Apple Watch: Salget er langt fra forventningerne, men stadig en kæmpe succes

Apple Watch: Salget er langt fra forventningerne, men stadig en kæmpe succes

Flere analyseinstitutter skød inden lanceringen på, at Apple det første år ville sælge 40 millioner udgaver af deres smartwatch, som de slet og ret kalder Watch. Estimatet er baseret på Apples årlige salg af over 45 millioner iPhones, men alt tyder på, at det er skudt langt over målet.

Nye tal viser nemlig, at Apple “kun” solgte 3,6 millioner Apple Watches i andet kvartal af 2015. Det vil altså sige, at der er temmelig langt til 40 millioner. Et samlet salg på 20 millioner for første år lyder mere sandsynligt.

Alligevel må Apple Watch betegnes som en kæmpesucces. De knuser nemlig alle konkurrenter temmelig eftertrykkeligt. Hvis man kigger på de nærmeste konkurrenter, så ligger salgstallene for deres smartwatch-produkter på henholdsvis: 600.000 for Samsung, 800.000 for Google på et helt år og en million for Pebble på tre år.

De eneste producenter, der giver Apple en smule konkurrence, er Fitbit og Xiaomi, men deres produkter er i højere grad fitnesstrackere end smartwatches, så tallene kan ikke som sådan sammenlignes. Endelig kan man også roligt sige, at estimaterne fra starten var temmeligt opskruede. 40 millioner smartwatches på et år var på daværende tidspunkt mere end 80 gange højere, end noget smartwatch-produkt havde solgt på et år.

Måske skal tallene rettere tolkes som, at vi – forbrugerne – endnu ikke har set fidusen med smartwatches som koncept, rettere end et problem med Apple Watch.

Onsdag den 9. september afholder Apple et keynote-arrangement, hvor de forventes at præsentere planerne for anden udgave af ur-styresystemet WatchOS.

Læs også: Digi-snacks: Beyoncés drageæg, et smadret Apple Watch og Seinfeld-popart

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af