Social medie-død? Google+ bliver langsomt koblet fra

Det var på alles læber, da Google i 2011 introducerede Google+, der skulle være en direkte social medie-konkurrent til Facebook. Ikke nok med det; Google+ skulle også være et samlingspunkt for alle dine Google-drevne tjenester, herunder Picasa, YouTube og Drev, så du let kunne dele dit indhold på tværs af medier.

Men plusset i Google+ begynder mere og mere at ligne et kors. Google+ fik aldrig fat i brugerne, der ikke kunne se, hvad de skulle med et socialt medie, der ville stort set det samme som Facebook. Google+ blev en stående joke på internettet og så er skuden svær at vende, selvom der i udgangspunktet intet er galt med Google+. Der er bare alt for få brugere og ingen aktivitet. Sammenlignet med Facebooks 1,44 milliarder månedlige brugere er Google+’s 300 millioner nærmest en joke, særligt fordi mange brugere må formodes at komme fra YouTube-brug.

Nu tager Google konsekvensen og frakobler Google+ fra en masse af deres tjenester. Det kræver således ikke længere et Google+-login at logge på YouTube og Google+ Photos er slet og ret blevet til Photos. Det kan være begyndelsen til enden for Google+, selvom blogindlægget, der offentliggjorde beslutningen, ikke direkte trækker stikket. Officielt hedder det, at Google+ fremover skal være »mere fokuseret, mere brugbart og mere engagerende«, som løst kan oversættes til mindre i størrelse og relevant for færre.

Google+ lever dog videre lidt endnu og muligvis vil frigørelsen af Google+ fra firmaets øvrige tjenester netop gøre det sociale medie relevant for brugerne. Hvis du fremover vil logge ind skal du bare bruge dit normale Google-login til Gmail og Chrome.

Læs også: Sug i maven: Nu kan du bestige bjerge med Google Street View

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af