at skabe en illusion af evig ungdom ved hjælp af konfetti og industriblæsere. Den spanske kunstner Pablo Serret de Ena har lavet campingvognen, der udadtil ikke syner af meget, men med sikkerhed banker din dag i gang.

9.00-17.00, Courtyard

11216523_865230033532410_2112390851228074994_o

Byg lysende tøj

Det tøj, man har på, udgør cirka 18 procent af indholdet på en festival, hvad enten man vil se lige så normcore ud som Jerry Seinfeld eller ligne en, der er faret vild i Henrik Vibskovs klædeskab. FabLab RUC giver dig muligheden for at undvige tøjkrisen ved at designe dit eget iøjnefaldende tøj med LED-lys og sensorer, der gør tøjet interaktivt.

Det lyder spacy – om det bliver kønt er i bund og grund op til dig og dine designskills. Om ikke andet, så passer du godt ind i både I/O-programmet og på nattens dansegulv.

Bemærk, at det er ikke sikkert, du kan få mulighed for at prøve kræfter med at bygge lysende tøj, da workshoppen har begrænset plads og kræver, at du tilmelder dig i forvejen. Om ikke andet kan du tjekke det ud og vurdere, om du mener, at LED er fremtidens haute couture.

10.00-13.00, Rebel Stage

TechHotdog

Snup en Tech Hotdog

Selvom den kreative morgenmad måske ikke helt har bundfældet sig endnu, er det vigtigt at fylde depoterne op igen, for der er meget, du skal nå endnu. For eksempel skal du have energi til at danse til den lyse morgen.

Det kan du passende gøre, mens du lytter til korte præsentationer fra centrale skikkelser i det danske techmiljø, for eksempel fra startup-fokuserede kontorfællesskab Founders House, den digitale legetøjsproducent Play DXTR og cykel-delingsfirmaet Donkey Republic.

Tech Hotdog har eksisteret siden 2013 og er godt på vej til at blive en vigtig platform for at dele viden mellem nordiske tech-hjerner. Du må i øvrigt godt spise andet end en hotdog.

11.30-12.30, Royal Stage

11703410_839404346127767_5322090839932881957_o

Byg din egen synthesizer

Nu er du efterhånden kommet i gang, så du er klar til at få beskidte fingre og kaste dig ud i teknologien. For eksempel kan du sammen med Copenhagen Music Maker Space bygge din egen synthesizer.

Hvis du ikke har lyst til at teste dine lodde- og programmeringsskills, så kan du også bare tage et kig på de vanvittige intrumenter Copenhagen Music Maker Space har bygget i løbet af året.

Får du strikket en synthesizer sammen, kan du tage din nye hitmaskine med ud i gården og blive en del af en interaktiv musiksession, som Artlab er vært ved og jamme med andre gæster. Alle med en smartphone, laptop eller bare hvad som helst med en lydudgang kan være med.

12.00-15.00, Copenhagen Skatepark

Picture 15

Mød en cyborg, en rum-koncertarrangør og en rebel

Efter frokost kommer et af de programpunkter, du ikke kan misse: en times talk med et trekløver af de skarpeste frontløbere i tech-universet.

Neil Harbisson er verdens første anerkendte cyborg. Han har fået indopereret en sensor i kraniet, der gør det muligt for ham at høre farver.

Nelly Ben Hayoun er interaktionsdesigner og en ret vild én af slagsen. Hun har blandt andet arbejdet med Beck, Bobby Womack, Damon Albarn og George Lucas om at komponere og indspille musik inspireret af rummet som sidenhen er blevet sendt i kredsløb om Jorden.

Carla Cammilla Hjort er direktør og grundlægger af ArtRebels, som blandt meget, meget andet står bag Trailerpark Festival. Hun er en af de førende kræfter i Danmark, der bygger bro mellem miljøer, som for eksempel kreative og kommercielle eller tech-baserede og musikalske.

Det her er din chance for at sætte dig ned og overveje, hvad du egentlig kan gøre med dit liv.

13.00-14.00, Royal Stage

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Tag del i en VR-film

Du kan lige så godt ruste dig til 2016 i god tid. Tech-hoveder har erklæret, at virtual reality næste år bliver det helt store på tech-fronten. Hvis du lister ud til Rebel Stage, får du mulighed for at sige, at du allerede var med på VR-bølgen i 2015.

Her kan du nemlig tage del i The Doghouse, som er en film, du ser gennem et Oculus Rift-headset. Handlingen finder sted omkring et spisebord, hvor du bliver placeret midt i handlingen ved siden af andre gæster.

Det kan være en ret overvældende oplevelse at blive suget ind i en virtual reality-verden, så tag dig i agt for bevægelsessyge.

9.00-17.00, Rebel Stage

11049528_429337203897053_5962304161249578704_o

Spray et virtuelt graffiti-maleri

Er du typen, der er lidt forbange for lovens lange arm til at male grafitti på byens vægge, tage og broer, så kan du få et indblik i livet som spraydåse-svinger på Trailerpark I/O. Bogprojektet ‘Mens Du Sov’ har nemlig taget billeder af de anonyme natlige kunstnere og i samarbejde med det digitale designagentur YOKE, har de lavet en interaktiv udstilling.

Her kan du ved hjælp af lasere og projektions-teknologi “spraye” nogle af værkerne fra ‘Mens Du Sov’ frem, helt uden at få maling på fingrene.

9.00-17.00, Courtyard

10398101_877410602283359_2380378150409032453_n

Pecha Kucha

Trailerpark I/O byder også på tech-verdenens svar på at æde en pose Skittles: Pecha Kucha. Du får en masse indtryk meget hurtigt efter hinanden og følelsen er skarp og klar. Og lækker. Med andre ord er Pecha Kucha en præsentation, der skal være baseret på 20 billeder, der bliver vist i 20 sekunder. Det tvinger taleren til at holde en rytme og en meget skarp disposition.

Til arrangementet på I/O er det blandt andre Jonas Astrup Pedersen fra Nordic Food Lab, 3D-kunstneren Lars Bindslev og dansegruppen Robotboys, der skal tvinge deres tanker ned i det skarpe koncept.

Pecha Kucha er et japansk koncept, der startede i 2003 i Tokyo, men har spredt sig til 800 byen verden over.

14.45-15.45, Royal Stage

DANCEFLOOR

Dans med et dansegulv

Nu skal du også til at tænke på, at Trailerparks musikprogram starter efter I/O, så måske er det en idé at få kridtet danseskoene.

Det kan du passende gøre med en række uventede interaktioner, som Copenhagen Institute of Interaction Design (CIID) og Circuit Circus har sat op. Kort fortalt omfatter det en masse interaktioner med teknologi, på steder du ikke normalt oplever dem. Det kan for eksempel være på et interaktivt dansegulv, som kan danse med dig. Så slipper Robyn også for at stå og danse med sig selv.

I/O-programmet lakker mod enden, så det er blevet tid til at varme op, så afsted til baren med dig.

9.00-17.00, Exhibition Area

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af