Drake-koncert udstiller bitter strid mellem Tidal og Apple Music

Drake-koncert udstiller bitter strid mellem Tidal og Apple Music

Jay Z’s musikstreamingtjeneste Tidal er efter alt at dømme ikke så begejstrede for konkurrencen med Apple Music. Det indtryk får man af deres reaktion på, at livestreamingen af Drakes indslag under Lil Waynes Lil WeezyAna Fest i weekenden måtte afbrydes.

Da Drake entrerede scenen blev Tidal-brugere, der så med gennem tjenesten, mødt af beskeden: »Apple blander sig i kunsten og tillader ikke denne kunstner at streame. Beklager Big Brothers ulejlighed. Vi er tilbage efter optrædenen.« Den besked supplerede de med to tweets med samme ordlyd.

De beskylder simpelthen Apple Music for at stå bag, at Drakes segment af festivalen ikke blev livestreamet på Tidal. Drake har tætte forbindelser til Apple gennem hans engagement i radiokanalen Beats 1, hvor han blandt andet har sit eget show OVO Sound og en aftale om en eksklusiv pladerelease.

Ifølge New York Post har Apple truet med et søgsmål på 20 millioner dollar, hvis Drakes del af liveshowet blev livestreamet på Tidal.

Men Drakes manager, Future the Prince, afviser pure, at årsagen bag er Apple. Ifølge ham, har Drake og hans stab selv valgt, at optrædenen ikke skulle streames med den begrundelse, at de ikke var sikre på, hvilken kontekst koncerten ville fremstå i. De kalder det en forretningsbeslutning.

Future the Prince beskylder til gengæld Tidal for at udnytte situationen til at lave et PR-stunt.

En del af overskuddet fra Lil’ WeezyAna Fest går til ofre, der stadig kæmper med at komme oven vande efter orkanen Katrina hærgede New Orleans.

Læs også: Jay Z forsvarer Tidal på Twitter: »Giv os nu en chance«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af